ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εθελοντισμός και ανακύκλωση




Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ(*)


Εθελοντισμός «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ».

Αυτά στην θεωρία. Το μεγαλείο όμως του εθελοντισμού αναδεικνύεται όταν από την θεωρία περνάμε στην πράξη. Αυτό βιώνουμε αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, με την έναρξη διανομής ενημερωτικού υλικού για την ανακύκλωση σε 65.000 νοικοκυριά. 

Στην πρωτοπορία αυτής της δράσης τα 1200 ενεργά μέλη του ερασιτεχνικού χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων-πρόσωπα χαμογελαστά, αισιόδοξα με θέληση για προσφορά και δράση, καταθέτουν την ψυχή τους, τον ιδρώτας τους, μοιράζοντας το ενημερωτικό υλικό σ’ όλες τις γειτονιές και στην συνέχεια με την ίδια δύναμη και με θετική ψυχολογία, παρ’ όλη την κούραση τους, χορεύουν παραδοσιακούς χορούς σε κάθε περιοχή προσφέροντας θέαμα και χαρά στους συμπολίτες μας. 

Κοντά τους και δίπλα τους ,σε αντίστοιχες και παράλληλες δράσεις οι Μ.Κ.Ο της πόλης μας , μαθητές, οι εκπαιδευτικοί με την καθοδήγηση και τον συντονισμό των υπευθύνων Α/θμιας και Β/θμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δίνουν το δικό τους χρώμα και την πρωτοπορία σε όλη αυτή την προσπάθεια. 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους αφανείς ήρωες αυτών των δράσεων .
Στα κορίτσια και αγόρια της ΟΜΑΔΑΣ ΕΨΙΛΟΝ (εθελοντές του Δήμου Πατρέων) που αθόρυβα αλλά με μεράκι και διάθεση για προσφορά προετοιμάζουν τα 65.000!!! πακέτα του υλικού που διανέμονται στα νοικοκυριά. 

Την ωραία «παρέα μας» συμπληρώνει ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με το τμήμα εθελοντών Σαμαρειτών –Διασωστών η ασπίδα προστασίας και σιγουριάς των παιδιών που συμμετέχουν στις δράσεις.
Καθοριστική τέλος είναι η συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου μας, που συντονίζουν, υποστηρίζουν και επιλύουν κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στην πολυεπίπεδη αυτή την προσπάθεια. 

Έτσι ένα νέο κίνημα για την προστασία και την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος γεννιέται. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, άνδρες, γυναίκες, μικρούς, μεγάλους να πλαισιώσουν τα κίνημα αυτό. 

Η Πάτρα θέλει και μπορεί να δώσει το δικό της ιδιαίτερο, οικολογικό αποτύπωμα και να βρίσκεται στην πρωτοπορία για μια Πόλη ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΦΙΛΙΚΗ προς τους πολίτες και το Περιβάλλον. 

Όταν βιώνουμε τέτοια γεγονότα, υπάρχει ελπίδα, προοπτική για την πόλη μας, τους πολίτες και την κοινωνία.
______________
 (*) Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: