ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το “σχέδιο Αθηνά” συγγράφει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου

Φωτογραφία αρχείου.


Οι πολιτικές αντιδράσεις για το “σχέδιο Αθηνά”
Ως σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των Ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο όνομα των μνημονίων χαρακτηρίζει το “σχέδιο Αθηνά” για την εκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιδράσεις όμως φαίνεται ότι προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που όπως υποστηρίζουν δεν τους δόθηκε ο χρόνος να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις. 

“Πρόκειται για σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των Ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων. 

Η τρικομματική κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας, εκπαίδευσης και έρευνας στα ΑΕΙ που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκρίνει ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο περικοπών” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και τονίζει πως “το “σχέδιο Αθηνά” συγγράφει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, την περιθωριοποίηση αρχικά των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών υπέρ μιας αποτυχημένης γενικευμένης αγοραίας προσαρμογής της επιστημονικής γνώσης και των τίτλων σπουδών”. 

“Το έργο της αναμόρφωσης των ΑΕΙ είναι δημοκρατική υπόθεση των ανθρώπων τους και όχι των εντεταλμένων εκκαθαριστών της πολιτικής των Μνημονίων”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

ΠΑΣΟΚ: Θα το επανεξετάσουμε και θα κάνουμε προτάσεις

Για ανακοίνωση του σχεδίου από τον υπουργό χωρίς στο μεταξύ να έχει την ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να κάνει "προτάσεις και διορθώσεις επί συγκεκριμένου σχεδίου", έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

"Αναμέναμε να κάνουμε προτάσεις και διορθώσεις επί συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο όμως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου", είπε η Ε. Χριστοφιλοπούλου και σημείωσε πως "το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το σχέδιο που ανακοινώθηκε και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις". 

Η ίδια τόνισε ότι "η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας συνιστά πρώτιστα αναπτυξιακή και ακαδημαϊκή και δευτερευόντως διοικητική και δημοσιονομική αναγκαιότητα". 

ΔΗΜΑΡ: Επεξεργαζόμαστε μια ουσιαστική πρόταση

Τη δική της πρόταση που “δεν επιζητεί τη συρρίκνωση αλλά αντίθετα την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης” επεξεργάζεται η ΔΗΜΑΡ, που όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ζήτησε τον αναγκαίο χρόνο για σχόλια και παρατηρήσεις. 

“Η δική μας προσπάθεια δεν είναι μια άσκηση επί χάρτου για να μην θιγούν κατεστημένα συμφέροντα αλλά μια τολμηρή πρόταση που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον”, αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: