ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κατέθεσα την ψυχή και την αγωνία μου για την πορεία του κόμματος κι αυτοί με διέγραψαν

Ο διαγραφείς από το ΚΚΕ στη Λάρισα, δάσκαλος Β. Ζωγράφος.


Δήλωση του κομμουνιστή Ζωγράφου, που

«πλήρωσε» την διεκδίκηση διευθυντικής θέσης στο σχολείο του

 «Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως λέει το κόμμα», τονίζει ο Β. Ζωγράφος, που κατέστη θύμα της ιδεολογικής κάθαρση του τοπικού μηχανισμού Λάρισας, στο πλαίσιο της αποτροπής του κινδύνου της… ενσωμάτωσης στο σύστημα.

Ο δάσκαλος Β. Ζωγράφος, σε εσωκομματικές συνάξεις είχε διαφωνήσει με την θέση του κόμματος που απαγορεύει στα μέλη του να αναλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις. Και σε επιστολή του που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα της Λάρισας, «Ελευθερία», αφήνει σαφείς υπαινιγμούς σχετικά με τα βαθύτερα αίτια της διαγραφής του, επικαλούμενος την ριζοσπαστική για τα μέτρα του ΚΚΕ, τοποθέτησή του στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος.

Αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του δασκάλου και δημοτικού συμβούλου του Δ. Λάρισας, Βασίλη Ζωγράφου, στην οποία προχώρησε το ΚΚΕ, αφού αυτός είχε εκφράσει την πρόθεση να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο σχολείο που διδάσκει. 

Πάντως ο ίδιος στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας λέει: «Εξ αιτίας αυτής της θέσης μου, η Ν.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ, πρότεινε 'μομφή' ενάντιά μου και μου ζήτησε να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος (στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας), όπου είχα εκλεγεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές». Ωστόσο, «η κομματική οργάνωση των δασκάλων που ανήκα απέρριψε την απόφαση της Ν.Ε.». Αλλά,  «παρ' όλα αυτά, καθαιρέθηκα από δημοτικός σύμβουλος».

Μιλώντας για τη διαγραφή του, ο Β. Ζωγράφος τονίζει: «Πρόσφατα, τηρώντας την κομματική διαδικασία, έγραψα την άποψή μου μέσα στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ. Αυτά που έγραψα ήταν μια κατάθεση ψυχής και κραυγή αγωνίας για την περιθωριοποίηση που οδηγείται το κόμμα, με ευθύνη μιας ηγεσίας που παραμέρισε αυθαίρετα το αποφασισμένο από το 15ο συνέδριο πρόγραμμα του κόμματος». 

Εντούτοις: «Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση αυτών των απόψεών μου στον 'Ριζοσπάστη', που αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλα έντυπα (“Ελευθερία” κλπ), κλήθηκα από την καθοδήγηση σε απολογία. Στη συνεδρίαση της κομματικής μου οργάνωσης, επειδή τυπικά δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία για τα γραφόμενά μου, με θεώρησαν υπεύθυνο για τη δημοσίευση του άρθρου μου στην εφημερίδα 'Ελευθερία' και ζήτησαν τη διαγραφή μου από το κόμμα». 

Επιπλέον επισημαίνει ότι «η δημοσίευση στην “Ελευθερία” δεν προηγήθηκε της δημοσίευσης του 'Ριζοσπάστη', αλλά ακολούθησε τρεις μέρες μετά».

1 σχόλιο:

Kαντριανιώτης είπε...

Δεν μπορεί να γίνει,λέει το κκε ένας δάσκαλός διευθυντής γιατί δεν συνάδει αυτή η θέση με την στάση του κομμουνιστή.
Μπορεί όμως ο κομμουνιστής να γίνεται βουλευτής σε αστικό κοινοβούλιο,μπορεί κομμουνιστές να διαχειρίζοννται εκατομμύρια στις κομματικές επιχειρήσεις,αλλά διευθυντής ποτέ.
Ο καυγάς και η διαγραφή έγινε γιατί ο δάσκαλός διετύπωσε σοβαρές διαφωνίες κατά τον λεγόμενο προσυνεδριακό διάλογο.
Φαρισαίοι υποκριτές.
ΥΓ.Καλή επιτυχία στο βιβλίο σου που νομίζω πως είναι εξασφαλισμένη.
Σου είχα γράψει ευχές και την ημέρα της παρουσίασης,αλλά μάλλον το σχόλιο κάπου παράπεσε.