ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 25/10/2017



Για την κατάσταση της οικονομίας

Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε έναν θετικό απολογισμό και, να έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι οι θυσίες και οι προσπάθειες δεν πάνε χαμένες. Διότι, σήμερα, είναι όλη η Ευρώπη που παραδέχεται ότι παίρνουμε στροφή, είναι ο διεθνής Τύπος που αναγνωρίζει ότι τελειώνουν επιτέλους τα προγράμματα.

Αρχίζει σιγά – σιγά και το αισθάνεται και ο τελευταίος Έλληνας ότι έχουμε μπροστά μας τα τελευταία μέτρα για να βγούμε από αυτήν την πολύχρονη περιπέτεια που πέρασε ο τόπος. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα προγράμματα, η αποτυχία των οποίων προκάλεσε τεράστια προβλήματα στη χώρα και την οικονομία, το πρόγραμμα αυτό υλοποιεί τους στόχους του και βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του.


Για τα πρωτογενή πλεονάσματα (σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο της Ηπείρου)

Το τρίτο πρόγραμμα είχε ελαφρύτερη δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό ήταν το κέρδος, το ουσιαστικό της διαπραγμάτευσης. Τα μικρότερα πλεονάσματα από αυτά τα οποία είχε δεσμεύσει τη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν 4 και 4,2 % για την τριετία που διανύουμε. Δεν είναι λίγα 20 δισ. ευρώ περισσότερα βάρη που στο 2016, 2017 και 2018 θα έπεφταν στις πλάτες των πιο αδύναμων.

Για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)
Αφού ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «άδειο κοστούμι» την έξοδο από τα μνημόνια, προφανώς προτείνει να καθίσουμε μέσα σε αυτά και να είναι και μόνιμο το «κοστούμι». Ευτυχώς ο ελληνικός λαός δεν θα ψωνίσει κοστουμάκι από τον κ. Μητσοτάκη. Δείτε εδώ την ομιλία Μητσοτάκη.

Για το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ

Προσπαθεί να γίνει σπέκουλα στα κανάλια για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ (ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ) των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η κατάργηση του αγγελιοσήμου είχε γίνει με μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση διασφάλισε τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ και μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου με χρηματοδότηση. Καμία από τις δυο διατάξεις που κράτησαν στη ζωή τον ΕΔΟΕΑΠ δεν ψήφισαν οι εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης. Mόνη δική τους έγνοια είναι πως θα ευεργετήσουν τις εργοδοσίες των επιχειρήσεων στον τύπο (βλ. τηλεοπτικές άδειες).

Και ενώ η εξέλιξη των συζητήσεων προοιωνίζει θετική έκβαση για τη νομοθέτηση της εξασφάλισης των εισφορών για τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, οι ίδιοι αντιπολιτευτικοί κύκλοι εγείρουν θέματα που υπονομεύουν και ναρκοθετούν την προσπάθεια που τείνει σε επιτυχή ολοκλήρωση.

Το Υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τα σωματεία στον Τύπο για να βρεθεί βιώσιμη και δίκαιη λύση, που θα διασφαλίζει τα συμφέροντά των εργαζομένων. (Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες για τη λύση).

Για την υγεία (από τον Αλ. Τσίπρα)

Ένα πεδίο που τηρήθηκαν στο ακέραιο και βασικές πολιτικές μας δεσμεύσεις, όπως η καθολική κάλυψη, η προτεραιότητα στο ΕΣΥ, αλλά και η «ηθικοποίηση» του Συστήματος Υγείας.Το πρόβλημα όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι μόνο ότι κατάφεραν μία μεγάλη κοινωνική τομή, το εθνικό σύστημα σχεδόν να το διαλύσουν. Αλλά, ότι την ώρα που το διέλυαν και την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήρωνε μνημόνια, αυτοί συνέχιζαν το πάρτι της ρεμούλας μέσα στο εθνικό σύστημα υγείας, με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τη Novartis, με όλα αυτά τα οποία γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά.

Για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα (από τον Αλ. Τσίπρα)

Προγράμματα από το ΕΣΠΑ για τη βελτίωση της εξωστρέφειας, όπως το πρόγραμμα «Επιχειρώ έξω», προϋπολογισμού 30 εκατ., με το οποίο ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, καθώς και άλλους τρόπους προώθησης των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.
Ανακοινώσαμε ήδη την έναρξη του προγράμματος για τη διαμόρφωση Ελληνικού Σήματος, με στόχο την ανάπτυξη ενιαίας ταυτότητας, ελληνικής ταυτότητας για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα.
520 εκατ. ευρώ του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας κατευθύνονται  στην αλιεία και στην ιχθυοκαλλιέργεια.
Πιστώθηκαν και είναι στη διάθεση όλων των αγροτών 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχουν εισπράξει, συνολικά για το 2017, ενισχύσεις ύψους 2,8 δισ. Ευρώ. Για πρώτη φορά, επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, ο αγρότης έχει χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Ξέρει πότε θα πάρει τα χρήματα που δικαιούται. Και επιπλέον, είναι η τρίτη χρονιά που πληρώνουμε στην ώρα τους τα δισεκατομμύρια των αγροτικών ενισχύσεων και ταυτόχρονα η χώρα μας δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.

Για τον Αμβρακικό κόλπο (από τον Αλ. Τσίπρα)

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχωρά άμεσα στις εξής δράσεις: Πρώτον, στην ένταξη του συνόλου της περιοχής στο δίκτυο Natura 2000. Δεύτερον, στην εκπόνηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, με την οποία θα γίνει αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και διατύπωση προτάσεων μέσα από ευρείες διαδικασίες διαβούλευσης.Τρίτον, στη σύνταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, με ξεκάθαρες χρήσεις γης και επιτρεπόμενες και μη, δραστηριότητες. Τέλος, με βάση την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, θα προχωρήσουμε στη σύνταξη Σχεδίου Διαχείρισης, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και θα συνδυάζει επενδυτικές δραστηριότητες, συμβατές με την προστασία, αλλά και την ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: