ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

3200 συμπολίτες, 40% περισσότεροι από πέρυσι επισκέφθηκαν τα Δημοτικά Ιατρεία Πάτρας

Από την επίσκεψη της Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (άνω και αριστερά φωτογραφίες).
H πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αναστασία Παπαντωντοπούλου, επισκέφθηκε χθες Πέμπτη το Δημοτικό Ιατρείο που στεγάζεται στο Γ΄ ΚΑΠΗ (Ζαρουχλέικα)  και συναντήθηκε με τον επιστημονικό υπεύθυνο των Δημοτικών Ιατρείων, διευθυντή του ΕΣΥ, γενικό οικογενειακό γιατρό κ. Γιώργο Μαντζουράνη. 

Η κυρία Παπαντωνοπούλου ενημερώθηκε από τον κ. Μαντζουράνη, για το σοβαρό επιστημονικό έργο που γίνεται στα τρία Δημοτικά Ιατρεία του Κοινωνικού Οργανισμού από τους εθελοντές ιατρούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των δοκιμαζόμενων από την κρίση, συμπολιτών μας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς των Δημοτικών Ιατρείων, τα οποία λειτουργούν και με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αποτελεί το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε η λειτουργία τους, έχουν εξεταστεί, εντελώς δωρεάν, πάνω από 11.000 άτομα.

Να σημειωθεί ότι μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2013, τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν επισκεφθεί 3200 συμπολίτες, 40% περισσότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Αναστασία Παπαντωνοπούλου συνεχάρη τον κ. Μαντζουράνη και στο πρόσωπό του όλους τους εθελοντές ιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων, για την πολύτιμη προσφορά τους, δηλώνοντας ότι τόσο η ίδια, όσο και ο Κοινωνικός Οργανισμός, στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η παρατεταμένη οικονομική κρίση χτυπά ολοένα και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας.
Στα Δημοτικά Ιατρεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, συμμετέχουν εθελοντικά οι γιατροί – επιμελητές Α’ ΕΣΥ, Δημήτρης Λιάνας, Χαρά Σαμπαζιώτη και Κατερίνα Αποστολοπούλου.
Τα Δημοτικά Ιατρεία απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού, με προτεραιότητα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ανασφάλιστοι, άποροι, ηλικιωμένοι, κ.α.).

Από τους ασθενείς λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και  εξετάζονται – παρακολουθούνται για τα συνήθη παθολογικά νοσήματα (πίεση, χοληστερίνη, σάκχαρο, κ.ά.).

Παράλληλα, αντιμετωπίζονται από τους εθελοντές ιατρούς χρόνιες ασθένειες (κατάθλιψη, άνοια, οστεοπόρωση, καρδιολογικά προβλήματα, κ.ά.). 

Τέλος τα Δημοτικά Ιατρεία στο πλαίσιο της ενημέρωσης και πρόληψης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οργανώνουν ολοκληρωμένα ιατρικά προγράμματα για τον πληθυσμό. 

Τα Δημοτικά Ιατρεία λειτουργούν στα τρία ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Α΄ Δημοτικό Ιατρείο στο Α' ΚΑΠΗ Βοσπόρου 7 : Αποστολοπούλου Κατερίνα, Σαμπαζιώτη Χαρά-Ιατροί (τηλ. 2610311060)

Β΄ Δημοτικό Ιατρείο στο Β' ΚΑΠΗ Καζαντζάκη 21-Αγυιά: Λιάνας Δημήτρης-Ιατρός (τηλ. 2610453907)

Γ΄ Δημοτικό Ιατρείο στο Γ' ΚΑΠΗ Αιδηψού 2 Ζαρουχλέϊκα : Μαντζουράνης Γιώργος-Ιατρός (τηλ. 2610339638).

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Γ΄ ΚΑΠΗ ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΩΝ
 Στο περιθώριο της επίσκεψής της, η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αναστασία Παπαντωνοπούλου, όπου συναντήθηκε με τα μέλη του ΚΑΠΗ και συνομίλησε μαζί τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: