ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Μαθητές υποσιτίζονται και να λιποθυμάνε...» στην Ελλάδα του 2012

Από το 4ο Συνέδριο κιλικειαρχών στην Αττική.

«Η πολιτεία παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια» καταγγέλουν οι κιλικειάρχες

Μαθητές ζητούν από τους κυλικειάρχες ένα σάντουιτς με την υπόσχεση ότι θα πληρώσουν την επόμενη μέρα, άλλοι ψάχνουν στα απορρίμματα του σχολείου μπας και ανακαλύψουν κάτι φαγώσιμο που πετάχτηκε επειδή έληξε ή επειδή δεν άρεσε. Μιλάμε για το ελληνικό σχολείο του 2012 κι όχι εκείνο του πολέμου της κατοχικής πείνας. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα της σημερινής Αυγής που παρουσιάζει τη ζοφερή πραγματικότητα, την οποία αποτύπωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων σε συνεργασία με το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Ν. Αττικής, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος του κυλικείου στην οικονομική κρίση».
Τα τεφτέρια με βερεσέ βομβαρδίζουν τους ιδιοκτήτες κυλικείων, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εικόνες εξαθλίωσης, καθώς βλέπουν παιδιά να αδυνατούν να εξασφαλίσουν το κολατσιό τους. Ένα σάντουιτς, ένα μπουκάλι γάλα, ένας χυμός, πολλές φορές αποτελούν είδη πολυτελείας για τους μαθητές, με τα φαινόμενα του υποσιτισμού, σε συνδυασμό με τα περιστατικά λιποθυμιών, να γνωρίζουν κατακόρυφη αύξηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχει «νεκρώσει» η κίνηση στα σχολικά κυλικεία και η πτώση του τζίρου ξεπερνάει το 40%, οδηγώντας πολλούς ιδιοκτήτες στο «λουκέτο», καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.
Ένα από τα δραματικότερα στοιχεία που γέννησε η οικονομική κρίση, το θέμα του υποσιτισμού παιδιών, απειλεί αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα παιδιά να στερούνται τα στοιχειώδη λόγω υψηλής ανεργίας ή και χαμηλού βιοτικού επιπέδου. «Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει πολιτική βούληση», επισήμαναν στο συνέδριο οι ομιλητές, καθώς τη στιγμή που υπάρχουν κονδύλια για σίτιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προγράμματα για δωρεάν φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία, αυτά δεν απορροφώνται. Η πολιτεία απουσιάζει, παρακολουθώντας με σταυρωμένα χέρια μαθητές να υποσιτίζονται και να λιποθυμάνε μπροστά στα μάτια συμμαθητών και εκπαιδευτικών, τόνισαν. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των Σωματείων της Επικράτειας, το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Σχολικών Κυλικείων, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Ν. Σκορίνης, η καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Γ. Γρίντζαλη, ο υγιεινολόγος καθηγητής Κ. Ντελέζος, η ψυχολόγος Β. Καρβέλη, η συντονίστρια προγράμματος σίτισης του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, κοινωνική λειτουργός του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση της φτώχειας Κ. Πούτου και η γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σ. Τσαουσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: