ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χρέωση τώρα και για την ανάληψη χρημάτων από την Γιούρομπανκ μέσω των ΑΤΜ

Με παρέμβαση Τρόικας και Στουρνάρα οδηγήθηκαν στο γκρεμό.


Πάντως το ΤΧΣ έχει ήδη προκαταβάλει στις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια,  μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ της ανακεφαλαίωσης!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Στα… μουγκά ή στα φωναχτά οι έμμεσες αυξήσεις τιμών παροχής υπηρεσιών δεν έχουν τελειωμό. Η Τράπεζα Γιούρομπανκ, που φιλοδοξούσε να καταστεί από τα ισχυρά τραπεζικά καταστήματα με συγχώνευση από την Εθνική Τράπεζα και την υπαγωγή της στον νέο φορέα ΕΤΕ, μετά την άρνηση των Ευρωπαίων τραπεζιτών  και την εδώ υπαγορευμένη μνημονιακή πολιτική ξεπουλήματος των δύο τραπεζών σε ιδιώτες χωριστά και το ναυάγιο ενοποίησης που προέκυψε, υπό τον φόβο των ιθυνόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, ότι θα γινόταν μεγάλη τράπεζα για τα μέτρα της ΕΕ, οδηγείται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σύμφωνη γνώμη της Τρόικας.

Όπως είναι γνωστό από τις 7 Απριλίου, πληροφορίες που ανέγραψε «Το Βήμα» φέρουν τις δύο τράπεζες να αναστέλλουν την συγχώνευσή τους, υπό την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος του 10% που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση κάθε μιας.  

Συνεπεία τούτων, ήτοι της πορείας μείωσης προσωπικού και ανάλογης καθίζησης εργασιών, λόγω της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής, στρέφεται πλέον η Γιούρομπανκ προς την επιβολή τελών για κάθε ανάληψη χρηματικού ποσού από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων. Υπενθυμίζω ότι η διαφήμιση αυτής της υπηρεσίας είχε πριν λίγα χρόνια φθάσει στο ζενίθ προκειμένου να αποφορτιστούν από εργασίες τα εσωτερικά ταμεία των τραπεζών.

Όμως το φαινόμενο των επιβαρύνσεων στα… μουγκά, που εμφανίζεται στον τραπεζικό τομέα, άνευ ελαστικότητας, καθώς από την περασμένη εβδομάδα η επιβολή τέλους χρέωσης ισχύει και για τις αναλήψεις από το ΑΤΜ της τράπεζας Γιούρομπανκ, που ειδοποιούσε από την οθόνη του μηχανήματος ότι αυτή ισχύει από την Παρασκευή 17-5-13 για κάθε ανάληψη, θα καταστεί πανάκεια; Είναι ένα ερώτημα κι αυτό…

Πάντως, μετά την παραπάνω κίνηση της Γιούρομπανκ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τρεις τράπεζες, (Εθνική, Alpha, Πειραιώς) που τελούν υπό την ίδια νέα νομοτέλεια που επεβλήθη στις τραπεζικές συναλλαγές.

Η Τράπεζα Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση

Το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος των δύο τραπεζών, θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε μεταγενέστερο χρόνο η συγχώνευση, ή εάν οι δύο τράπεζες θα πωληθούν σε ξένους ιδιώτες χωριστά, όπως είναι το πιθανότερο, καθώς έχει το αποκλειστικό δικαίωμα γι αυτό.

Υπενθυμίζω την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος στις 8 Απριλίου, με την οποία ενημέρωνε πως:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. (Σ.σ.: Ήδη βρισκόμαστε στον Μάιο). Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει - είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών - Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: