ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μ. Μπρεχτ


Από την συνέντευξη με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Πατρέων Ανδρ. Φίλια, δεξιά.
Αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου στις 9 μ.μ.  στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Θεατρική Ομάδα του 9ου ΕΠΑΛ Πάτρας και η Χορωδία Μικτών Φωνών και Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία με την παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», παρουσιάζουν φέτος, το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ:

Υπεύθυνος της Θεατρικής ομάδας, είναι ο Καθηγητής Φώτης Λάζαρης και Διευθυντής της Χορωδίας -Ορχήστρας, ο Καθηγητής Τάσος Καραγιάννης.


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Ανδρέας Φίλιας, με τους υπεύθυνους καθηγητές, αλλά και μαθητές μέλη της Θεατρικής Ομάδας 9ου ΕΠΑ.Λ. Πάτρας και του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση, στην οποία ανέφεραν για το έργο:

Το έργο μας, είναι ένα ποιητικό παραμύθι στο οποίο διαπλέκονται μαγικά το τραγικό με το κωμικό στοιχείο. Η ηρωίδα του έργου, ταπεινή υπηρέτρια στο παλάτι, διατρέχει χίλιους κινδύνους για να σώσει το μικρό διάδοχο, παρόλο που δεν είναι δικό της παιδί. Έτσι, η καλοσύνη και η
στοργή αποδεικνύονται δυνατότερες από τους δεσμούς αίματος. Κάθε πλάσμα ανήκει σε εκείνον που το πονάει και το φροντίζει.

Στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς οι μαθητές, μέσα από ατελείωτες πρόβες, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε, διαπιστώσαμε ότι το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και αποτέλεσε για μας κλειδί για να καταλάβουμε πολλές από τις αιτίες των συμφορών του σύγχρονου βίου μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: