ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

«Καραγκιοζάκος της πολιτικής» κατά Πολάκη ο Άδωνις

 

 Τον προέτρεψε «ας πάει να βάλει καμιά μπουλντόζα στο Ελληνικό και μετά να μιλάει επί παντός επιστητού» απαντώντας στον γκεμπελίσκο, που είπε ότι είναι προδότες όσοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας!

«Τα καλοταϊσμένα με πάνω από 110-120  εκατ. ευρώ από τον κ.Πέτσα μέσα ενημέρωσης υλοποιούν τις οδηγίες του Μαξίμου». «Φυσικά, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει γκαιμπελική προπαγάνδα προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκειά της και την ουσιαστική πολιτική αδυναμία να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα» τόνισε ο πρ. υφυπ. Υγείας Παυλος Πολάκης στο Κόκκινο 10.5.

Παράλληλα με αναφορά στον γραφικό υπουργό Ανάπτυξης, άνευ αρμοδιοτήτων, Άδωνι Γεωργιάδη που είπε ότι είναι προδότες όσοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας τον χαρακτήρισε «ακροδεξιό ρετάλι που δεν πρέπει να το παίρνουμε στα σοβαρά διότι περισσότερο με καραγκιοζάκο της πολιτικής μοιάζει παρά με πολιτικό»! Και τον προέτρεψε:  «Ας πάει να βάλει καμιά μπουλντόζα στο Ελληνικό και μετά να μιλάει επί παντός επιστητού»!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε» ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αναδεικνύονται με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πρότεινε άμεσες λύσεις και στηλίτευσε την κυβερνητική προπαγάνδα με «πάνω από 120 εκατ. ευρώ» που διατέθηκαν άμεσα ή έμμεσα σε μέσα ενημέρωσης. 

Αναλυτικά, είπε: 

Δυστυχώς, οκτώ μήνες μετά το πρώτο κύμα,, τα πραγματικά κρεβάτια που μπορούν να υποδεχτούν περιστατικά COVID-19 δεν υπερβαίνουν τα 140-150 περισσότερα από αυτά που παραδώσαμε, δηλαδή περίπου 700. 

Αυτό που ήθελε να υλοποιήσει η ΝΔ όταν βγήκε κυβέρνηση ήταν συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Την εκχώρηση κερδοφόρων κομματιών του δημόσιου τομέα, ώστε να οικονομάνε οι ιδιώτες χωρίς κόστος και χωρίς όριο, με εξασφαλισμένη πελατεία, με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ. 

Αυτός είναι ο πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού που διακατέχει το πρόγραμμά τους. Τους το χάλασε η πανδημία όμως δεν γίνεται να ξεφύγεις από το γονίδιο. Γι΄αυτό στράφηκαν στις δωρεές και στους φιλάνθρωπους αντί να κάνουν αυτό που έκανε ο Σάντσεθ στην Ισπανία, ο οποίος αύξησε κατά 150% τον προϋπολογισμό για την Υγεία. Εδώ μειώθηκε κατά 30 εκατομμύρια το κονδύλι για την πρωτοβάθμια υγεία. 

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν ήρθε έτσι γενικά και αόριστα επειδή δεν έχουμε συνείδηση ή επειδή η νεολαία δεν ακούει τις οδηγίες. Αλλά επειδή άνοιξε ο τουρισμός χωρίς πρόγραμμα, επειδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντί να ενισχυθούν, παραμένουν σε ελεεινή κατάσταση. Χθες είπε ο Νίκος Παππάς ότι 270 λεωφορεία, που μπορούν να επισκευαστούν με ένα-δύο εκατ. ευρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα, θα μπορούσαν να μπουν στην κυκλοφορία. 

Και βέβαια η κατάσταση στα σχολεία. Όλες οι χώρες της Ευρώπης μείωσαν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, έβαλαν ατομικά θρανία και προστατευτικά ανάμεσα στους μαθητές. Εδώ είχαμε την κ.Κεραμέως να λέει, εντάξει, δεν τρέχει τίποτα με 27-28 μαθητές. Και βεβαίως είχαμε τον ανεκδιήγητο κ. Μαγιορκίνη, ο οποίος προσπάθησε να στηρίξει και επιστημονικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με 25 και 30 μαθητές, προσβάλλοντας όχι την επιστημονική αλλά και την απλή λογική. 

Εγώ ποτέ δεν είχα υπερασπίσει την επιστημονική εγκυρότητα του κ.Τσιόδρα, αυτή που προσπάθησε να μας υποβάλλει το σύστημα του ''Μωυσή''. Αυτό που είπε προχθές, ότι δεν γίνεται να αυξηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ήταν ουσιαστικά μία απροκάλυπτη «επιστημονική» κάλυψη της πολιτικής αδυναμίας της κυβέρνησης. Νομίζω ότι όλο το αφήγημα που προσπάθησαν να στήσουν για τον κ.Τσιόδρα κατερρίφθη με πολύ μεγάλο κρότο. 

Τα καλοταϊσμένα με πάνω από 110-120  εκατ. ευρώ από τον κ.Πέτσα μέσα ενημέρωσης υλοποιούν τις οδηγίες του Μαξίμου. Δεν είναι μόνο τα 20 εκατ. ευρώ και τα 2 εκατ.ευρώ από τις δύο ''λίστες Πέτσα'', είναι και τα 35 εκατ. μέσω των περιφερειών, είναι τα 25 εκατ που γλύτωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τις άδειες, είναι και ένας απροσδιόριστος αριθμός εκατομμυρίων με απευθείας δαπάνη των υπουργείων που δεν έχει βγει στη δημοσιότητα. 

Φυσικά, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει γκαιμπελική προπαγάνδα προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκειά της και την ουσιαστική πολιτική αδυναμία να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα. 

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης στηρίζουν, περισσότερο ή λιγότερο, την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εδώ έχουμε κάτι 800άρια και 500άρια, έχουμε 200.000 εποχιακά εργαζόμενους στον τουρισμό οι οποίοι δεν προσελήφθησαν ούτε απολύθηκαν και άρα δεν ενισχύθηκαν οικονομικά. Είναι οι αόρατοι άνεργοι,  των οποίων οι μισθοί οκτώ μηνών που δεν πήραν θα λείψουν από την αγορά τον χειμώνα. Η κρίση είναι ένα σπιράλ που τροφοδοτείται από την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος. 

Η Αριστερά αγαπάει τους ανθρώπους και τη ζωή. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης, όχι της αντιπολίτευσης. Αν, υποθετικά, ο κ. Κικίλιας ζητούσε πάλι τη γνώμη μου, όπως έκανε τον Μάρτιο, θα του έλεγα: 

Πρώτον να αυξήσει σ΄αυτή τη φάση τουλάχιστον κατά 2 δις ευρώ τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που θα μεταφραζόταν και σε ένα αριθμό μόνιμων προσλήψεων που μπορούν να γίνουν με γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες. Όχι μ΄αυτή την αλητεία που κάνουν σε διάφορους τομείς, όπου προσέλαβαν κόσμο με βάση τη σειρά κατάθεσης της αίτησής τους, έχοντας ειδοποιήσει εκ των προτέρων τους δικούς τους. 

Δεύτερον, μέτρα για να φτάσουμε τα 1.200 κρεβάτια στις ΜΕΘ, που είναι πολύ κρίσιμο θέμα. 

Τρίτον, κινήσεις για να αλλάξει η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν γίνεται το πρωί να περνάει το Μετρό ανά 9 λεπτά. Εμείς θα αξιοποιούσαμε ακόμα και τουριστικά λεωφορεία, υπάρχουν πολλοί άνεργοι οδηγοί στον κλάδο για να τα λειτουργήσουν». 

ΑΚΟΥΣΤΕ τον Παύλο  Πολάκη στο Κόκκινο

105,5 Sto Kokkino
Παύλ. Πολάκης - 105,5 Στο Κόκκινο - 30 Οκτωβρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: