ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου κατηγορεί την τρόικα για αυθαίρετα συμπεράσματα

Φωτογραφία αρχείου.

Στην έκθεσή της για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Για αυθαίρετα συμπεράσματα στην έκθεση της για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγόρησαν την τρόικα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ανακοίνωση της, η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι η έκθεση της τρόικας δεν παρέχει σύνοψη των κύριων πορισμάτων της «Deloitte» και της «Moneyval», αλλά περιγραφή των υποτιθέμενων αδυναμιών του συστήματος, αντλώντας συμπεράσματα που δεν υπάρχουν στις εκθέσεις των δύο οίκων.

 Η έλλειψη διαβούλευσης με τους συντάκτες των εκθέσεων, υπογραμμίζεται, και η αποτυχία να αναφερθεί οποιαδήποτε από τις θετικές πτυχές, έχει οδηγήσει σε λανθασμένα και διαστρεβλωμένα συμπεράσματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαίτερα στο διεθνή Τύπο.

 Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρεται στα θετικά ευρήματα της «Deloitte» και της «Moneyval», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά ή ένδειξη για συστημικές ελλείψεις.

 Εντοπίστηκαν, τονίζει, ορισμένες αδυναμίες στις εκθέσεις, αλλά η γενική εικόνα που απεικονίζεται δεν είναι αρνητική.

 Στο ίδιο μήκος κύματος, το υπουργείο Οικονομικών αναδεικνύει τα θετικά συμπεράσματα των δύο εκθέσεων της «Deloitte» και της «Moneyval» και επαναλαμβάνει τη δέσμευση της κυπριακής κυβέρνησης για βελτιώσεις του πλαισίου καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος.

 Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, το αποτέλεσμα των αξιολογήσεων από τα δύο θεσμικά όργανα υποδεικνύει ένα σταθερό επίπεδο συμμόρφωσης σε ολόκληρο τον τομέα.

 Αναγνωρίζει, παράλληλα, ότι οι εκθέσεις καταδεικνύουν κάποιες αδυναμίες που χρειάζονται βελτίωση και υπογραμμίζει ότι οι κυπριακές αρχές σε συνεργασία με την τρόικα έχουν δεσμευθεί για την πλήρη αντιμετώπισή τους.

 (Πηγή: ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: