ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Κώστας Καραμανλής  τζούνιορ: «Η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό: Ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο, στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια».

·        Για ποιόν χτυπά η καμπάνα ;
·        Για τον ..προστάτη του άδωνη , του βοριδη
·        Δεν επέτρεψαν στον μαθητή από το Αφγανιστάν να κρατήσει την σημαία
·        Ο ΑΜΙΡ και οι κακομοίρ…
·        Δ. Τζανακόπουλος : «Ολοι αναγνωρίζουν το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας και κανείς δεν έχει την διάθεση να δημιουργήσει τεχνητά εμπόδια στην πορεία της χώρας για την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018».
·        Η συγκυρία βοηθά αλλά δεν περιμένει…
·        Άμα ψειρίζεις τη μαϊμού…
·        Γκέοργκ Ντίτς, στο Spiegel online: «H ευρωπαϊκή κρίση είναι βαθύτερη από ό,τι νομίζουμε.  Μόνο συγκεκριμένες προτάσεις και μεγάλες ιδέες μπορούν να σώσουν, την ευρισκόμενη σήμερα σε αντιδημοκρατική φάση, Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καγκελάριος  Μέρκελ πρέπει να δράσει. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσει την προσεκτική προσέγγιση της και θα αντιληφθεί ποια ιστορική ευκαιρία της δίνεται. Κρατά τα κλειδιά της Ευρώπης στα χέρια της. Μπορεί πραγματικά, μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, να επανεξετάσει αυτήν τη χαμένη στον εαυτό της Ευρώπη, να την επανεφεύρει  και να την οργανώσει δημοκρατικά. Έχει απαλλαγεί από τον μεγάλο αντιευρωπαίο της κυβέρνησής της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο νέος αντιευρωπαίος Κρίστιαν Λίντνερ (σ.σ. ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας / FDP) δεν πρέπει να συνεχίσει να υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατικής τάξης με την ολέθρια αυστηρή πολιτική της λιτότητας»
·        Να πάς να δεις  « Το Τελευταίο Σημείωμα»
·        Θα καταλάβεις και θα μάθεις…
·        Ο Ισπανός πρέσβης Ενρίκε Βιγκέρα  αναφέρει ότι για το ζήτημα της Καταλονίας έλαβε «άμεσες εκδηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης από τη ΝΔ», μιλώντας προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του εξέφρασε «απερίφραστα τη στήριξη και τη μέγιστη κατανόηση της ΝΔ σχετικά με την ενότητα της Ισπανίας», όπως επίσης άκουσε «ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προφανώς απουσίαζαν δηλώσεις γι' αυτό το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δει κάποιος ποια είναι η πραγματικότητα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτή ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στήριξαν πολύ θερμά την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και τη στάση της κυβέρνησής μας».
·        Στο μητρώο στελεχών της Ν.Δ είναι;…
·        Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος ανακοίνωσε το σχέδιό του για την κατασκευή μιας νέας πόλης στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, το όνομα της οποίας θα είναι «Neom». Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας οικονομικό, επενδυτικό κέντρο, στην κατασκευή του οποίου θα συμμετάσχουν και ξένα κεφάλαια, όπως, για παράδειγμα, ρωσικά. Ο προϋπολογισμός αυτού του φιλόδοξου σχεδίου ανέρχεται στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
·        Με τα μισά  λεφτά αγοράζουν ολόκληρο το Πουέρτο Ρίκο που το ρήμαξαν οι τυφώνες Ίρμα, Μαρία και …Τράμπ…
·        Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συριζα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν , ήταν  η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F16, το μεταναστευτικό, καθώς και το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.
·        …στουκαρίσαματα δεν σημειώθηκαν , ούτε εκτοξεύσεις καθισμάτων.
·        Μόνο μερικοί αγνοούμενοι…
·        Ομόφωνα καταδικάστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι –και ο Τζοχατζόπουλος  για το εξοπλιστικά προγράμματα…
·        Κρίμα, τους… λέρωσαν το  μητρώο…
·        Ο κ. Αυγενάκης φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικό κύκλωμα του κοινού ποινικού δικαίου. Τα στοιχεία από τα 91 DVD των συνακροάσεων της ΕΥΠ είναι αδιαμφισβήτητα .
·        Υλικό για ταινία …
·        Φώφη Γεννηματά: «Δεν θα επιτρέψω βαρόνους στην Κεντροαριστερά»
·        Μάλιστα κ. βαρώνη…
·        Καταστροφική κακοκαιρία έπληξε κεντρική και βόρεια Ευρώπη
·        Αυτό δεν είναι το χειρότερο που της συμβαίνει…
·        Μέσα σε εφτά χρόνια η καταναλωτική δύναμη  των Ελλήνων μειώθηκε κατά 36 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 65% του κοινοτικού μέσου όρου των 28 της Ε.Ε  και στο 60% των κρατών της ευρωζώνης. Η  ετήσια ονομαστική κατά κεφαλήν καταναλωτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι 12.940 ευρώ με τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη να φτάνει στα 21.413 ευρώ. 
·        Θα χαλάγαμε περισσότερα αλλά μας τα παίρνουν,  τοκογλύφοι, ΕΝΦΙΑ, φόροι…
·        Που να πρωτοδόκεις απολογία…
·        Θ. Φέσσας πρόεδρος του ΣΕΒ: «Δεν θα βγούμε από την κρίση από την ίδια πόρτα που μπήκαμε»
·        Θα δραπετεύσουμε από το παράθυρο …
·        Παλιά μας τέχνη κόσκινο…
·        Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος,  σχολίασε την επίθεση του υπουργείου Εξωτερικών στον ισπανό πρέσβη στην Αθήνα, λέγοντας ότι ο τελευταίος σε συνέντευξή του απλώς αναρωτήθηκε για το λόγο της μέχρι τότε σιωπής της ελληνικής κυβέρνησης απόσχισης της Καταλωνίας.
·         Τι άλλο είναι η δουλοπρέπεια;…
·         Η Γαλλία φέτος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, θα εμφανίσει δημοσιονομικό έλλειμμα εντός του στόχου του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (3% του ΑΕΠ) για πρώτη φορά μετά το 2007. Όμως σύμφωνα με το Ρόϊτερς στις επιστολές έλαβαν και η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία εκφράζεται προβληματισμός για το ότι το τελικό μέγεθος του ελλείμματος θα είναι 2,9% του ΑΕΠ αντί για τον συμφωνημένο στόχο του 2,8%.
·        Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…
·        Στις Αρχές  2018, οι Ιταλοί μέτοχοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα πραγματοποιήσουν το πρώτο ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τεσσερισήμισι ώρες. Με την αμαξοστοιχία Frecciabianca («λευκό βέλος» στα ελληνικά).
·        Avantiiiiiii
·         Ν. Σταματούρος. ΑΔΕΔΥ:  Οι μισθοδοτούμενοι από το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι 806.000 όπως αναφέρει ο ΣΕΒ αλλά 653.000 (τακτικό και έκτακτο προσωπικό). Ο ΣΕΒ συμπεριλαμβάνει στους εργαζομένους του δημοσίου τομέα τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες οι οποίες όμως δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Οι όποιες αποκλίσεις προκύψουν υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων (αν προκύψουν), δεν συνιστούν προνομιακή μεταχείριση των δημοσίων υπαλλήλων και σε καμιά περίπτωση αδικία εις βάρος των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν τα τελευταία χρόνια το 30% των καθαρών ετήσιων αποδοχών τους. Το εργασιακό τους περιβάλλον μεταβλήθηκε προς το χειρότερο, οι συνθήκες εργασίας είναι σκληρές σε ορισμένους κλάδους, αβεβαιότητα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πεντάμηνες συμβάσεις και ΙΔΑΧ καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος στο Δημόσιο.
·        αΣΕΒείς  πάντα προς τους εργαζόμενους Δ.Υ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: