ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Να ενισχυθεί το εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, ζητούν βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Φωτογραφία αρχείου.


Προειδοποιείται η ελληνική πολιτεία ότι εάν δεν δώσει άμεσα επαρκείς λύσεις τότε η WADA θα αποσύρει την αδειοδότηση
Ερώτηση για τον κίνδυνο να κλείσει το εργαστήριο Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ, κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας προς τον Υπουργό Παιδείας, ερώτηση την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη και Δημήτρης Στρατούλης. 

Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε το γεγονός ότι το εργαστήριο απειλείται ξανά, σε διάστημα δύο ετών, από τη WADA με αφαίρεση της διαπίστευσης αν δεν γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, ο Γενικός Διευθυντής της WADA, κ. Ντέιβιντ Χάουμαν, καθώς και ο Διευθυντής της επιστημονικής επιτροπής της WADA, κ. Ολιβιέ Ράμπιν, έστειλαν επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, με τη οποία επισημαίνουν ότι, η ραγδαία μείωση των δειγμάτων, η τύχη των απλών πρακτικών ορισμένων υποχρεωτικών μεθόδων (π.χ. IRMS, EPO), η δυσκολία της σωστής συντήρησης του εξοπλισμού και η τύχη της προμήθειας εξοπλισμού, βάζουν σε κίνδυνο την ικανότητα του εργαστηρίου να παρέχει τα επίπεδα της ποιότητας που απαιτούνται από ένα Εργαστήριο Αντιντόπινγκ, προειδοποιώντας την ελληνική πολιτεία ότι εάν δεν δώσει άμεσα επαρκείς λύσεις στα ανωτέρω τότε η WADA θα αποσύρει την αδειοδότηση στο εν λόγω εργαστήριο Αντιντόπινγκ.

Παράλληλα, οι βουλευτές στην ερώτησή τους επισημαίνουν, ότι ο αριθμός δειγμάτων που το εργαστήριο αναλύει ετησίως, συνδέεται άμεσα με την υποχρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ (Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ), καθώς επίσης και με την υποχρηματοδότηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες είναι αυτές που αιτούνται τους ελέγχους αντιντόπινγκ στα διάφορα πρωταθλήματα και αγώνες που διεξάγουν. Και οι δύο αυτοί παράμετροι έχουν ως αποτέλεσμα η ομάδα ουροληψίας να είναι απλήρωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και γενικά οι έλεγχοι να έχουν περικοπεί δραστικά ως περιττή δαπάνη.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές ζητούν μεταξύ των άλλων από τον αρμόδιο Υπουργό, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί το εργαστήριο Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με το απαιτούμενο προσωπικό, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ, ώστε να μη χαθεί η αδειοδότησή του από τη WADA.

Επίσης, ζητούν από το Υπουργείο να διασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση στο ΕΣΚΑΝ για την αναγκαία και απαραίτητη λειτουργία του, ώστε να προστατέψει τον Ελληνικό Αθλητισμό από κρούσματα ντόπινγκ, τα οποία όχι μόνο αλλοιώνουν το αθλητικό αποτέλεσμα, αλλά αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την υγεία της αθλητικής νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: