ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Καταργείται και η αποζημίωση απολυμένου, χάνονται σπίτια!

 

Λόγω κορονοϊου, «οι αφέντες και οι δούλοι γίναμε ένα μάτσο ούλοι» -  Τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτά δεν τα ακούμπησε, αλλά αντιθέτως τα προστάτευσε. Φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό!

Εκατό μόνον χρόνια άντεξε ο νόμος  του ελληνικού κράτους περί υπαλληλικής ιδιότητας, που προέβλεπε καλή αποζημίωση ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας του εργαζομένου.

Πρόκειται για τον 2112 του 1920, στον οποίο προοδευτικά υπήχθησαν και οι χαρακτηρισμένοι εργαζόμενοι ως εργάτες για να προστατευθούν από την αυθαιρεσία του εργοδότη.

Εκατό χρόνια από τότε και ήρθε ο κορονοϊός, που αποτελεί πανάκεια διά πάσαν νόσον και μαλακίαν   (μέχρι και οι φοίνικες του ανιψιού δημάρχου της Αθήνας, στηρίχθηκαν στον κορονοϊό, ανεξαρτήτως του εάν το ΣτΕ έκρινε παράνομη την πρόφαση, που όμως νομιμοποιήθηκε μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2021, διότι έτσι ήθελε ο θείος Κυριάκος) και τώρα πάλι ο κορονοϊός χρησιμοποιείται εις βάρος των εργαζομένων.

Γιοκ η αποζημίωση, διότι όταν μία επιχείρηση πτωχεύει, δεν μπορεί να μένει αδιάφορος ο εργαζόμενος και να ζητά αποζημίωση! Διότι τι σόι συνεταίρος και συμπαραστάτης είναι στις αποτυχίες του ρίσκου που παίρνει ο εργοδότης του;

Με τον νόμο 2112/1920 «περί υποχρεωτικής καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας ιδιωτικών υπαλλήλων» υψώνεται τείχος προστασίας για τους εργαζόμενους κατοχυρώνοντας το δικαίωμα της αποζημίωσης ακόμη και στην περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης. Αλλά μέχρι τώρα. Από την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Νόμου πάει καλιά του!

Την κατάκτηση του ιδιωτικού τομέα των εργαζομένων, ήρθε και διέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς με το άρθρο 109 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρεται ρητά ότι «για το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας δεν απαιτείται η καταβολή της αποζημίωσης».

Οι αφέντες και οι δούλοι γίναμε ένα μάτσο ούλοι! Κι έτσι κατά το παράδειγμα που θέλει τους μισθωτούς των 1000  ευρώ ή και κάτι παραπάνω να ανήκουν στην μεσαία τάξη και να ικανοποιείται ο εγωισμός όσων υποφέρουν από μεγαλαυχία, ήρθε ο νόμος του… προστάτη  της μεσαίας τάξης  να την ρίξει στον Καιάδα!

Συμμέτοχοι στα ρίσκα, εργοδότες και εργαζόμενοι, αλλά όχι στις υποχρεώσεις!  

 Και η προδιαγεγραμμένη πτώχευση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, έρχεται, είναι μπροστά μας, για να πλήξει τον κόσμο της εργασίας, που θα τον απολύει  ο εργοδότης  χωρίς δεκάρα αποζημίωση!

Και με το νέο Πτωχευτικό νόμο, εάν χρωστάει –κυρίως η μεσαία τάξη είναι φουλ ως το λαιμό χρεωμένη στις τράπεζες- θα του παραχωρείται  το δικαίωμα  να μένει με ενοίκιο στο σπίτι που έχασε γιατί χρωστούσε, το οποίο θα μεταβιβάζεται στην τράπεζα!

Τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτά δεν τα ακούμπησε, αλλά αντιθέτως τα προστάτευσε. Φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό και οι ψηφοφόροι στράφηκαν στην ΝΔ, ακούγοντας τις σειρήνες των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα!   

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» είχε πει, πριν τρία χρόνια, στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης , αλλά δεν είπε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους αδυνάτους σε εποχή ακραίας κρίσης. Και μάλιστα δεύτερης από το 2008, μετά την οικονομική κρίση και την επιβολή μνημονίων!

Αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη όσοι έβαλαν την ψήφο τους στην κάλπη του! Δεν το έκαναν και δυστυχώς σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα όλοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: