ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Και πάλι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Πατρέων ο Γιάννης Δημαράς

Από την ομιλία Δημαρά, στο πάνελ στελέχη της παράταξης.


Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά τον απολογισμό δράσης της δημοτικής αρχής του με την συμπλήρωση 2,5 ετών στο τιμόνι της Πάτρας
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΑΡΟΥΣΑ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θα είναι παρούσα στο μέλλον της πόλης, πάντα ανοιχτή σε συμπόρευση των ενεργών πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Η συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δεν μπορεί να είναι περιστασιακή αλλά σύστημα ζωής.
Παλέψαμε στα δύσκολα, καταφέραμε και  διοικούμε το Δήμο στις πλέον αντίξοες συνθήκες, κάναμε πράξη την συμμετοχικότητα και  τον πλουραλισμό των απόψεων, περάσαμε από συμπληγάδες και  σταθήκαμε όρθιοι.
Έχουμε την εμπειρία και τη δύναμη να συνεχίσουμε και  να κάνουμε πράξη το όραμά μας, αφήνοντας πίσω όσα μας πλήγωσαν, μας καθυστέρησαν ή μας ανέκοψαν.
Είναι ώρα να αναλάβουμε δράση και να φτάσουμε δυνατά το μήνυμά μας στην κοινωνία, να βρούμε νέους συμμάχους στον αγώνα μας  για μια πόλη των ανεξάρτητων  πολιτών και όχι των κομματικών αρχόντων. 

Ο Πέτρος Ψωμάς προσφωνεί το Δήμαρχο.
Με τα παραπάνω λόγια έκλεισε την ομιλία του την 24-5-2013, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, προς τα μέλη της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» στην οποία στήριξε την εκλογή του το 2010. Παράλληλα άνοιξε νέο κεφάλαιο στη δημοτική ζωή της Πάτρας, καθώς επισημοποίησε την πρόωρη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ωθώντας έτσι και τις άλλες παρατάξεις να εντατικοποιήσουν την δραστηριότητάς τους.

Ωστόσο το πολιτικό πεδίο σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από τις συνθήκες του 2010, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να καταρρέει πανελλαδικά, ενώ στην Πάτρα είχε μεν ισχυρή υποψηφιότητα απέναντι στην παράταξη που στήριξε τον Γ. Δημαρά, αλλά και η παράταξη Δημαρά στηρίζονταν σταθερά στον ΣΥΝ και την νεότευκτη ΔΗΜΑΡ. 

Τότε τον Γ. Δημαρά στήριζαν από κοινού ο ΣΥΝασπισμός με την αμόλυντη ΔΗΜΑΡ, σήμερα ο μεν πρώτος μετεξελίσσεται, με την τυπική του από χθες διάλυση και συμμετοχή του στο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το οποίο έλαβε σημαντικό ποσοστό ψήφων σε επίπεδο Πάτρας κατά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, η δε ΔΗΜΑΡ φορτωμένη με τα ανομήματα της τρικέφαλης μνημονιακής κυβέρνησης βρίσκεται σε πτωτική πορεία, που σημαίνει πως, από μόνη της δεν μπορεί να στηρίξει αποφασιστικά την επανεκλογή  Δημαρά, αν και δεν προβλέπεται κάθοδος αυτόνομου σχήματος από μέρους της. 

Κι αυτό με δεδομένη την τριβή του εκλογικού σχήματος από την ταραχώδη θητεία που διανύει, ενώ επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί η αυτόνομη έως σε συνεργασία με έτερο σχήμα, κάθοδος ψηφοδελτίου από την πλευρά της ριζοσπαστικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κλπ) η οποία ήδη βρίσκεται σε διεργασίες με την συγκρότηση Επιτροπής Αυτοδιοίκησης και που αναμένεται να επιταχύνει ρυθμούς μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Ιουλίο.

Τούτων δοθέντων, εκφράζεται η άποψη ότι η ενέργεια Δημαρά εκπορεύτηκε από το άγχος επανεκλογής του και την αγωνία της ΔΗΜΑΡ που σε αυτόν επιζητεί την εκλογική διάσωσή της.

Απέναντί του πάντως το σχήμα «Τώρα για την Πάτρα» θα έχει ακόμη, τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και όσες άλλες δοκιμάσουν την τύχη τους.

Το μόνο σίγουρο που βγαίνει ως πρόγευση είναι πως από Δευτέρα ο προεκλογικός πυρετός θα αυξάνεται ενώ θα κονταίνουν οι μέρες μέχρι την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα και η προεκλογική περίοδος θα είναι μακρόσυρτη δολιχοδρομία, της οποίας η κατάληξη παραμένει αβέβαιη. Προς το παρόν. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: