ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Πλήρη σύγκρουση της Προέδρου με την Εισαγγελέα στην δίκη της ΧΑ

Μαρία Λεπενιώτου, πρόεδρος του Δικαστηρίου.
 

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου τόνισε πως η εισαγγελέας αγνόησε τις καταδίκες ακόμα και για ληστείες των μελών της Χρυσής ενώ είπε  αναληθώς  προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Και άρα αστήρικτα η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή των ποινών


«Η χτεσινή συνεδρίαση (σ.σ.: στη Δίκη για τα εγκλήματα της ΧΑ), έληξε με κραυγές της υπεράσπισης που προσκόμισε δηλώσεις της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στις οποίες είπαμε ότι η εισαγγελέας ψεύδεται όταν λέει ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους όρους. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης μίλησαν για "συκοφαντική δυσφήμηση" και για πειθαρχικά» τονίζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ο ίδιος προσθέτει «το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε "λευκά ποινικά μητρώα" των κατηγορουμένων "δεν εννοούσε όλους". Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους».

Όπως είπε η Μαρία Λεπενιώτου, η εισαγγελέας αγνόησε τις καταδίκες ακόμα και για ληστείες των μελών της Χρυσής ενώ είπε  αναληθώς  προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.  Η πρόεδρος του δικαστηρίου αμφισβήτησε την αλήθεια της αγόρευσης της εισαγγελέως, λέγοντας ότι οι καταδικασθέντες της ΧΑ έχουν καταδίκες και καθείρξεις, γεγονός που η εισαγγελέας αγνόησε και πρότεινε την αναστολή των ποινών τους!

Ο διάλογος μεταξύ της προέδρου και της εισαγγελέως είναι αποκαλυπτικός των προθέσεων της δεύτερης, που σημειώνεται ότι πρόκειται κατάγεται από τα Μαρτυρικα Καλάβρυτα, που έχουν ζήσει τη φρίκη του ναζισμού:

Πρόεδρος: Η κ.εισαγγελέας είπε ότι δεν προκύπτει να έχουν διαπράξει κι  αλλά εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων. Μισό λεπτό κυρία εισαγγελέα να ολοκληρώσω. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και οι παρακάτω [ ]. Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Πχ για ανθρωποκτονία (Σ. Λουκμάν) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ. Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Πρέπει να αναζητηθεί επιμέλεια της εισαγγελέα, αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος σημασίας πράξεις.

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και σε καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους. Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους; Το δικαστήριο διακόπτει ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέα να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: