ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ουρανία Μπίρμπα για απορρίμματα: Μεσαίωνας




Για το θέμα του επαπειλούμενου "τέλους" ταφής απορριμμάτων μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Ουρανία Μπίρμπα η οποία επισημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνουμε ως χώρα και κατ’ επέκταση ως πόλη, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην εποχή του Μεσαίωνα.
 
«Υπάρχει ένας κίνδυνος που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των Πατρινών και όχι μόνο, του νέου επαπειλούμενου χαρατσιού που προκύπτει από το ειδικό τέλος που αφορά την ταφή ανεπεξέργαστων απορριμμάτων. 
 
Στην ουσία είναι κάτι σαν πρόστιμο που επιβάλλεται στους Δήμους που θάβουν τα σκουπίδια χωρίς πριν να τα έχουν επεξεργαστεί και να έχουν πάρει τα χρήσιμα υλικά.  Επειδή χαράτσια, Κοτσαμπάσηδες κ.α. μας πάνε σε άλλες εποχές, θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει τον τρόπο όταν οφείλεται σε αβελτηρία των Δήμων να το πληρώνουν κάποιοι άλλοι κι όχι οι πολίτες. Δεν μπορεί να φταίνε οι πολίτες της Πάτρας πάντα», εξηγεί η κυρία Μπίρμπα.
Αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας της πόλης η δημοτική σύμβουλος εκτιμά ότι βρισκόμαστε πολύ πίσω, για την ακρίβεια θεωρεί ότι βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν: 

«Έχουμε την Ξερόλακκα παρά τις δηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τα χάμπεινγκ, παίρνει παράταση για τρία χρόνια ακόμα. Η δημοτική Αρχή έχει φτιάξει ενάμιση κύτταρο χωρίς καν να πάρει τις απαραίτητες μεμβράνες κι εκεί τα θάβει όλα. Τι έχει γίνει μόνο προς θετική κατεύθυνση; 
 
Η συνεργασία της με δήμο Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου για το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. Έχουμε αργήσει ως πόλη; Εγκληματικά έχουμε αργήσει. 
 
Πρέπει να βγάλουν τα πόδια τους νερό. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τα πράσινα σημεία. Πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες ως πόλη ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση υποβολής αυτού του χαρατσιού. Είναι απλά πράγματα. 
 
Τα πράσινα σημεία μπορούσαμε να τα έχουμε προχωρήσει, τώρα κάτι ψελλίζουν στα χαρτιά. Κλαδιά κ.α. πηγαίνουν στην Ξερόλακκα. Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει. Υπεύθυνη για το χαράτσι στα σκουπίδια θα είναι η δημοτική Αρχή και όποια δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα έτσι ώστε το θέμα των απορριμμάτων να τεθεί σε μια άλλη βάση.  
», σημειώνει η κυρία Μπίρμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: