ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εκθέτει τον Γ. Στουρνάρα ο Moody's που διαπιστώνει: Μη βιώσιμο το χρέος χωρίς κούρεμα

Αυτή τη μέθοδο προτείνει ο Moody's


Ο οίκος επισημαίνει ότι χρέος της Ελλάδας δεν είναι ακόμα βιώσιμο και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί και νέο κούρεμα
Ενώ τα παπαγαλάκια του τρικομματικού θιάσου μιλούν για αισιοδοξία στην μείωση του χρέους στην διάνοιξη ευοίωνων προοπτικών της ελληνικής οικονομίας –βλέπε δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Αχαΐας στην εφημερίδα Πελοπόννησος την Δευτέρα- ο  οίκος αξιολόγησης Moody's  επισημαίνει ότι χρέος της Ελλάδας δεν είναι ακόμα βιώσιμο και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί νέο κούρεμα.

Έτσι εκθέτει τον υπουργό Οικονομικών και τις δηλώσεις του στο "Agence Europe" ότι τώρα δεν είναι δυνατή η επαναγορά χρέους, αλλά η μειώσή του μπορεί να γίνει μέσω μείωσης επιτοκίων, καθώς και το ενδεχόμενο που ανέφερε στη Βουλή περί λογιστικής τακτοποίησης του χρέους μέσω εξαίρεσης των 50 δισ. από έλλειμμα και χρέος.

Ο οίκος χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το χρέος και προβλέπει νέο κούρεμα, αυτή τη φορά του επίσημου τομέα (Official Sector Involvement - OSI). Σύμφωνα τα στοιχεία του, το χρέος της γενικής κυβέρνησης ανέρχεται στο 176,5% του ΑΕΠ, ενώ η λογιστική διαγραφή των 50 δισ. ευρώ δεν αλλάζει τη δυναμική και την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι πλέον εφικτό η Ελλάδα να «ξεφορτωθεί» ακόμη 50 δισεκατομμύρια από το χρέος της, χωρίς καν να χρειαστεί κούρεμα, καθώς θα ζητήσει -και πιθανότατα θα πετύχει- να αφαιρεθούν από το δημόσιο χρέος τα 50 δισ. που χρησιμοποιούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η εκτίμηση αυτή της Moody's έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την αναβάθμιση της χώρας από τη Fitch, η οποία, σημειωτέον επίσης, επισημαίνει στην έκθεσή της ότι το χρέος είναι ανεξέλεγκτο και μη βιώσιμο σε αυτά τα επίπεδα.

Ο οίκος επισημαίνει ότι χρέος της Ελλάδας δεν είναι ακόμα βιώσιμο και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί νέο κούρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: