ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε τη Δευτέρα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Φωτογραφία αρχείου.


Καλώ τον πρωθυπουργό να μην κρύβεται άλλο
Κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τη Δευτέρα προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κ.ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας την απάντηση στους μικρούς εταίρους της ΝΔ μετά την απόρριψη εκ μέρους του Αντ. Σαμαρά του αντιρατσιστικού Ν/Σ που προωθούσε ο υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης. της ΔΗΜΑΡ.

Τα δύο κόμματα όπως έγινε γνωστό σκοπεύουν στην συγκέντρωση υπογραφών για την κατάθεση εκ νέου στη Βουλή του απορριφθέντος αντιρατσιστικού Ν/Σ, αλλά αυτή τη φορά με την μορφή προτάσεως Νόμου, που σημαίνει ότι θα τύχει πάλιυ απορρίψεως από την ΝΔ του Αντ. Σαμαρά, που προσδοκά να ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με το κοινό που ψήφισε την ΧΑ. Κια γιαυτό απέσυρε το Ν/Σ Ρουπακιώτη. Τον τελευταίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε υπουργό υπό περιορισμό και ρώτησε από το βήμα του ομιλητή το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ "πόσους άλλους  διασυρμούς είναι διατεθειμένοι να αντέξουν προκειμένου να είναι γαντζωμένοι έστω και στην τελευταία ρόδα του άρματος της εξουσίας;". 


Επίσης απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει ανοιχτά στη Βουλή ή στην τηλεόραση να συζητήσει και να ανταλλάξει επιχειρήματα. Όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: "Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου όχι αυτούς που δολοφονούν, αλλά αυτούς που απεργούν". 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε μεταξύ άλλων:

«Πριν από δέκα μέρες, στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο υπουργός Δικαιοσύνης μας διαβεβαίωνε σε επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε ότι θα έρθει ο αντιρατσιστικός νόμος θα έρθει στη Βουλή γιατί είναι επιλογή του πρωθυπουργού και δέσμευση και των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.
Ο κ. Ρουπακιώτης, μετά από αυτές τις εξελίξεις και σε συνδυασμό μάλιστα με παλαιότερες δικές του αποκαλύψεις, προς τιμήν του,  ότι τους νόμους δεν τους γράφει αυτός αλλά η τρόικα και τα δικηγορικά γραφεία που συνεργάζεται η τρόικα και η κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι διπλά εκτεθειμένος.

Και εκτίθεται ακόμα περισσότερο όταν παραμένει υπουργός που δεν έχει όμως δικαίωμα το νόμο που συνέταξε να τον φέρει στη Βουλή ως κυβερνητικό νομοσχέδιο και εκτίθεται ακόμα περισσότερο όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ., το νόμο του υπουργού, που είναι υπουργός υπό περιορισμό όμως, που δεν μπορεί να φέρει νομοσχέδιο, τον φέρνουν ως πρόταση νόμου. Παραμένει ο υπουργός που δεν μπορεί να φέρει νομοσχέδιο κι έρχεται πρόταση νόμου του τρίτου και έκτου κόμματος, ο οποίος ως γνωστόν και ως είθισται δεν πρόκειται ποτέ να τεθεί και σε ψηφοφορία. Αυτή είναι η τύχη των προτάσεων νόμου που δεν έρχονται μέσα από τη διαδικασία ως κυβερνητικές προτάσεις.
 Φαίνεται, όμως ότι εκτός από τις κόκκινες γραμμές, ξεθωριάζουν με γοργούς ρυθμούς και οι γραμμές τις ευθιξίας.

Τελικά ο κ. Σαμαράς αφήνεται ελεύθερος να κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά και οι μικροί κυβερνητικοί εταίροι αδυνατούν να επιβάλλουν  το στοιχειώδες.

Να συμβάλουν ώστε να προστατέψουμε τη δημοκρατία από  την εξάπλωση του ναζιστικού φαινομένου και τη ρατσιστική βία.

 Ελπίζω τουλάχιστον τώρα, όλοι να κατάλαβαν.

Δεν μπορεί να υπάρξει όαση δημοκρατίας μέσα σε μια μνημονιακή έρημο.

 Το μόνο που θα μπορούσα να ρωτήσω τους δύο αρχηγούς, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη είναι ποιο είναι το δικό τους όριο.

Πόσους άλλους  διασυρμούς είναι διατεθειμένοι να αντέξουν προκειμένου να είναι γαντζωμένοι έστω και στην τελευταία ρόδα του άρματος της εξουσίας;

Για πόσο θα αντέχουν να παριστάνουν τα δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να παραμένουν στην κυβέρνηση όταν δεν μπορούν πια στοιχειωδώς να επιβάλλουν το αυτονόητο.

 Ένα πράγμα έχει αποδειχθεί από τις εξελίξεις.

Ότι η προστασία της δημοκρατίας από το ναζισμό και τη ρατσιστική βία μπορεί να γίνει μόνο από μια δημοκρατική και αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Και ο αντιρατσιστικός νόμος θα γίνει νόμος του κράτους αμέσως μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Τελεία και παύλα.

 Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε, ως έχουμε υποχρέωση ως αξιωματική αντιπολίτευση, το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου, που θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς σ΄ αυτή τη Βουλή, δεν έχουμε αυταπάτες, όχι προφανώς με τις ψήφους όσων επέλεξαν να είναι δεκανίκια του κ. Σαμαρά –η δική τους στήριξη μόνο για αυτό είναι επαρκής- αλλά θα γίνει πράξη με τη στήριξη που θα μας δώσει ο λαός, όταν αργά ή γρήγορα η χώρα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο.

Όταν ο λαός δώσει τη λύση και δώσει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σαφή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με δημοκρατικό και προοδευτικό προσανατολισμό.

 Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

 Δεν μπορούμε άλλο να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν. Έχουν συνείδηση, έχουν γνώση, δεν μπορούν κάποιοι να τους εμπαίζουν, να είναι α λα καρτ με κάποιες απόψεις και να ακολουθούν τον μνημονιακό μονόδρομο. Όπως επίσης δεν μπορούν οι πολίτες να εμπαίζονται ότι τάχα μου σ΄ αυτή τη χώρα ζούμε το μύθο της επιτυχίας.

 Δεν έχει βεβαίως απομείνει τίποτε άλλο στην κυβέρνηση Σαμαρά, μόνο τα επικοινωνιακά τερτίπια των υπογείων του Μαξίμου και της  μονταζιέρας.

Και κυρίως η περίφημη επιχείρηση εξαπάτησης με την κωδική ονομασία « success story».
Όμως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτό που ονομάζουν success story είναι virtual reality story,  εικονική πραγματικότητα.

Γιατί οι πολίτες δεν ζουν σε γυάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: