ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από άδειες ναυτιλομένων στο Λιμεναρχείο Ραφήνας

Λιμάνι Ραφήνας.


Καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας και Θοδωρής Δρίτσας
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατατέθηκε επερώτηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Γιώργο Πάντζα (Αττικής) και Θοδωρή Δρίτσα, (Α΄ Πειραιά και Νησιών – Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. για θέματα Ναυτιλίας και Αιγαίου) οι οποίοι καλούν τις υπηρεσίες του Υπουργείου να αποδώσουν άδειες σε ναυτιλομένους, που δεν τους έχουν αποδοθεί από επίορκους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί γιαυτό το παράπτωμα.
Με αφορμή την καταγγελία των βουλευτών έρχεται στην επικαιρότητα ένα ακόμη σκάνδαλο, που ξέσπασε στο Λιμεναρχείο Ραφήνας και που προφανώς αποκρύπτει το Υπουργείο.

Στην επερώτηση καταγγέλλονται τα παρακάτω:

«Καταγγελίες πολιτών σχετικά με την υπόθεση μεταβιβάσεων – ανανεώσεων αδειών σκαφών στο Λιμεναρχείο Ραφήνας. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα, εκατοντάδες άνθρωποι που πλήρωσαν κανονικά είτε μεταβιβάσεις είτε ανανεώσεις αδειών σκαφών (πλόων ή αλιείας) στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, αυτή τη στιγμή καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά, για τις ίδιες άδειες εκατοντάδες ευρώ. 
 
Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο εν λόγω λιμεναρχείο ανήκουν περίπου 15.000 σκάφη, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών έχουν πέσει θύματα απάτης υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο παρελθόν στο Λιμεναρχείο. 

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ενώ εισέπρατταν χρήματα για μεταβιβάσεις ή/και ανανεώσεις αδειών αλιείας ή/και πλόων δεν χορηγούσαν τα ανάλογα βιβλιάρια λέγοντας ότι είχαν τελειώσει, επικαλούμενοι την κρίση. 

Στη συνέχεια έδιναν έγγραφα με στρογγυλές σφραγίδες, υπογραφές, λογότυπο του Υπουργείου και πρωτόκολλο σε χαρτιά Α4, που έμοιαζαν καθόλα νομότυπες στους ανυποψίαστους πολίτες και τους καλούσαν να ξαναπεράσουν τον επόμενο μήνα. Και κάθε επόμενο μήνα τους έλεγαν ότι δεν έχουν τα βιβλιάρια ακόμα, να ξαναπεράσουν τον επόμενο και ούτω καθεξής. Η παραπάνω υπόθεση είναι προφανώς γνωστή στο Υπουργείο, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. 

Ωστόσο, στο θέμα της αποζημίωσης των ζημιωθέντων πολιτών, το Υπουργείο αρνείται να διευθετήσει το θέμα όπως οφείλει, εκδίδοντας τις κατάλληλες, νόμιμες και ήδη πληρωμένες άδειες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στους ιδίους. Αντίθετα, τους ζητάει να ξαναπληρώσουν εκατοντάδες ευρώ ή να διεκδικήσουν οι ίδιοι μέσω της δικαιοσύνης τα χρήματα από τους υπαλλήλους που βρίσκονταν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου. 

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του κοινού περί δικαίου αισθήματος,
ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Προτίθεται να εκδώσει τις νόμιμες άδειες στα εκατοντάδες θύματα της συγκεκριμένης υπόθεσης χωρίς να τους επιβαρύνει για δεύτερη φορά με το κόστος που έχουν ήδη πληρώσει;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: