ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εξορία είναι η πρωτότυπη λύση για το Μεταναστευτικό της Πάτρας !

Γυάρος με τη φυλακή της. Να ένα νησί για τους μετανάστες, που ονειρεύεται ο Μ. Γιομπαζολιάς της ΔΗΜΑΡ. Έτοιμο είναι και το πρώτο κτίριο της πόλης που προτείνει!

Εγκλεισμό των μεταναστών σε νησί του Αρχιπελάγους, προτείνει στέλεχος της ΔΗΜΑΡ!
 
Με αφορμή την δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για το Μεταναστευτικό, εξ αιτίας του ότι ένας νέος άνθρωπος στην Πάτρα έχασε την ζωή του κατά μία λεκτική σύγκρουση με αλλοδαπούς, εγκληματικά στοιχεία, από αυτά που και στο ελληνικό φύλλο αναφύονται πότε πότε, άρω από το «Αρχείο» της συλλογικής μνήμης πρόσφατη επιστολή του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά, στελέχους της ΔΗΜΑΡ, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» της 31-3-12 και έχει ενδιαφέρον.
Εάν δε την συσχετίσουμε με τις δηλώσεις του βουλευτού Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, για μεταφορά τους στην Αμυγδαλέζα, ίσως πιάσουμε το νήμα που οδηγεί στις περί Μεταναστευτικού μύχιες σκέψεις, του κόμματος Φ. Κουβέλη.  
Ειδυλλιακό κτίριο για ευχάριστη παραμονή, ε;
Σημειώνω ότι άλλοι προτείνουν καράβι στα ανοιχτά του Πατραϊκού κόλπου για τη διαμονή των μεταναστών, άλλοι μεταφορά τους στην… Παταγωνία, ενώ το προαναφερόμενο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, πιο ευρηματικό, προτείνει λύση «υπεύθυνη» και «πρωτοποριακή». Την μεταφορά και εγκατάστασή τους σε νησί του ελληνικού Αρχιπελάγους.
Κάποιοι εννόησαν την πρόταση ως εξορία! Δεν έχει σημασία. Εσείς, διαλέχτε και πιάστε όποιο… ψάρι  θέλετε! «Ότι πάρετε ένα τάλιρο», που έλεγε, διαφημίζοντας την μπάγκα του και ο Παΐζης! «Άστο κυρία μου, αυτό έχει ένα δεκάρικο»!
Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, λοιπόν, σε κείνη την επιστολή προς την «Αυγή» αναφέρει τα παρακάτω:

«Στο φύλλο της Τρίτης 27 Μαρτίου της “Αυγής,, δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδο κείμενο, που παρέπεμπε σε ρεπορτάζ εσωτερικής σελίδας, στα οποία κείμενα εμφανίζομαι να πρότεινα δημόσια τον... εκτοπισμό των παράνομα εισερχόμενων στη χώρα μας μεταναστών σε... ξερονήσια !
Ουδέν αναληθέστερο...
Αφορμή γι' αυτήν τη βάναυση στρέβλωση των απόψεών μου, η οποία προκαλεί τουλάχιστον απορία, ήταν τηλεφωνική παρέμβασή μου στο “Αποκαλυπτικό Δελτίο,, του καναλιού Extra-3, ενώ συζητούσαν το Μεταναστευτικό, πριν από μερικές ημέρες.
Στην παρέμβασή μου εκείνη επανέλαβα την από παλιά διατυπωμένη άποψή μου και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, όπου χρόνια ήμουν σύμβουλος. Είπα ακριβώς τα εξής:

“Επειδή πολλοί μικροπολιτικά τσακώνονται για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, ας ακουσθεί μια συγκεκριμένη πρόταση, που έχει διατυπωθεί από εμένα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και στην κυβέρνηση προ διετίας τουλάχιστον.
Αντί για κλειστά στρατόπεδα - γκέτο σε διάφορες περιοχές της χώρας, προτιμότερο είναι να διατεθεί ένα ολόκληρο νησί, από τα ακατοίκητα του ελληνικού αρχιπελάγους, όπου να δημιουργηθεί, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κανονική πόλη, με σπίτια, μαγαζιά και υπηρεσίες.
Εκεί να φιλοξενούνται, ελεύθεροι και ανθρώπινα ζώντες, όλοι οι εισερχόμενοι λάθρα στη χώρα αλλοδαποί. Και να εξετάζονται ταχύτατα επί τόπου οι περιπτώσεις τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ώστε άλλοι να παίρνουν άδεια εισόδου και εργασίας στη χώρα, άλλοι πολιτικό άσυλο -αλλά όλοι με διεύθυνση και ταυτότητα- και άλλοι να επαναπροωθούνται, χωρίς ούτε στιγμή να κυκλοφορούν παράνομα στη χώρα.
Έτσι ούτε στρατόπεδα - γκέτο ούτε σχετικές διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών ούτε η αλλοδαπή εγκληματικότητα ούτε το αλλοδαπό παραεμπόριο.
Τώρα, αν ήθελα να προβοκάρω, θα μπορούσα να πω ότι ένα τέτοιο νησί θα μπορούσε να είναι π.χ. η Μύκονος… Αστειεύομαι, τόσα νησιά έχει το Αιγαίο…
Με την πρότασή μου αυτή βεβαίως ουδείς αρμόδιος ασχολήθηκε. Ας την εξετάσουν τώρα. Είναι και λογική και εφικτή.
  
Κύριε διευθυντά
Αν αυτά, κατά τη δημοσιογραφική και πολιτική γνώμη σας, αποτελούν προτάσεις για εκτοπισμούς και ξερονήσια, τότε να ξαναδούμε όλοι μαζί τα ελληνικά μας...
Στην παραπάνω άποψη - πρότασή μου μπορούν βεβαίως να υπάρχουν και να συζητηθούν οποιεσδήποτε καλόπιστες αντιρρήσεις. Με δεδομένες ήδη δύο διαμετρικά αντίθετες και κατά την γνώμη μου, εξ ίσου λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές:

1. Τη δημιουργία των στρατοπέδων - γκέτο, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Μέτρο με το οποίο το υπαρκτό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά προκαλεί δικαιολογημένες τοπικές αντιδράσεις. Και απειλές μετάγγισης του προβλήματος σε όλη σχεδόν τη χώρα.
2. Τη διατήρηση του σημερινού λαθρομεταναστευτικού μπάχαλου στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. (Σ.σ.: Πάτρα, Πρέβεζα κλπ). Με τις γνωστές σε όλους επιπτώσεις. Σπουδαιότερη, η αύξηση της εγκληματικότητας. Από συμμορίες, που καλύπτονται πίσω από τους -άγνωστης ταυτότητας και διαμονής- ατυχείς συνανθρώπους μας, που έρχονται στη χώρα μας για οικονομικούς, πολιτικούς ή άλλους κατανοητούς λόγους.

Οι ενιστάμενοι κατά της άποψής μου -απόλυτο δικαίωμά τους- τι αντιπροτείνουν;
-  Να γίνουν τα στρατόπεδα - γκέτο που προωθεί η κυβέρνηση;
- Να διατηρηθεί η από κάθε άποψη απαράδεκτη κατάσταση, με τους λαθρομετανάστες, στην Αθήνα και όχι μόνο;
- Να περιμένουμε μέχρι να αλλάξουν η Συνθήκη Σένγκεν και η συμφωνία “Δουβλίνο ΙΙ,, σε έναν διακρατικό διαδικαστικό δαίδαλο, που μπορεί να τελειώσει μετά από χρόνια;
Και μέχρι τότε θα συμφωνούμε να συμβαίνουν όλες αυτές οι ασχήμιες, που βιώνουν οι Αθηναίοι πολίτες στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Άγιο Παύλο, στην Κυψέλη, στην Πειραιώς, στο Μεταξουργείο, σε ολόκληρη την πρωτεύουσα;
Οι ενιστάμενοι έχουν κάνει μια βόλτα στις περιοχές αυτές; Έχουν συζητήσει με τους κατοίκους τους, που είναι φυλακισμένοι στα σπίτια τους; Έχουν δει τις τρώγλες στις οποίες στοιβάζονται οι ατυχείς αλλοδαποί συνάνθρωποί μας για να μπορούν, καλυπτόμενες πίσω από αυτούς, να εγκληματούν αλλοδαπές και ημεδαπές συμμορίες; Έχουν δει τα "αλισβερίσια" από τους λογής "μεσολαβητές" στις «ουρές» των μεταναστών που περιμένουν να τους δοθεί πολιτικό άσυλο;
Αγαπητέ κ. Φίλη
Θεωρώ ασύμβατο με την αντίληψη της Αριστεράς για τη δημοσιογραφική δεοντολογία ότι ουδείς από την “Αυγή,, έκανε τον κόπο να ζητήσει και να έχει το πλήρες κείμενο της παραπάνω τηλεφωνικής - τηλεοπτικής μου παρέμβασης. Για να το δημοσιεύσει και βεβαίως να το κρίνει. Όπως και οι αναγνώστες της “Αυγής,, όμως. Που είναι ιδιαίτερα σκεπτόμενοι, ευαίσθητοι και ακριβοδίκαιοι πολίτες...
Το ότι η στρέβλωση της άποψής μου “παστώθηκε,, με τις επικρίσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ., γιατί δέχεται τη συνεργασία προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ βουλευτών και στελεχών, που διαφωνούν πλέον με τη μνημονιακή πολιτική -εμείς της κίνησης “Ελεύθεροι Πολίτες,, από την αρχή, θυμίζω- δείχνει την πολιτική στόχευση της στρέβλωσης.
Γνώμη σας αυτά που δημοσιεύσατε. Γνώμη μου -την επιτρέπετε υποθέτω- ότι αυτές οι συμπεριφορές συνιστούν μικρότητα και πολιτικαντισμό, στοιχεία που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που διεκδικεί η Αριστερά.
Παρακαλώ να δημοσιευθεί η επιστολή μου αυτή με τον τρόπο που εσείς δημοσιογραφικά θα κρίνετε ορθό.
Με φιλία και εκτίμηση
ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ,,

Θα μπορούν οι μετανάστες να ασκούνται και στον πρωινό τους περίπατο, όπως οι εικονιζόμενοι φιλοξενούμενοι του Παπαδόπουλου στα χρόνια της χούντας των δεξιών Συνταγματαρχών!

Λύση με δημοκρατική, κοινωνική
και ανθρώπινη αντιμετώπιση
 Όπως βλέπουμε, η άποψη του στελέχους της ΔΗΜΑΡ δεν έτυχε απαξίωσης, όμως το δικαίωμα της αποδοχής της ή όχι είναι άλλο ζήτημα. Σημειώνω πως μόλις χθες ο Μιχαλολιάκος χρησιμοποιούσε κατά των μεταναστών τα ίδια επιχειρήματα με αυτά του στελέχους της ΔΗΜΑΡ΅. Επίσης θα θυμίσω μόνον ότι τα νησιά αυτής της χρήσης είναι και παραμένουν στρατόπεδα εξορίας και ανοιχτής φυλακής. Κι επειδή πάλι μπερδευτήκαμε, τι να διαλέξουμε για την Πάτρα; Αμυγδαλέζα ή  νησί στο Αρχιπέλαγος;
Οι δε θέσεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τούτες:
 «Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, που οδηγεί στην εμπέδωση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, και θεωρούμε ότι η διέξοδος στο υπαρκτό ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να είναι στηριγμένη στις αρχές της δημοκρατικής, κοινωνικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει:

1. Δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
2. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες όπου επιθυμεί να φτάσει η συντριπτική πλειονότητα των εισερχόμενων μεταναστών.
3. Γρήγορη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων ασύλου από τις αρχές και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
4. Τροποποίηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, ώστε όλη η Ευρώπη να γίνει ενιαίος χώρος υποδοχής για να οργανωθεί με ορθολογικό τρόπο η διαχείριση του ζητήματος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: