ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Με σχετικά ικανοποιητική συμμετοχή ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πάτρα!

Στιγμιότυπο από την σημερινή πορεία της Πρωτομαγιάς στην Πάτρα, από τα σωματεία του ΕΚΠ. Λήψη από την πλ. Γεωργίου. (Ερασιτεχνικό βίντεο ISTOLOGIO G. MOSXOU).

Ένα ακόμη στιγμιότυπο από την Εργατική Πρωτομαγιά της Πάτρας.

Υποτονικό το κλίμα στις δύο συγκεντρώσεις ΕΚΠ και ΚΚΕ
Με δύο αξιοπρεπείς συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι της Πάτρας γιόρτασαν σήμερα την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Όπως πάντα οι δύο κύριες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν αντιστοίχως στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αυτή των σωματείων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και η άλλη του ΠΑΜΕ που συγκάλεσε το ΚΚΕ στην πλ. Γεωργίου. 

Όπως έγινε γνωστό, ούτε η ιδιαίτερη οικονομική κατάσταση που πλήττει την εργατοϋπαλληλική τάξη εστάθη ικανή να αποτρέπει και φέτος τον διχαστικό χαρακτήρα της εργατικής γιορτής.

Έτσι στην συγκέντρωση των σωματείων της πόλης συμμετείχαν κινήματα πολιτών και οργανώσεις κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, του ΕΠΑΜ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως επίσης οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου.


 Η πορεία με επικεφαλής το πανό του ΕΚΠ που έγραφε «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και με υψωμένο το λάβαρό του ξεκίνησε από την οδό Μαιζώνος ακολουθώντας τη διαδρομή πλ. Γεωργίου, Γούναρη, Κορίνθου και επιστροφή στην οδό Κολοκοτρώνη.

Αυτή του ΚΚΕ, μετά από τις καθιερωμένες ομιλίες ξεκίνησε από την οδό Μαιζώνος, κατευθύνθηκε στις οδούς Γούναρη, Κορίνθου, Ερμού και κατέληξε δια της Μαιζώνος στην πλατεία Γεωργίου.

Χαρακτηριστικό της σχετικά ικανοποιητικής συμμετοχής ήταν το θρησκευτικό κλίμα της Μ. Εβδομάδας, ο καλός καιρός που συνέτεινε στην μετατροπή της ημέρας σε εξοχική εξόρμηση στα κοντινά χωριά και στην… ηλιοθεραπεία αδιάφορων πολιτών περί της Εργατικής Πρωτομαγιάς.  

ΩΡΑ 9 Μ.Μ.  Στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάτρας πρόβαλε δύο ντκυμαντέρ για την γυναίκα στην εργατική τάξη και στις σημερινές συνθήκες. Ένα πανί κρεμασμένο στις κολόνες του δημοτικού θεάτρου και μία μηχανή προβολής αποτέλεσαν τα εργαλεία της επιτυχημένης κινηματογραφικής βραδιάς. Το σκηνικό συμπλήρωναν οι πάνινες καρέκλες που είχαν... επιταχθεί από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τα ντοκυμαντέρ ήταν προσφορά του πολιτιστικού διαδικτυακού περιοδικού www.independent.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια: