ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Νέα από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


25-10-2020: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ μαγνητοσκόπησε συναυλία, χωρίς την παρουσία κοινού, για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού (25 Οκτωβρίου) στο χώρο του Royal Theater.

Πρόκειται για τη μουσική παράσταση «Λαϊκές Παραπλανήσεις» με την Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του αείμνηστου μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, στην οποία συμμετέχουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Διονυσία Καρόκη, ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Μαρία Μητρούλια.

Η συναυλία θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, με στόχο να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού προκειμένου να κινητοποιηθεί – ευαισθητοποιηθεί ο γενικός πληθυσμός, αφού η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας σώζει ζωές.

«Και αυτή τη φορά, κάτω από ιδιαίτερες συγκυρίες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και το διαδίκτυο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας, για την  πραγματοποίηση μιας μουσικής εκδήλωσης, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες σχετικά με την αξία του προληπτικού ελέγχου και της ψυχοκοινωνικής στήριξης που κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού πρέπει να έχει»  δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.


 
Συνέργειες και σημαντικές ανακοινώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Γεωργία Ακριβείας και την Καινοτομία

Σημαντικές συνέργειες των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 (INCUBA, IR2MA) στον τομέα της Αγροδιατροφής και της Καινοτομίας παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου και του Workshop για τη Γεωργία Ακριβείας και την Καινοτομία σε Ελλάδα και Ιταλία, που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή, Παντελή Ε. Μπαρούχα, συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων Εθνικών Οργανισμών και φορέων, διακεκριμένοι επιστήμονες-ομιλητές και περισσότεροι από 200 επιστήμονες από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου TAGs - "Υπηρεσίες τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας για την τόνωση των τοπικών οικοσυστημάτων γεωργικών τροφίμων και για τη στήριξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ομάδων τοπικής δράσης", το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα InterregV/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας Καθηγητής Γεώργιος Σαλάχας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία  μίας ομάδας διασυνοριακής συνεργασίας, υπό τη μορφή ενός διασυνοριακού πλέγματος φορέων-κόμβου καινοτομίας με  τίτλο «CrossHub» μέσω των δράσεων του έργου TAGs.

Στο Συνέδριο, παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες Γεωργίας Ακριβείας που εφαρμόζονται στην παραγωγή, όπως δορυφορική εγγύς ανίχνευση, ηλεκτρομαγνητική επαγωγή για την εκτίμηση της ηλεκτρικής αγωγιμότητας εδάφους, συστήματα λήψης αποφάσεων για την άρδευση ή την αντιμετώπιση ασθενειών, πρωτότυπα σχεδιασμένα συστήματα από Ελληνικές εταιρείες για ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και ανάλυση φασματικών δεδομένων με χρήση τεχνικών μηχανικής μάθησης.

Επίσης, σημαντικές ήταν και οι προτάσεις που ανακοινώθηκαν στις εργασίες του Workshop με θέμα ‘‘Καινοτομία στην Αγροδιατροφή – Ο ρόλος των Ομάδων Τοπικής Δράσης – Συνέργειες’’ που διεξήχθη στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Αναδείχθηκε έμπρακτα η ενεργός συμμετοχή των Ομάδων Τοπικής Δράσης, όπως η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε., καθώς και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τη δικτύωση και τη διάχυση της πληροφορίας, προκειμένου οι τεχνικές που παρουσιάστηκαν να γίνουν προσβάσιμες σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα, ομάδες παραγωγών, νέους αγρότες και μεμονωμένους παραγωγούς.

Όλα τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και του Workshop θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας και της Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια της Απουλίας στην Ιταλία.


Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας  Βίντεο «Αναδεικνύω την Περιοχή μου»

Στα πλαίσια του έργου διασυνοριακής συνεργασίας «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach (P.A.T.H.)», που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 (M.I.S. 5003444), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αναδεικνύω την Περιοχή μου», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών.  Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο, μόνοι ή με την παρέα τους και έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν σημεία με ιδιαίτερο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό ενδιαφέρον στην περιοχή που ζουν.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του Μαθητικού διαγωνισμού διατίθενται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο σύνδεσμο:

https://www.pde.gov.gr/gr/projects/current/item/12399.html

Οι αιτήσεις συμμετοχής και το βίντεο θα υποβάλλονται σύμφωνα με την νέα καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού έως την  15/11/2020.

Οι επιλεγμένες ταινίες θα αναρτηθούν στους ιστότοπους του Ευρωπαϊκού προγράμματος και  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ οι νικήτριες ομάδες θα βραβευθούν.


21.743.206 ευρώ για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στους φορείς υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Την απόφαση ένταξης της Πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 21.743.206 ευρώ εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Πρόκειται επί της ουσίας για την παροχή δυνατότητας στην 6η ΥΠΕ, στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και στο ΕΚΑΒ, να προσλάβουν ειδικευμένο και λοιπό ανθρώπινο δυναμικό για διάστημα έως και 24 μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας SARS-CoV-2.

 «Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, οι οποίοι μάχονται την πανδημία από την πρώτη γραμμή, αποτελεί προτεραιότητα και ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία άμυνας του συνόλου της κοινωνίας απέναντι στον κορωνοϊό» σημειώνει ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας τα εξής: «Όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε αποδείξει, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αποφασισμένη να στρέψει όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να σταθεί όρθιος ο τόπος μας απέναντι στην πανδημία. Σε αυτή την προσπάθεια, η ενίσχυση των μονάδων υγείας με έμψυχο δυναμικό, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών μας».

Σημειώνεται πως η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19 μέσω αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών:

• άμεσης λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού

• εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού (Covid-19), καταρχήν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

• παροχής υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

• ενίσχυσης της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επικουρικού προσωπικού, όπως διαμορφώθηκε και επεκτάθηκε σε νέους φορείς με τις ΠΝΠ και σύμφωνα με τους καταλόγους όπως αυτοί καταρτίζονται και τηρούνται από Υ.Υ. και ΥΠΕ. Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ. Το προσλαμβανόμενο προσωπικό αμείβεται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές διατάξεις.

Η κατανομή του προϋπολογισμού στους φορείς δημόσιας υγείας της περιοχής, έχει ως εξής:

·        6η ΥΠΕ: 1.656.000,00

·        ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: 4.482.240,00

·        ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ: 927.360,00

·        ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: 4.333.200,00

·        ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ»: 281.520,00

·        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η

·        ΒΟΗΘΕΙΑ» 4.990.080,00

·        ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ: 4.071.000,00

·        ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 991.806,00

 


 

 Συνεδριάζει την ερχ. Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 14.30. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η συζήτηση που εισάγεται μετά από πρόταση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πρόοδο», σχετικά με την πολιτική καταδίκη και θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση του σώματος συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: