ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Η Σαντορίνη δεν έχει την ανάγκη πολυπράγμονος νεο-μαικήνα

Όχι, μη γελιέσθε, δεν είναι  στοά των ανθρώπων της προϊστορικής Θήρας. Πρόκειται για την σύγχρονη ασέλγεια του κυρίου Βάλβη, πάνω στο σώμα της θηραϊκής γης στην Βλυχάδα. Του... ευεργέτη, σύμφωνα με την ανακήρυξη της Διοίκησης του νεοσύστατου Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης!  Μετά την Εκκλησία, τις τοπικές κοινότητες και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ήρθε και η σειρά του ΝΟΣ, σχολιάζουν οι ενεργοί πολίτες του Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα.


Άκριτα, ο ΝΟΣ χωρίς δεύτερη σκέψη και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Συλλόγου, ανακήρυξε... ευεργέτη τον καταστροφέα της Βλυχάδας, επειδή προσέφερε οικονομικό ποσόν με ευδιάκριτο μεταλλικό ήχο!



Πριν στεγνώσει το μελάνι, στα αναφερόμενα περί της προστασίας ή κακοποίησης του Περιβάλλοντος στο νησί της Θήρας, το γεμάτο με θρύλους προϊστορικούς και ζωντανά ακόμα τα σημεία τους, δημοσιοποιήθηκε η πρακτική του νεοσύστατου Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης, που προκάλεσε, αν μη τι άλλο, αντιφατικά  συναισθήματα σε όσους έγιναν γνώστες της.


Γράφαμε λοιπόν προχθές ότι:

«Ο δρόμος άνοιξε για την επιβολή του σεβασμού στο Περιβάλλον με την ανάκληση πέρυσι της οικοδομικής αδείας της εταιρείας ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΗ, του ομογενούς, που προσπάθησε να... ασελγήσει με την ανέγερση υπόσκαφου ξενοδοχείου, πάνω στην προϊστορική Βλυχάδα». 

Κι ακόμη ότι: 

«Η επιβολή του κράτους και του νόμου είναι παρούσα, εκεί που οι... χρυσοκάνθαροι τύπου eldorado επενδυτές κακοποιούν το περιβάλλον, αγνοώντας ότι το παραλάβαμε από την προηγούμενη γενιά με την εντολή να το παραδώσουμε στην επόμενη, αβλαβές και προστατευόμενο!».


Αυτά φαίνεται πως δεν λαμβάνονται υπόψη απο τον νεοσύστατο Όμιλο και στην αναζήτηση σπόνσορα -πρακτική που δυστυχώς εισήλθε στους αθλητικούς συλλόγους τις τελευταίες δεκαετίες- επέλεξε τον επικρατέστερο.


Σε μία εκδήλωση, απέχουσα λίγα μέτρα από τον τόπο του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Βλυχάδας, ο ΝΟΣ ανακήρυξε... ευεργέτη του, τον ιδιοκτήτη της ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΗ, κύριο Βάλβη!


Άκριτα, χωρίς δεύτερη σκέψη και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Συλλόγου, επειδή προσέφερε οικονομικό ποσόν με ευδιάκριτο μεταλλικό ήχο! 


Σκηνές από τα παλιά, όπου ο προύχοντας προσέφερε αργύρια και οι κολλήγοι τα λάβαιναν με τεταμένη την δεξιά χείρα! Σκηνές κάθε άλλο παρά τιμητικές. Σκηνές για να επιβεβαιωθεί οπωσδήποτε, ότι ο παράς μπορεί να σκεπάσει τα πάντα και να κάμψει εκτός από τις ράχες των... κολλήγων, ακόμη και την αξιοπρέπεια των ενεργών πολιτών!


Κι όμως δεν είναι έτσι. Η Σαντορίνη, το  νησί -πρώτος τουριστικός προορισμός- δεν έχει ανάγκη τέτοιων ευεργετημάτων! Δεν έχει την ανάγκη πολυπράγμονος νεο-μαικήνα. Οι ευεργέτες που διέπρεψαν και έμειναν στην Ιστορία της (Νομικός κ.α.) σεβάστηκαν τον τόπο που τους γέννησε...

Έτσι δικαιολογούνται και οι πολυπληθείς αντιδράσεις πολιτών που έμειναν ενεοί στο άκουσμα της είδησης! Μέρος αυτών των αντιδράσεων έλαβε τον δρόμο του διαδικτύου και πέρασε στη διεθνή κοινότητα, μέσω του πορτάλ  των ενεργών πολιτών της που δραστηριοποιούνται  στο Save Vlyhada Σώστε τη Βλυχάδα 


Η Θήρα είναι παγκοσμίως γνωστή και το ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα σε αυτή, επίσης.

Διαβάστε  παρακάτω την καταγγελία:   



«Ευεργέτες... (English text follows)

Χτες το βράδυ στην παραλία ανατολικά από το αλιευτικό καταφύγιο στην Βλυχάδα, ο νεοσύστατος Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης έκανε μια όμορφη γιορτή που με μεγάλο κόπο προετοίμασαν τα μέλη του. Ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης είναι μια σημαντική προσπάθεια που πρέπει να στηρίξει όλη η Σαντορίνη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλοι οι μέχρι σήμερα χορηγοί του Ομίλου. Ένας από τους χορηγούς όμως ξεχώρισε και ανακηρύχτηκε αυτόματα και σε "ευεργέτη'' (sic) καθώς προσέφερε ένα μεγάλο ποσό στον Όμιλο (το ποσό της χορηγίας δεν μας αφορά αν και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας). Ο χορηγός αυτός ήταν φυσικά ο κ. Βάλβης - ο επίτιμος - της Βλυχάδας. Μετά την Εκκλησία, τις τοπικές κοινότητες και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ο κ. Βάλβης πλησίασε και τον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης εξυμνήθηκε η πολιτιστική προσφορά του κ. Βάλβη, η θηραϊκή καταγωγή του, καθώς επίσης το σπουδαίο επιχειρηματικό του έργο με τα καλύτερα κόκκινα κρασιά του κόσμου και το καλύτερο νερό ανατολικά από τα Καρπάθια και δυτικά από τα Ουράλια Όρη...

Αυτό που όμως δεν αναφέρθηκε στην παρουσίαση, είναι πως λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι μακριά (για την ακρίβεια ένα χιλιόμετρο μακριά) από την παραλία που έγινε η εκδήλωση, ο κ. Βάλβης με τους μηχανικούς του διέπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του τοπίου της Σαντορίνης καταστρέφοντας ένα τμήμα από το ανάγλυφο των γεωλογικών σχηματισμών της Βλυχάδας. Επετειακά ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύσσεται σε ευεργέτη και είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλες ''διακρίσεις''».


Last night at the beach east of the Vlychada Marina, the recently created Santorini Nautical Club hosted a very nice event created by the very active members of the club. The Santorini Nautical Club is an important project for the island and everyone should support it. 

During the event, all the sponsors of the Club were presented. One of them though stood out and was declared as a special benefactor as he contributed a very large amount to the club (the amount is not relevant here but it is part of the story). This sponsor was of course Mr. Valvis - the one and only- of Vlychada (the reason why this page was created). After approaching the church, local groups and sports clubs, Mr. Valvis approached the Santorini Nautical Club. 

During the presentation, his role as a person of culture was emphasized, his family ties and origin were linked to Santorini, as well as his important business ventures which include the best red wines of the world and the best water from the Carpathians all the way to the west of the Ural Mountains... What was not mentioned in the presentation though was how less than one nautical mile away (to be more precise exactly one kilometre away) from the beach where the event took place, Mr Valvis and his engineers committed one of the biggest crimes against the landscape of Santorini destroying a very large part of the geological formations of Vlychada. One year later, he is announced as a benefactor, and we are almost certain that more of these honorary titles will soon follow. 

Photograph from the very grey Vlychada today.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε
Σχόλια
Panos Stamou
Panos Stamou ...στον τοπο του εγκληματος ....επιστροφη?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση ·
1
· Χθες στις 6:24 μ.μ.
Διαχείριση
Amalia Thanou-epifaniadou
Amalia Thanou-epifaniadou 👎 γιατι πρεπει να αποκαλειται κάποιος επειδη εχει λεφτα ευεργετης? για την καταστροφη του τοπου γιατι δεν τον αποκαλεσατε Μεγα παρταλι και απατεωνα?! Σιχαμενοι ανθρωποι σε ιερο τοπο!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση ·
5
· Χθες στις 6:27 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Αννούλα Σιγ
Αννούλα Σιγ Δεν θελουλε λεφτα απο τέτοιους 'ευεργέτες '.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση ·
2
· Χθες στις 6:54 μ.μ.
Διαχείριση
Be•wilder Theatre
Be•wilder Theatre This is shocking! What a shame. So sad to read these lines. Visited the stunning Vlyhada 4 weeks ago, what an enchanted place, needs all our protection and care.Δείτε τη μετάφραση

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση ·
2
· Χθες στις 7:53 μ.μ.
Διαχείριση
Maria Metaxa
Maria Metaxa Γιατί το σύρσιμο δεν είναι ιδιότητα μόνο των σκουλικιων...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση ·
4
· 23 ώρες
Διαχείριση
Christos Koukoulis
Christos Koukoulis Δυστυχώς σε αυτό το νησί ο κόσμος γρήγορα ξεχνάει και πιο γρήγορα ακόμη ανθρώπους που χλεύαζε τους ονομάζει ευεργέτες και τάμαλα πάλι Εμείς κάποτε μικρά παιδιά θυμόμαστε !! και τώρα που μεγαλώσαμε δεν μπορούμε να δεχθούμε ορισμένα πράγμα...Δείτε περισσότερα

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· Απάντηση ·
2
· 20 ώρες
Διαχείριση
Thomas Vaimakis
Thomas Vaimakis Ο Όμιλος έπρεπε να κάνει συμβούλιο και να τον διαγράψουν ....όχι και να τον αναγνωρίζουν κιόλας ...
Ντροπή σας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ανάκληση αδείας ανέγερσης ξενοδοχείου στη Βλυχάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: