ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πάτρα: Μια σκέπη που είναι η... παλάμη του Θεού!

Φωτογραφία του Aris Betchavas.

Με μία αναφορά του Πατρινού και ιστορικού Παν. Κανελλόπουλου, αλλά και με την παρούσα φωτογραφία του 1937, ο επίσης Πατρινός Άρης Μπετιχαβάς ξυπνά  μνήμες της μεταπολεμικής Πάτρας, στους αναγνώστες της πολύ επιτυχημένης ιστοσελίδας https://www.facebook.com/, καθώς οι στοές της παλιάς πόλης θυμίζουν Βενετία, από την οποία κιόλας ήρθε η πολεοδομική αντιγραφή, μαζί φυσικά με το περίφημο πια Πατρινό Καρναβάλι.  

Στη λεζάντα της φωτογραφίας γράφει:
 


«...Στην Πάτρα βρέχει συχνά και πολύ. Γι’ αυτό και η ψυχή μας είναι υγρή. Οι καμάρες, όμως, δε μας προστατεύουν μόνον από τη βροχή. Είχα το αίσθημα, όταν ήμουν παιδί, ότι με προστάτευαν και από άλλους κινδύνους, από κάποιον άδηλο και απροσδιόριστο κίνδυνο. Έτσι γέννησαν μέσα μου την έννοια του αφηρημένου και λογικά άπιαστου κινδύνου, αλλά και το αίσθημα ότι κάποια σκέπη υπάρχει παντού, μια σκέπη που είναι η παλάμη του Θεού∙ κι οι κολώνες είναι, ίσως, τα δάχτυλά του...».
~Παναγιώτης Κανελλόπουλος


foto creator: Canaday Doreen D.
Date: 1937

Δεν υπάρχουν σχόλια: