ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Τακτικές Γουαντάναμο» διαπιστώνει ο GUARDIAN για τους βασανισμούς

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, που οδηγεί στο διασυρμό της χώρας, παραλληλίζοντας τις τακτικές Δένδια -που δίνει λαβές- με αυτές του Γκουαντανάμο των Αμερικανών. 


Για ηθική αυτουργία κατηγόρησε το Ν. Δένδια ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε «τακτικές του Γουαντάναμο» αναφέρεται σε χθεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σχετικά με την κακοποίηση των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Με τίτλο «Η ελληνική Αστυνομία κακοποίησε τέσσερις υπόπτους ως τρομοκράτες και μετά το συγκάλυψε», η ρεπόρτερ της εφημερίδας στην Αθήνα Ελενα Σμιθ γράφει πως «οι ελληνικές Αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντιδράσεις μετά από καταγγελίες ότι αστυνομικοί έδειραν τέσσερις υπόπτους τοπικής τρομοκρατικής οργάνωσης προτού δώσουν στη δημοσιότητα παραποιημένες φωτογραφίες».

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, οξύνοντας την αντίθεση του κόμματος σε τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, που καλύπτει το Υπουργείο, με την τακτική του φοτοσόπ, αφού κατηγόρησε για «ηθική αυτουργία το Ν. Δένδια στους βασανισμούς συλληφθέντων», -μεταξύ άλλων- είπε και τα εξής: 

«Τόσο οι βασανισμοί των συλληφθέντων όσο και η δημοσίευση των φωτογραφιών τους δείχνουν τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου. Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση είναι ότι, σε συνθήκες κοινωνικής διάλυσης, ο συνδυασμός των μνημονίων της φτώχειας με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού συγκροτεί το έδαφος ανάπτυξης του πολιτικά αδιέξοδου και επικίνδυνου δρόμου της βίας και της τρομοκρατίας, στον οποίο η Αριστερά στέκεται και στεκόταν πάντα απέναντι».

Κ. Τριαντάφυλλος: Αδικαιολόγητη βία

Την αντίθεση όμως εισέπραξε ο Ν. Δένδιας και από τους συμμάχους του.
Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της κακοποίησης των συλληφθέντων κατέθεσε και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και εισηγητής της ΚΟ του κόμματος για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. «Τα εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο των συλληφθέντων και οι παραποιημένες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οδηγούν ευλόγως στο συμπέρασμα ότι υπήρξε αδικαιολόγητη χρήση βίας εναντίον των συγκεκριμένων ατόμων», σημειώνει ο Κ. Τριαντάφυλλος.

Δήλωση για το θέμα έκανε και η επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαριλένα Κοππά. «Είναι θλιβερό ότι ένα γεγονός όπως η σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας, που θα έπρεπε να αποτελεί θρίαμβο του κράτους Δικαίου, εκφυλίστηκε σε μια συζήτηση για το είδος της βίας που είναι πολιτικά αποδεκτή», σημειώνει.

Δένδιας απολογούμενος

Στην τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για «ηθική αυτουργία του Ν. Δένδια στους βασανισμούς συλληφθέντων», ήρθε η απάντηση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που απολογούμενος είπε:

«Ο γνωστός και μη εξαιρετέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "ξαναχτύπησε". Χθες, δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό σαν "σύγχρονο νεοναζί" (!), παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στην εξαχρείωση της πολιτικής ζωής. Σήμερα, ο εκπρόσωπος δεν δίστασε να ισχυρισθεί ότι ο υπουργός είναι ο "ηθικός αυτουργός βασανισμού συλληφθέντων"! (...) Τα σχόλια για τη σοβαρότητά του περιττεύουν"».

Στην ανακοίνωση ανταπάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Ο κ. Δένδιας αυτοπροσδιορίζεται στον πολιτικό χάρτη τόσο από τον δημόσιο λόγο του όσο και από τα έργα του. Ο νοών νοείτω».

Πάντως και σήμερα πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1 ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος Δημ. Στρατούλης, με αφορμή την επιστράτευση των ναυτεργατών, από την κυβέρνηση, κατόπιν εντολής των εφοπλιστών, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κοινοβουλευτική χούντα» που κυβερνά με την απειλή της επιστράτευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: