ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συνέντευξη της Μαρίας Κανελλοπούλου στο Κόκκινο 105,5 και στον Κώστα Αρβανίτη

Μαρία Κανελλοπούλου.


Σχετικά με τον αντιρατσιστικό νόμο (22.5.2013)

Αρβανίτης: Καλή σας ημέρα κα Κανελλοπούλου.

Κανελλοπούλου: Καλημέρα κε Αρβανίτη, αγαπητέ Κώστα. Χρόνια πολλά ετεροχρονισμένα.

Α: Α, ευχαριστώ πολύ.

Κ: Και σιδεροκέφαλος στο Κόκκινο. Πραγματικά με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζω. Να είσαι καλά, κι εσύ και η φυλή των φίλων.

Α: Ευχαριστώ πολύ. Για να μας πείτε λίγο. Τι βγαίνει από αυτή την ιστορία; Έτσι απλά, εμπειρικά.

Κ: Απλά εμπειρικά γιατί , άλλωστε, τέτοιου είδους πολιτικός είμαι. Απλά κι εμπειρικά. Βιωματικά. Ε, κοίταξε, λέμε στο χωριό μου ''όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Και είναι προφανές πια ότι δεν υπάρχει πρόθεση να μην ικανοποιηθεί εκείνη η πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που κλείνει το μάτι και φλερτάρει με την Ακροδεξιά. Νομίζω ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παραπέμπεται στις καλένδες. Τον Αύγουστο, όπως είπες πολύ καλά, για να είναι παχές οι μύγες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να δυσαρεστήσει εκείνο το ισχυρό κομμάτι μέσα στη Δεξιά που έχει εντελώς στοιχεία Ακροδεξιάς. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Κανένας δεν θέλει να δυσαρεστήσει αυτούς τους ανθρώπους. Ίσα ίσα. Θεωρώ ότι είναι το μακρύ χέρι της εξουσίας, μέσα στην εξουσία, η Ακροδεξιά. (...).

Α: Όπως διάβαζα σήμερα στην Αυγή- και καλά κάνουν σήμερα οι συνάδελφοι και μας το θυμίζουν- από το 2008 έπρεπε να είχε νομοθετήσει η Ελλάδα επί του συγκεκριμένου και έχουν αποτύχει ήδη δύο απόπειρες. Η μία του κ. Παπαϊωάννου και η άλλη του κ. Καστανίδη, ήτοι σημαίνει δηλαδή ότι, γενικότερα, αυτό που λέμε πολιτικό σύστημα είχε ένα θέμα με την καταδίκη του ρατσισμού. Απλώς τώρα φαίνεται πιο έντονα.

Κ: Νομίζω ναι. Υπάρχει αυτό το ζήτημα γιατί κ. Αρβανίτη, ας σκεφτούμε πολύ καλά τι ρόλο έχει παίξει όλος αυτό ο χειρισμός του μεταναστευτικού στη χώρα. (...)Θα μπουν κάτω από το χαλί άλλα πράγματα που θα έπρεπε πάρα πολύ έγκαιρα να έχει δει ο Έλληνας. Όσο καιρό η προσοχή του κόσμου στρεφόταν στους απλούς μετανάστες ''που έχουν έρθει εδώ επιβουλευόμενοι τη θρησκεία μας, την οικονομία μας, την πατρίδα μας'', αυτοί περνούσαν ωραιότατα μνημόνια, ωραιότατα μνημόνια υπέγραφαν που αυτά ακριβώς επιβουλεύονταν και την πατρίδα και την ανεξαρτησία και την οικονομία της χώρα.

Α: Κ. Κανελλοπούλου. Νας ρωτήσω κάτι, γιατί έχετε μια συνεπή στάση και δράση στη διαδρομή σας, όχι τώρα μόνο στην κοινοβουλευτικής σας διαδρομή και θα 'θελα, έτσι, μέσα από την ψυχή σας να μου απαντήσετε. Το State Department (…) στηλιτεύει τη Χρυσή Αυγή και τη στάση της Αστυνομίας. Θυμίζω στους ακροατές ότι για το θέμα που διεκόπη ή καρατομήθηκε η εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση'', στη ΝΕΤ, με την Κατσίμη, το θέμα ήταν αν ο κ. Δένδιας θα έκανε, ή έκανε την μήνυση στον Guardian. Δεν έχει γίνει. Το ζήτημα (είναι λοιπόν) ότι το State Department στηλιτεύει ένα πολύ σοβαρό θέμα σήμερα στην Ελλάδα. Από την άλλη ο κ. Αθανασίου θεωρεί άχρηστο το νομοθέτημα. Τι λένε εκεί οι συνάδελφοί σας;

Κ: Ο κ. Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου, το λέει κι από μόνο του. Ακούστε, εδώ στη χώρα γίνεται μία χρήση του ''Ανήκομεν στη Δύση, ανήκουμε στην Ευρώπη και δεν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ'' μόνο σε ό,τι αφορά στα κακά αυτής της ιστορίας. Οτιδήποτε καλό υπάρχει στην Ευρώπη, από θεσμούς από νόμους κτλ. αρνούμαστε να το δούμε. Εκεί κάνουμε τους πατριώτες. ''Δεν θα μας υποδείξει η Ευρώπη. Δεν θα μας υποδείξει το State Department. Δεν υπάρχει δηλαδή μια διάθεση να αφουγκραστούμε τι γίνεται στον κόσμο, πώς ο πολιτισμένος κόσμος μπλοκάρει θεσμικά το φασισμό.Δεν υπάρχει καμία διάθεση να αφουγκραστούμε και να το ακούσουμε αυτό το πράγμα. Αντίθετα ακούμε, ξέρετε, μια εφημερίδα, άσχετα αν είναι εφημερίδα που υπερασπίζεται την πολιτική της Μέρκελ, ''τι ωραία, συγχαρητήρια, που τα έχουμε καταφέρει με την οικονομία, τι ωραία που έχουμε 1.000.000 ανέργους, αυτά.

Α: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κα Κανελλοπούλου και θα τα πούμε συντόμως!

Κ: Κι εγώ ευχαριστώ, καλημέρα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: