ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ο κορονοϊός χτύπησε ακόμη και την πόρτα τους, αλλά…

 

Σκίτσο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, από την ΑΥΓΗ.

 
 Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κλείνουν μάτια και αυτιά μπροστά στον εφιάλτη της
πανδημίας – ’’Μπουκώνουν’’ κανάλια και σάιτ, για να εξασφαλιστεί η σιωπή τους!

Είκοσι κρούσματα κορονοϊού – εργαζόμενοι και ασθενείς – εντοπίστηκαν σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές στη Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ σήμερα το πρωί πέθανε από ανακοπή καρδιάς ένας 65χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, που ήταν επίσης θετικός στην ιό.

Τουλάχιστον εννέα κρούσματα διαπιστώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, και τέσσερα στο Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 300 ήταν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά υγειονομικών που νοσούν με κορονοϊό, ενώ και ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλους λόγους μένουν απροστάτευτοι και μολύνονται με τον ιό στους χώρους των νοσοκομείων.

Τα νοσοκομεία «Ο Άγιος Σάββας», το Παπανικολάου, το Αττικό Νοσοκομείο, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Καβάλας, το ΑΧΕΠΑ  έχουν πληγεί.

Για την αντιμετώπιση των δυσμενών εντυπώσεων η κυβέρνηση κλείνει το στόμα των καναλιών με μπουκιά περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η σιωπή τους και να τεθεί στο απυρόβλητο ο ‘’Μωυσής’’ πρωθυπουργός.

Το ποσό που θα διατεθεί είναι 1.850.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα το λάβουν τα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1, Alpha, Mega, Open, ΣKAI, με βάσει την τηλεθέασή τους σύμφωνα τον Στ. Πέτσα.

Το Μαξίμου σε ρόλο αρχισυντάκτη δίνει ‘’σκονάκια’’ στους υποτελείς δημοσιογράφους σύμφωνα με την αποκάλυψη, που έγινε λόγω δημοσιογραφικού λάθους, για να δημοσιεύουν στημένες ειδήσεις ότι φταίει ο Τσίπρας για όλα!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ‘’Πρώτο… ψέμα’’ και που έλαβε 520.000 ευρώ από την πρώτη λίστα Πέτσα και το liberal, προσκείμενο στον Σαμαρά, αυτό πήρε 220.000 ευρώ, δημοσίευσαν το ‘’στημένο’’ θέμα, χωρίς να αφαιρέσουν τις οδηγίας της… αρχισυνταξίας του Μαξίμου! Μάλιστα το δεύτερο μέσο, ζήτησε συγγνώμη από την ΝΔ για την οδυνηρή αποκάλυψή του!

Όμως, η ραγδαία εξάπλωση του ιού, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα οδηγήσει σε παράλυση του νοσηλευτικού συστήματος. Αυτά τονίζουν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους κορυφαίοι καθηγητές, όπως ο Χαρ. Γώγος, που προβλέπει τουλάχιστον δύο χιλ. κρούσματα τα Σαββατοκύριακα για τις επόμενες ημέρες,  ο Γρ. Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στο πανεπιστήμιο Σορβόνης, ο Μαν. Δερμιτζάκης, αλλά και ο Ηλίας Μόσιαλος, αδελφός της πρ. νομάρχισσας Αχαΐας και μέλος της αρμόδιας επιτροπής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ιός έχει χτυπήσει την πόρτα της κυβέρνησης, με την υπ. Παιδείας Κεραμέως και τον σύζυγό της να έχουν τεθεί σε καραντίνα και να εξετάζονται μέλη του Υπ. Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε προσφάτως.

Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνεργασία με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος, λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της επιδημίας. Σχετικά αναφέρθηκε ο πρ. υπ. Υγείας Ανδρ. Ξανθός. Μάλιστα συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα επισημαίνουν το γεγονός ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα τριπλασιάστηκαν οι νεκροί από 200 σε περίπου 600.

Παράλληλα, νεώτερη ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας αναφέρει ότι σε 400 ανέρχονταν στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης τα σχολεία και τα τμήματα που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: