ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γιώργος Πάντζας: Τα σκουπίδια είναι χρυσός για τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων

Γιώργος Πάντζας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


«Έχουν βάλει μπρος τις μηχανές και με διαδικασίες fast track, πάνε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των φίλων τους…» είπε για την κυβέρνηση
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κερατέα και Γραμματικό με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, παραβρέθηκε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας. Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν ως αντικείμενο συζήτησης την ενημέρωση των πολιτών για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και για το αποτέλεσμα της συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων και την στάση της κυβέρνησης – συζήτηση η οποία προκλήθηκε μετά από ερώτηση που κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος – για το θέμα αυτό. 

Ο Γ. Πάντζας τοποθετήθηκε και στις δύο εκδηλώσεις τονίζοντας την μια και μοναδική αμείλικτη διαπίστωση η οποία έχει να κάνει με το γεγονός, ότι όλοι αυτοί που χρόνια τώρα διαχειρίστηκαν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα απορρίμματα είχαν και έχουν ένα και μόνο κύριο μέλημα να ικανοποιήσουν, όχι τα στοιχειώδη περιβαλλοντικά κριτήρια, και την τσέπη της τοπικής κοινωνίας, αλλά τα συμφέροντα όλων των κοινοπρακτικών σχημάτων που διεκδικούν μερίδιο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε ο Βουλευτής Αττικής για την περιοχή της Φυλής, των Άνω Λιοσίων αλλά και του Γραμματικού επισημαίνοντας τα εξής:

«Το γεγονός ότι, η περιοχή της Φυλής και των Άνω Λιοσίων, κοντεύει να μετατραπεί σε εργοστάσιο εξασθενούς χρωμίου, ή το γεγονός ότι, στο Γραμματικό η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ είναι παράνομη, όπως αποδεικνύεται από διάφορες μελέτες και πορίσματα, είναι λεπτομέρειες για τους υπηρέτες της διαπλοκής. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έχουν βάλει μπρος τις μηχανές και με διαδικασίες fast track, πάνε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των μεγαλοεργολάβων φίλων τους…».

Επίσης, ο κ. Πάντζας αναφέρθηκε στην σημερινή συγκυβέρνηση λέγοντας ότι οι πρακτικές που ακολουθεί στο συγκεκριμένο θέμα, θυμίζουν δράσεις συμμορίας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Τι έχουμε λοιπόν σήμερα; Έχουμε μία συγκυβέρνηση, η οποία δρα παρασκηνιακά, σαν κάποια συμμορία, προκειμένου να ματαιώσει την επίσκεψη κλιμακίου της Eπιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Γραμματικό. Σε έναν ΧΥΤΑ ο οποίος έχει χωροθετηθεί με μαϊμού μελέτες και πάνω σε ρέμα. Έχουμε μια συγκυβέρνηση η οποία αγνοεί προκλητικά την γνωμοδότηση της Eυρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία ουσιαστικά λέει ότι ο σχεδιασμός στην Ελλάδα είναι για τα ‘’σκουπίδια’’. Έχουμε μια συγκυβέρνηση, η οποία απαξιώνει τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω των αντιπροσώπων της, απαντώντας όπως να ‘ναι στις Αναφορές του συντρόφου Χουντή.

Έχουμε μια συγκυβέρνηση, συντρόφισσες και σύντροφοι, η οποία δεν απαντά επί της ουσίας σε καμία ερώτησή μας, με πρόσφατη αυτή που καταθέσαμε 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Έχουμε μια συγκυβέρνηση η οποία δεν διστάζει ακόμα και να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και να τραμπουκίσει με τα ΜΑΤ όσους είμαστε αντίθετοι με τον Περιφερειακό σχεδιασμό. Θυμηθείτε τι έγινε έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ και στις 4 δημοπρατήσεις.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι τα σκουπίδια είναι ΧΡΥΣΟΣ, για τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων. Είναι η επόμενη μεγάλη μπίζνα των διεφθαρμένων κυβερνήσεων που καθημερινά ακόμα και σήμερα συναλλάσσονται με το κεφάλαιο και την τρόικα. Μία μπίζνα που δεκαετίες τώρα σχεδιάζεται καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, παρακάμπτοντας κάθε περιβαλλοντική νομοθεσία…».

Τέλος, ο Γ. Πάντζας αναφέρθηκε στην συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, πληροφορώντας τους παρευρισκόμενους, ότι σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: