ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κοιμόταν με πιστόλι στο μαξιλάρι και τώρα με την ποινή!

Στο δρόμο για την φυλακή και ο Πατρινός Χρυσαβγίτης Μιχ. Αρβανίτης!

Η διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών συνεχίζεται με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να γλιτώσουν τη φυλακή, επικαλούμενοι διάφορες ευφάνταστες ιστορίες.

Πρώτη αγόρευση ήταν αυτή για τον πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με τον συνήγορο να ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Όπως ανέφερε ο συνήγορος «πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον Πατρινό χρυσαβγίτη πρώην βουλευτή, που μερίδα του Τύπου τον χάιδευε, αναδεικνύοντας την φαιδρότητα του χαρακτήρα του, όταν σε συνέντευξή του δήλωνε πως τσακώθηκε με τη γυναίκα του γιατί υπερτερούσε η αγάπη του για τα όπλα, που τον οδηγούσε να κοιμάται με το πιστόλι του στο προσκεφάλι του! 

Στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μηνιαίως και επιπλέον της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, πλην αυτών που συντελούνται στο Κοινοβούλιο. 

Κατά τη διάρκεια της μικρής σε χρόνο απολογίας του, ενώπιον των ανακριτριών, ο Μιχ. Αρβανίτης αντί απολογίας, είχε διαβάσει σύντομο κείμενο έκτασης περίπου μίας παραγράφου και στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών.

Τώρα πια φαίνεται ότι η  φυλακή  είναι ιδιαίτερα κοντά, στον Μιχ. Αρβανίτη, αλλά και στον Νίκο Μιχαλολιάκο και την πρώην παρέα του, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη φαίνεται αποφασισμένη να επιταχύνει τη διαδικασία και να ανακοινώσει τις ποινές.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τους καταδικασθέντες για οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο) ενδέχεται να γίνει μεταγωγή ακόμα και αύριο Πέμπτη.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. 

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Αποκλειεται η αναγνώριση ελαφρυντικών καθώς το εύρος ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι υψηλό.

Αντίθετα, ωστόσο, το δικαστήριο παρέχει την δυνατότητα εφόσον αρχικά αναγνωριστούν  ελαφρυντικά όπως ο σύννομος πρότερος βίος, η καλή συμπεριφορά κτλ., να παράσχει ανασταλτικό χαρακτήρα ποινής, μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Τέλος ασφαλίστηκαν σήμερα στο δήμο Αθηναίων τα γραφεία της ΧΑ και απελύθησαν οι τέσσερις υπάλληλοι. Το ζεύγος Μιχαλολιάκου δεν παρέστη στη δίκη και όλη την ημέρα ήταν έγκλειστο στο σπίτι του, που εξωτερικά το φρουρούσαν μέλη της ΧΑ.

Την απόφαση επευφήμισαν τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: