ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Πάλι, νέο διάγγελμα ο... αλλεργειοπαθής Μωυσής!

 Κορωνοϊος: Νέο ΣΟΚ με 882 κρούσματα και ...

882 κρούσματα και 15 θανάτους σήμερα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, κάτι που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των επιστημόνων για εγκατάσταση των ρεκόρ στην κλίμακα  άνω  των 1000 κρουσμάτων ημερησίως ενόψει του χειμώνα. 

Ο ΕΟΔΥ χθες είχε ανακοινώσει 865 κρούσματα, διπλάσια από την προηγούμενη ημέρα και 6 επιπλέον θανάτους, ενώ σε τοπικό lockdown μπήκε και η Καστοριά μετά την Κοζάνη!

Σήμερα είχαμε 882 νέα κρούσματα και 15 νέους θανάτους στη χώρα, εκ των οποίων 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28216, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3.728 (13.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.032 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 15 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα. 205 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέο  διάγγελμα με δύο μέτρα,ανακοίνωσε ο... αλλεργειοπαθής Μωυσής! 

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, αλλά καθώς υποφέρει από... νοσοκομειακή αλλεργία, ούτε νύξη δεν έκανε για ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σημειωτέον ότι λείπουν πέντε χιλιάδες προσωπικό από τα νοσοκομεία σε σύγκριση με πέρυσι! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, προεκλογικά είχε ανακοινώσει 19 χιλ. προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού για φέτος, πριν καν ενσκήψει ο κορονοϊός, αλλά με την κυβερνητική αλλαγή, αυτές πήγαν... περίπατο!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο... Μωυσής είναι τα παρακάτω:

-Σε περιοχές με επικίνδυνη διασπορά του κορωνοϊού που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (ανάμεσά τους η Αχαΐα) και 4, απαγόρευση κυκλοφορίας από 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί.

-Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα εντατικοποιηθούν στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους και θα θυμίζουν την περίοδο του lock down.

Στις πλατείες η ΕΛ.ΑΣ. με ντουντούκες και ηχογραφημένα μηνύματα θα προσπαθεί να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα παρά τις επανειλημμένες συστάσεις θα γίνεται… ήπια απώθηση.

Παράλληλα θα γίνεται αυστηρός έλεγχος μικτών κλιμακίων στα καταστήματα εστίασης.

 «Το σχέδιό μας, ωστόσο, είναι δυναμικό. Που σημαίνει ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Στη νέα επίθεση του κορονοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα» ανακοίνωσε ο νέος... αλλεργειοπαθής Μωυσής!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: