ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στην τελική ευθεία προς το ιδρυτικό του συνέδριο της 12ης Ιουλίου, εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία αρχείου.


Απεστάλη στις οργανώσεις για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων το σχέδιο καταστατικού του νέου κόμματος
Στην τελική ευθεία προς το ιδρυτικό του συνέδριο της 10ης έως 14ης Ιουλίου, εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που φιλοδοξεί να καταστεί το κόμμα που θα οδηγήσει στην έξοδο από το τέλμα των μνημονίων την ελληνική κοινωνία.

Έτσι η Επιτροπή Θέσεων προετοιμάζοντας την ενημέρωση των μελών, απέστειλε στις οργανώσεις το εκ 44 σελίδων κείμενο θέσεων του καταστατικού, καθώς και το Κείμενο Θέσεων, που αποτελούν προσχέδια για συζήτηση και επεξεργασία μέχρι να καταστούν τελικά με την ψήφισή του από το Διαρκές Συνέδριο.

Στην επιστολή που απεστάλη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Σας στέλνουμε το υλικό που έχει ετοιμάσει η επιτροπή καταστατικού. Ορισμένες διευκρινήσεις. Το έργο της επιτροπής δεν ήταν εύκολο γιατί υπήρχαν πολλά και δύσκολα προβλήματα προς αντιμετώπιση και σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε σαφής κατεύθυνση για το τι ακριβώς θέλουμε ή ποια είναι η επιλογή μας.

Αυτό θα το παρατηρήσετε ιδιαίτερα στη διάρθρωση του κόμματος όταν μιλάμε για το ενδιάμεσο επίπεδο. Το αν θα διαρθρωθούμε σε νομαρχιακό ή περιφερειακό επίπεδο, είναι ένα σχετικά καινούργιο ζήτημα, που δεν μπορούσε εύκολα να το αντιμετωπίσει η επιτροπή καταστατικού.

Θα το παρατηρήσετε εξ άλλου και στην προσπάθεια να συγκροτήσουμε τις καταστατικές αρχές ενός καινούργιου, μαζικού, αριστερού, δημοκρατικού, ενιαίου, πολυτασικού κόμματος, ενός κόμματος πραγματικά των μελών του και ανοικτό προς την κοινωνία. Ένα κόμμα της κλίμακας και της εμβέλειας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Μην θεωρήσετε το κείμενο μεγάλο σε έκταση γιατί σε αυτό περιλαμβάνονται διαζευτικές επιλογές, προτάσεις, προσθήκες. Το τελικό σχέδιο θα είναι σαφώς μικρότερο σε όγκο».

(Σημειώνεται ότι διαζευτικές προτάσεις έκαναν οι Στέλιος Παπάς, Παναγ. Πάντος, Μιχάλης Καστρινάκης και Κώστας Παπακώστας, Σταύρος Καράμπελας).

Ακόμη η Επιτροπή Θέσεων ενημερώνει ότι:

«Στην Επιτροπή Καταστατικού συμμετείχαν 64 μέλη της ΚΕ και μερικοί σύντροφοι/σσες που δεν είναι μέλη. Για την επεξεργασία του καταστατικού χωριστήκαμε σε 5 υποεπιτροπές και προς το τέλος των εργασιών εργαστήκαμε σε ολομέλεια περίπου 15-20 σύντροφοι/σσες.

Τις τελευταίες μέρες για να προλάβουμε, εργαστήκαμε σε πρωινές πολύωρες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εργαζόμενοι και εργαζόμενες μέλη της επιτροπής να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εργασίες (και αυτό είναι μια αδυναμία μας).

Στο τελικό σώμα προσχεδίου και προτάσεων για το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περιλήφθηκαν οι προτάσεις που έγιναν στην ΚΕ και με τις διαδικασίες που καθορίστηκαν για τα χρονικά όρια κατάθεσης προτάσεων.

Εφιστούμε την προσοχή να καταγράφονται όλες οι προτάσεις που γίνονται κατά την συζήτηση και να αποστέλλονται στην Επιτροπή για το καταστατικό ώστε να παρουσιαστεί στο συνέδριο μια πιο σαφής και ξεκαθαρισμένη επεξεργασία προτάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: