ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Έξαρση της πανδημίας - Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Κοζάνη!


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 865 κρούσματα, διπλάσια από την προηγούμενη ημέρα και 6 επιπλέον θανάτους! Σε τοπικό lockdown και η Καστοριά μετά την Κοζάνη!

Τα αρνητικά ρεκόρ του κορονοϊού σπάνε καθημερινά. Εκπληκτικό είναι ότι διπλασιάστηκαν τα κρούσματα, αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 865 κρούσματα, διπλάσια από την προηγούμενη ημέρα και 6 επιπλέον θανάτους. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 86.

Ειδικότερα, από τα 865 νέα κρούσματα, τα 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Σύμφωνα με απόψεις επιστημόνων είναι πολύ πιθανό τον χειμώνα  τα κρούσματα να ανέλθουν σε αφάνταστα ύψη και να προκαλέσουν περαιτέρω αδυναμία ανταπόκρισης του ΕΣΥ.

Με αφορμή τα παραπάνω, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αδράνεια στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα και έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Κοζάνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε δέσμη έξι μέτρων για την άμεση ενίσχυση της οικονομίας της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, που πλήττεται σφοδρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και από την απολιγνιτοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι επειδή η Κοζάνη αποτελεί την πρώτη περιοχή της χώρας που μπήκε σε κατηγορία επικινδυνότητας 4 και σε lockdown, είναι απαραίτητο να είναι η πρώτη που θα έχει μέτρα οικονομικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε αναλυτικά:

1.   Εισόδημα έκτακτης ανάγκης για όσους έχουν πρόβλημα επιβίωσης, είτε επειδή έχουν μείνει άνεργοι είτε επειδή είναι επισφαλώς εργαζόμενοι (400 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος, 200 για κάθε δεύτερο μέλος, 100 για κάθε παιδί) «ώστε μια τετραμελής οικογένεια με 800 ευρώ να μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση», όπως είπε.

2.   Επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, ειδικά για όσες επιχειρήσεις ξαναέκλεισαν. Στις πληγείσες επιχειρήσεις να επιδοτηθεί στο 100% το ασφαλιστικό κόστος και στο 40% το εργασιακό.

3.   Μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις με 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

4.   Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

5.   Επιδότηση του ενοικίου στο 40% για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στο ενοίκιο.

6.   Για τους αγρότες, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

«Ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα αυτά τα 6 μέτρα ως ελάχιστη ένδειξη έγνοιας της Πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας που βρίσκονται για δεύτερη φορά σε lockdown», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε τοπικό lockdown μπαίνει η Καστοριά, μετά την Κοζάνη

Στο μεταξύ  σε τοπικό lockdown μπαίνει η Καστοριά, μετά την Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για το επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4.

Εξαιρετικά κρίσιμη «οριακή» όπως την περιέγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι η κατάσταση για τα Ιωάννινα όπου παραμένουν στο επίπεδο 3 αλλά η κατάστασή τους θα επαναξιολογηθεί το Σαββατοκύριακο.

Σε επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης βρίσκονται επίσης η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα αλλά και η Περιφέρεια Σερρών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στην έκτακτη ενημέρωση έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Παράλληλα ο Ν. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ σημαντικά στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της 23ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: