ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Μαργαριτάρια» Αμβρόσιου κατά του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Μαρίας Κανελλοπούλου

Νέο κατά Αμβρόσιον ιερό ευαγγέλιο. Την δημόσια ανάγνωσή του, του επιτρέπει η ισοβιότητα του αξιώματός του!


«Κοιτάξτε τη στραβομάρα σας» και  «καθήστε στ' αυγά σας» γράφει σε επιστολή του προς την βουλευτή, ενώ εξαπολύει αθλιότητα κατά Αλ. Τσίπρα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Σε παραληρηματικό σημείο έφθασε σήμερα ο χουντικός μητροπολίτης Αμβρόσιος, με επιστολή που έστειλε στο γραφείο της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρίας Κανελλοπούλου, που του συνέστησε να ασχολείται με το εκκλησιαστικό καθήκον του και όχι με την πολιτική ζωή του τόπου. (Σχετικές αναρτήσεις από το istologio «Καμπάνα» στον Μητροπολίτη-θαυμαστή των ναζί...» - «Αποσπάσματα συνέντευξης της Κανελλοπούλου στο Ράδιο Αίγιο»).

Μετά το πολιτικό… ξεβράκωμά του στο Σύνταγμα χθες, όπου μαζεύτηκαν όλοι κι όλοι μόνον πενήντα ιερείς της περιφέρειάς του και κατ’ εντολή του, ο Αμβρόσιος «λάλησε» συντελούσης και της αύξησης της ανοιξιάτικης ζέστης.
Έτσι διακήρυξε καινοφανείς θεωρίες περί συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου, μετατρεπόμενος σε φτηνιάρη πολιτικάντη. Και εκμεταλλευόμενος το ράσο, που του παρέχει ισοβιότητα και προσχηματική κάλυψη, πολιτικολογεί. 
Πληροφορίες μάλιστα τον φέρουν ότι θα επιθυμούσε να υποβάλει υποψηφιότητα, υπό την προϋπόθεση ότι Θεού θέλοντος, εάν δεν εκλεγεί θα επιστρέψει στη θέση του ιερέα!
Ωστόσο ιερούς αφορισμούς και ύβρεις εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κανελλοπούλου, αλλά και προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Κοινοβούλιο εξαπολύει ο Αμβρόσιος, ενώ δηλώνει ότι θα βαράει τις καμπάνες. 
Μάλιστα φέρονται ως μη έχουσες βάσει οι πληροφορίες ότι στην επόμενη φάση θα κάνει περιφορά του Λαβάρου του 1821, που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Αγ. Λαύρας κι αφού με την ψήφιση του αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου Μανιτάκη θα έχει τεθεί το νομικό σχήμα που θα αποτρέπει ρατσιστικές, δολοφονικές συμπεριφορές κατά βαρβάρων αλλοδαπών της Ανατολής, απ’ όπου κατάγεται και ο Χριστός!
Κι επειδή τα παραπάνω, ο εκ Θεού ορισμένος Αμβρόσιος και μόνον τα διαχειρίζεται, διατάσσει:
 «Δεν έχει καμιά δουλειά η Εκκλησία επί νομοσχεδίων που ψηφίζονται η καταψηφίζονται από εκλεγμένους βουλευτές, λέγει η κα Κανελλοπούλου. Αλλά με τον τρόπο αυτό: Συλλαμβάνεται, ότι διακατέχεται από φασιστική νοοτροπία! Αγνοεί, ότι στη Δημοκρατία όλοι οι πολίτες έχουν λόγο! Που ανήκει άραγε; Μήπως στο σύστημα “αποφασίσαμε και διατάζουμε;”».
Γιαυτή την σχέση του δεν ξέρει τίποτα ο Αμβρόσιος!
Όπως θα έλεγε και κείνος ο θεόμουρλος δικτάτορας μαζί το φίλο του Ντερντιλή, ε,  κύριε Αμβρόσιε; Τον Ντερντιλή που ευθύνεται για δολοφονίες, τον οποίο εσείς χαϊδεύατε, ακόμα κι όταν δήλωνε αμετανόητος απέναντι στη Δημοκρατία που είχε βιάσει!
Αλλά για αυτά, ο και πρώην χωροφύλαξ Αμβρόσιος ποιεί την νήσσα: 

«Τα περί συμμετοχής μας στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή είναι πια πολύ παλιό ανέκδοτο! Δεν έχετε κάτι νεώτερο να μας πείτε;» απαντά αμήχανα, ως να δηλώνει «απεταξάμην» για την συμπάθειά του στην χούντα, όπου διετέλεσε εκκλησιαστικός αξιωματικός Χωροφυλακής.
Λέει ακόμη ο πολιτικός και ιερέας, ότι:
« Οι Βουλευτές εκλέγονται από τον Λαό. Μεταξύ όλων των άλλων και οι Επίσκοποι ψηφίζουν! Άρα κα Κανελλοπούλου, αφού σας ψηφίζουμε, έχουμε το δικαίωμα και να σας ελέγχουμε! Γι' αυτό άλλωστε το Σύνταγμα της Ελλάδος αναγνωρίζει και επιτρέπει τις διαμαρτυρίες, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες κλπ.! Μη που πείτε, ότι εκεί στη Βουλή τα κάνετε όλα αγγελικά, όλα τέλεια! Είτε λοιπόν σας αρέσει, είτε όχι εσείς οι βουλευτές λογοδοτείτε σε εμάς τους ψηφοφόρους, σε εμάς το φτωχό Λαό! Λογοδοτείτε δε κάθε ώρα και κάθε στιγμή για κάθε πράξη και κάθε λόγο σας!».
Θα πρέπει ίσως να υπενθυμίσουμε στον παρεκτρεπόμενο ιεράρχη ότι οι βουλευτές έχουν την έγκριση του ψηφοφόρου-πολίτη κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ αυτός είναι μεταξύ εκείνων που δεν δέχονται την εκλογή τους από τις Ενορίες με την συμμετοχή και ψηφοφορία των πιστών, παράλληλα κρατούν ως κόρη οφθαλμού την ισοβιότητα, όπως και ο Πάπας!
Αυτά για να μην πούμε για την γνώμη που έχουν οι πιστοί στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα γιαυτόν και τα πεπραγμένα του.
Κι από πάνω κατηγορεί τη βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:  «Με την νοοτροπία σας αποδεικνύετε, ότι είσθε μια σχέτη φασίστρια! Ως βουλευτής δεν δέχεσθε κριτική! Κυρία Κανελλοπούλου, λίγη σεμνότης και λίγη ντροπή σας χρειάζονται! Αποτελούν στολίδι για την γυναίκα!». 
Εδώ ταιριάζει το λαϊκό γνωμικό: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! 
Αλλά αυτός επιμένει: «Στα καθαρώς επισκοπικά μας καθήκοντα δεν σας διορίσαμε ούτε Σύμβουλο, ούτε πολύ περισσότερο Ελεγκτή! Καθήστε, λοιπόν, κυρία μου, στ' αυγά σας! Μη, πέρα των πεδίλων!».
Κι εδώ φαίνεται ποιος δέχεται να τεθεί υπό την δημόσια κριτική και ποιος όχι! Πολύ περισσότερο που το θράσος Αμβρόσιου δεν έχει όριο, αφού εκστομίζει ύβρεις του τύπου: 
«Εάν δεν ήμουνα Ιεράρχης, θα σας έλεγα το λαϊκό ρητό “κοιτάξτε τη στραβομάρα σας”. Αλλά ως Ιεράρχης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ορολογία! Επαναλαμβάνω: Καθήστε στ' αυγά σας!”» γράφει στην επιστολή του.
Όμως ο Αμβρόσιος επιμένει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που διάλεξε και αφορίζει:
«Ο Αρχηγός σας με υπερηφάνεια διακηρύσσει, ότι είναι άθεος! Ούτε πολιτικό, ούτε και θρησκευτικό γάμο έχει τελέσει, όπως διαδίδεται χωρίς και να διαψεύδεται! Δεν έχει κάνει γάμο “με παπά και με κουμπάρο”, όπως ήθελε παλαιότερα το λαϊκό τραγούδι! Ούτε επίσης τα παιδάκια του τα έχει βαπτίσει χριστιανικά! Τι θέλετε, λοιπόν, και ασχολείσθε με την Εκκλησία; Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και οι χριστιανοί με την Εκκλησία τους! Δεν νομιμοποιείσθε, ώστε να ασχολείσθε μαζί μας».
Και καταλήγει:
«Λοιπόν, για να τελειώνουμε, Σας επαναλαμβάνω, ότι το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι το πιο αισχρό και το πιο απολυταρχικό νομοσχέδιο, που πέρασε ποτέ από την Ελληνική Βουλή! Πρέπει να ντρέπεσθε, διότι το υποστηρίζετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: