ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

''Καθηγητής'' της κτηνωδίας μαχαίρωσε τετράποδο

ΣΚΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ 

Την ίδια ώρα, συνεργός του χτυπούσε το τετράποδο στο κεφάλι με σκουπόξυλο

Είδηση είναι εάν άνθρωπος δαγκώσει σκύλο και όχι εάν σκύλος δαγκώσει άνθρωπο. Αυτό λέει μία παλιά ρήση για την αξιολόγηση των ειδήσεων. Όταν όμως πρόκειται για σφαγιασμό του σκύλου και μάλιστα με την συμβολή ετέρου... ''χασάπη'', τότε η είδηση αποκτά βάρος και συνιστά αποτρόπαιο γεγονός!

Εάν αυτός είναι καθηγητής Δημοσίου, μπορεί κάποιος να φανταστεί τι διδάσκει στην τάξη!

Αυτόπτες μάρτυρες που είναι και γείτονες του προαναφερόμενου καθηγητή,  καταθέτουν στην αστυνομία  πως βασανιστής-καθηγητής είχε αρπάξει δυστυχή σκύλο με κεφαλοκλείδωμα, και τον μαχαίρωνε στα πλευρά, ενώ την ίδια ώρα, συνεργός του χτυπούσε το τετράποδο στο κεφάλι με σκουπόξυλο! Η κτηνωδία σε όλο το μεγαλείο της.

Αυτόπτες μάρτυρες, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τους δυο δράστες.

Ο καθηγητής που συνελήφθη φέρεται να υποστήριξε πως ο σκύλος ήταν επιθετικός και τον μαχαίρωσε για να αμυνθεί. Ισχυρισμό που καταρρίπτει ιατρική έκθεση,  χειρουργών που τον περιποιήθηκαν, η οποία σαφώς αναφέρει ότι «πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια, που δεν συνάδει με οποιαδήποτε μορφή άμυνας σε περίπτωση επίθεσης του ζώου», ενώ «τα τραύματα του θώρακα του σκύλου προέκυψαν από χρήση αιχμηρού αντικειμένου μεγάλης διαμέτρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε με σκοπό τη βίαιη θανάτωση του συγκεκριμένου ζώου».

Φιλοζωικές οργανώσεις που έβγαλαν σε δημοσιοποίηση το ζήτημα, αναφέρουν ότι ο σκύλος, Έκτορας το όνομά του, είχε ιδιοκτήτη, αλλά ξέφυγε από την αυλή του, όταν ισχυρή καταιγίδα τρόμαξε το ζώο, το οποίο από χθες ο ιδιοκτήτης του το αναζητούσε μέσω του fb. 

Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας. Ο νόμος για την κακοποίηση των ζώων είναι πολύ αυστηρός και φθάνει σε χρόνια φυλάκισης. Το δυστυχές είναι ότι δεν προβλέπει απόλυση από το Δημόσιο για όσους δημοσίους υπαλλήλους καταδικάζονται για ζωοκτονία!

Χθες βράδυ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως – καθώς φιλοζωικοί φορείς ζητούσαν την απόλυση του καθηγητή εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του – σημείωσε μέσω facebook πως: 

«Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, και πόσο μάλλον στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παρότι δεν προκύπτει για την ώρα ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, η βίαιη αυτή πράξη μας υπενθυμίζει την καίρια σημασία της καλλιέργειας ήδη από το σχολείο της προστασίας και του σεβασμού των ζώων».

Η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής μέσω twitter σήμερα επισήμανε τα εξής: «Στην Κρήτη ένας άθλιος βασανίζει το σκυλί του, στη Νίκαια το μαχαιρώνει στη μέση του δρόμου. Καμιά ανοχή στους βασανιστές και δολοφόνους ζώων. Παραδειγματική τιμωρία με το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση».

Αύριο στις 2 το μεσημέρι εκδικάζεται η υπόθεση στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατά των δραστών, αλλά και του ιδιοκτήτη, που κατηγορείται για αμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: