ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αδιόρθωτο το ΚΚΕ, συνεχίζει τον μοναχικό δρόμο του Δον Κιχώτη, που σπαθίζει τον ίσκιο του!

Το ιερατείο του ΚΚΕ κρατά σφιχτά τα... λουριά των μελών του κόμματος. «Βαδίζουμε για ένα ελεγχόμενο και στενό, μικρό κόμμα» λένε μεσαία στελέχη του.


«Γιατί δεν μας ψήφισαν;» διερωτάται ο Γ. Αδάμ και αποδίδει την αποτυχία στη «χαμένη ψήφο, αφού δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν»
Στην τελική ευθεία για το συνέδριο, το ΚΚΕ έρχεται αντιμέτωπο με στρατηγικής σημασίας διλήμματα και κυρίως με την πολιτική του να το αποξενώνει από την κοινωνία και την ευρύτερη Αριστερά.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ χαρακτήρισαν τη συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας από στελέχη του ΠΑΜΕ «απόπειρα επανόδου» του κόμματος στο πολιτικό προσκήνιο. Ήταν ένα από τα συνηθισμένα τηλεοπτικά happening που κάνει το ΠΑΜΕ. H κυβερνητική υπεραντίδραση και ο αυταρχισμός έδωσαν άλλη διάσταση όμως στο γεγονός, καθώς εντάχθηκε στη γενικότερη κυβερνητική επίθεση στην Αριστερά με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ακριβώς ο συσχετισμός είναι που φοβίζει την ηγεσία του ΚΚΕ.
Γι’ αυτό, μέχρι στιγμής, δεν ανταποκρίνεται σε προτάσεις για κοινωνικές κινητοποιήσεις που διατυπώνουν οι συνδικαλιστές της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Στον Περισσό πλανάται το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και ο «Ριζοσπάστης» αποσιώπησε πλήρως την υποστήριξη, ακόμη και την ίδια την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης. Έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που τα στελέχη του ΠΑΜΕ ήταν μέσα, βρίσκονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης και Κ. Μπάρκας, με τον δεύτερο να προπηλακίζεται από την αστυνομία.

Ο «Ριζοσπάστης» επέλεξε να μην γράψει πως έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν και οι βουλευτές Π. Λαφαζάνης και Δ. Στρατούλης, ενώ ο Περισσός αποσιώπησε πως έξω από την Ευελπίδων έτρεξαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Γ. Σταθάς, Χρ. Καραγιαννίδης, Π. Λαφαζάνης και Κ. Μπάρκας.

Την ίδια μέρα που δάρθηκαν και συνελήφθησαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό τους, η Αλ. Παπαρήγα από το μπλόκο των αγροτών στη Λάρισα κατήγγειλε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους αγρότες. Εξίσου απαράδεκτο -καθώς συμπίπτει χρονικά με την επίθεση που δέχτηκε το ΠΑΜΕ- είναι το βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο η ΚΝΕ και όπου επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας «κόψει» και «ράψει» την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ινστιτούτο Brookings για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τη Δευτέρα, η Αλέκα Παπαρήγα εξίσωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρικομματική κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Ο λαός δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει το εμπόδιο της τρικομματικής κυβέρνησης, που βεβαίως πρέπει να το ανατρέψει. (...) Πρέπει να είναι σε θέση, μαζί με αυτό το εμπόδιο, να ανατρέψει και κάθε εμπόδιο, είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είτε λέγεται Κεντροαριστερά
με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε Κεντροδεξιά με κορμό τη Ν.Δ.».

Το δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά των εφημερίδων που κάνουν «αντιΚΚΕ προπαγάνδα» όταν γράφουν πως «η αντιπαράθεση και η κριτική που το ΚΚΕ ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ βολεύει την κυβέρνηση» (!!!) για να καταλήξει να κατηγορεί και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πως ακολουθεί την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ και «ξεγλιστράει» από την κριτική που
του ασκείται από το ΚΚΕ υποστηρίζοντας πως αυτή βοηθά το «μνημονιακό στρατόπεδο».

Προσυνεδριακές αιχμές... και αντιθέσεις...

Την ώρα που το ΚΚΕ είναι στην τελική ευθεία για το Συνέδριο, με την πλειοψηφία των κειμένων να είναι υποστηρικτικά προς τον Περισσό, δεν λείπουν και τα τολμηρά κείμενα που βυθίζουν το μαχαίρι στην πληγή.

Ενδεικτικές είναι οι αιχμές που αφήνουν τα κείμενα ακόμη και στο πλαίσιο αυτού του «περιφρουρημένου» δημόσιου διαλόγου εν όψει συνεδρίου, όπως αυτό του Β. Καλαματιανού, ο οποίος τονίζει πως «βαδίζουμε για ένα ελεγχόμενο και στενό, μικρό κόμμα» και ασκεί δριμεία κριτική στο «θέσφατο» του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού υποστηρίζοντας πως απαιτείται «ολόπλευρος και όχι μονομερής ιδεολογικός εξοπλισμός».

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει και ο Γ. Αδάμ, ο οποίος υποστηρίζει πως η αποτυχία του ΚΚΕ στις εκλογές «αναποδογύρισε την καρδάρα με το γάλα» και γύρισε το κόμμα «20 χρόνια πίσω, στο 1994». «Γιατί δεν μας ψήφισαν;» διερωτάται ο Γ. Αδάμ και αποδίδει την αποτυχία στη «χαμένη ψήφο, αφού δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν», «στη σκληρή και μονόπλευρη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ» και στην κουρασμένη πια ηγεσία.

(Πηγή www.avgi.gr)

1 σχόλιο:

Kαντριανιώτης είπε...

Η 'κατάληψη'στο υπουργείο εργασίας απο το λεγόμενο παμε,στήθηκε απο το κκε σαν μια επίδειξη 'δύναμης'για λόγους κυρίως εσωκομματικής τόνωσης προς τα χειμαζόμενα μέλη του.Στήθηκε δε στα πρότυπα της περιφρούρησης της βουλής τον Οκτώβρη του 2011.Περίμενε έτσι να κερδίσει κάποιους πόντους μέσω και των ΜΜΕ που δεν χάνουν ευκαιρία να το υμνούν.Και στις δύο περιπτώσεις το κκε έσπασε τα μούτρα του και του γύρισαν μπούμερανκ.Στην προχθεσινή 'κατάληψη'νόμισαν πως θα κάνουν πάλι ενα περίπατο απο τους συνηθισμένους του παμε και θα αποχωρούσαν σίγουροι πως έκαναν το καθήκον τους και την επαναστατική τους γυμναστική.Το πράγμα όμως στράβωσε,μάλλον απο ασυννοησία και το κκε τα βρήκε σκούρα.Γιαυτό και έσπευσε αμέσως το Βήμα να διορθώσει την γκάφα της κυβέρνησης,πλέκοντας για μια ακόμα φορά το εγκώμιο του κκε.Το κκε θα θελήσει να ξεχαστεί η υπόθεση γρήγορα,γιατί φαίνεται πως επικοινωνιακά κερδισμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καλώς έτρεξε να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους συνδικαλιστές.Αν οι καταστάσεις που βιώνει ο Ελληνικός λαός δεν ήταν τόσο τραγικές,η στάση του κκε θα ήταν εξόχως κωμική,όταν παριστάνει με αυτά τα χάπενινκς τον υπερασπιστή των εργατικών δικαιωμάτων,και απο την άλλη οι απολύσεις στις επιχειρήσεις του και ειδικά στο ριζοσπάστη,έχουν λάβει την μορφή ανελέητων διωγμών και κανονικού πογκρόμ.