ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού - Ομάδα Τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



1.       Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Η κωλυσιεργία και η πιθανότατη επ’ αόριστον αναβολή, ή ακόμη και μη κατάθεση, του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου καταδεικνύει  τουλάχιστον το εξής: η Ν.Δ.  του κ. Σαμαρά δεν επιλέγει να κάνει ούτε ένα ελάχιστο βήμα αντιμετώπισης ενός επικίνδυνου φαινομένου που με οξύ τρόπο εκδηλώνεται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα λόγω της κοινωνικής καταστροφής που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική. Αυτό δεν είναι τυχαίο.  Αποτελεί μια απόλυτα συνειδητή επιλογή ώστε να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον χώρο της ακροδεξιάς, όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία, στο βωμό της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής.
Η επιλογή αυτή επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η ΝΔ του κ. Σαμαράς μετατοπίζει συνεχώς τον κεντρικό πολιτικό της λόγο προς ακροδεξιές αντιλήψεις, φλερτάρει με αυτές, δεν οριοθετείται στρατηγικά και ιδεολογικά απέναντί τους, όπως πχ είχε επιλέξει η ΝΔ του κ. Καραμανλή όταν απέναντι ακόμη και στο ΛΑΟΣ (που σήμερα ο βασικός κορμός του στελεχικού δυναμικού του ανήκει στην ΝΔ του κ. Σαμαρά) δήλωνε ότι δεν συνδιαλέγεται με τα άκρα.
Αυτή η επιλογή ακροδεξιάς μετατόπισης της ΝΔ είναι μια στρατηγική επιλογή του κ. Σαμαρά όσον αφορά τη φυσιογνωμία του πολιτικού χώρου που ίδιος επιθυμεί να εκφράζει. Από τη μια μεριά διευκολύνει τον ανταγωνισμό με την Χρυσή Αυγή, αφού υιοθετείται εν μέρει η πολιτική της ατζέντα, η ρητορική της, ακόμη και οι θέσεις της. Από την άλλη, η συγκεκριμένη ακροδεξιά ατζέντα και ο αντίστοιχος μαρασμός αδιαπραγμάτευτων ηθικών και πολιτισμικών αξιών, παρέχουν ένα ιδεολογικό πλαίσιο που διευκολύνει την εφαρμογή της κοινωνικά βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων. Με αυτή την έννοια, η ακροδεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι η άλλη όψη της κοινωνικής καταστροφής που παράγει η μνημονιακή οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του.  Γι’ αυτό ο αγώνας  ενάντια στα ρατσιστικά εγκλήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ -παρά τις διαφωνίες τους- δεν σκοπεύουν να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή, παρά την στρατηγικού τύπου μετακίνηση της ΝΔ του κ. Σαμαρά προς την ακροδεξιά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ,  αντιμέτωπες με τα στρατηγικά  τους αδιέξοδα,  δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν ουσιαστικά από τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής που απειλεί συνολικά τη δημοκρατία και τις αξίες της.
2.       Για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις από RASS, ΑΛΚΟ και GPO

Στις εκλογές του Μαΐου 2012  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έλαβε ποσοστό 16,8%, υπολειπόμενος από τη ΝΔ κατά 2,1%. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τους πριν από τις εκλογές, καμία από τις εν λόγω εταιρείες δεν πλησίασε καν το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δίνοντάς του μονοψήφια ποσοστά, ενώ οι 5 στις 6 «μετρήσεις» τους «κατέγραφαν» τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/ΝΔ σε διψήφια ποσοστά. Η RASS μάλιστα «μετρούσε» ότι όσο πλησίαζαν οι εκλογές η διαφορά των δύο κομμάτων αύξανε υπέρ της ΝΔ (βλ. πίνακα).

Εκλογές Μαΐου ‘12
ΑΛΚΟ
2Απρ12
Crash
ΑΛΚΟ 8Απρ12
ΠρώτΘεμ
ΑΛΚΟ
19 Απρ12
Newsit
RASS
1Απρ12
Παρόν
RASS
20Απρ12
Ελ.Τύπος
GPO
4Απρ12
Ανατροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

16,8%
7,5%
7,4%
7,9%
9,8%
8%
6,2%
Διαφορά
με ΝΔ

2,1%

17,5%
13,1%
10,6%
4,9%
10,2%
12%

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εξακολουθεί να κινείται κοντά στο εκλογικό ποσοστό του Ιουνίου (26,9%), ενώ η ΝΔ είναι σαφώς κάτω από το αντίστοιχο δικό της (29,7%). Επίσης, ακόμα και οι συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων, όπως και άλλες πολύ πιο αξιόπιστες, μετά τις εκλογές του Ιουνίου ‘12, καταγράφουν σταθερή πτώση στο αθροιστικό ποσοστό των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Η πτώση αυτή θα επιταχυνθεί όταν οι κοινωνικές αντιδράσεις θα επανέλθουν στο προσκήνιο, υπό το βάρος και τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών καθώς και όταν η ίδια η ζωή, πολύ σύντομα, αποκαλύψει ότι το κυβερνητικό “success story” δεν είναι παρά άλλη μια στημένη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού από το κόμμα του κ. Σαμαρά.  
3.       Για τις γελοιότητες περί «γκουλάγκ»
 
Η απόγνωση του επιτελείου της ΝΔ πρέπει να έχει πιάσει ταβάνι, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι πληρώνει ανθρώπους για να περνάνε γραμμή-γραμμή όχι το τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά το τι λένε όσοι παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις που ο ίδιος συμμετέχει! Είναι προφανές ότι πρόκειται περί γελοιότητας το να εγκαλείται ο Τσίπρας για όσα ακούει, να εγκαλείται διότι τα επικοινωνιακά επιτελεία της ΝΔ δεν κατάφεραν να κατανοήσουν αυτά που διάβασαν! Όμως, το γραφείο τύπου της ΝΔ  καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ γελοιότητας με τις ασυναρτησίες του περί «γκουλάγκ»,  παρόλο που είναι πασίγνωστο ότι τόσο ο ίδιος ο Τσίπρας όσο και ο πολιτικός χώρος του οποίου ηγείται συγκροτήθηκαν πολιτικά, μεταξύ άλλων, και στη βάση της αντίθεσης με τα «γκουλάγκ». Επιπλέον, το ίδιο ισχύει και για τον διεθνούς φήμης Σλοβένο φιλόσοφο Σλ. Ζίζεκ, ο οποίος στο έργο του έχει αποδομήσει πλήρως το σταλινικό μοντέλο. Όλα αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για το επιτελείο του κ. Σαμαρά.
Ψεύδη, γελοιότητες, εκβιασμοί και ακροδεξιά στροφή είναι ό,τι έχει απομείνει στον κ. Σαμαρά για να υποστηρίξει μια πολιτική που καταστρέφει  τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα τα επιστρατεύουν ολοένα και συχνότερα όσο η πραγματικότητα θα αποκαλύπτει ότι η, κατασκευασμένη από τους ίδιους, αισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, δεν είναι παρά ένα πολιτικά ιδιοτελές λαθρεμπόριο ελπίδας. Άλλη μια επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό κ. Σαμαρά.
Επιπλέον, ο τρόπος που η ΝΔ αντιμετωπίζει επιφανείς διανοούμενους, διεθνούς κύρους και εμβέλειας, όπως ο Ζίζεκ καταδεικνύει τον πολιτισμικό μαρασμό στον οποίο ο κ. Σαμαράς οδηγεί το κόμμα του και, κατ’ επέκταση, τη χώρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: