ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Κι όμως με οκτώ μεροκάματα στην 3ετία κρίθηκε ως εργαζόμενος!


Ο παραλογισμός του συστήματος για τους μακροχρόνια ανέργους, που προφανώς δεν έγινε... αντιληπτός από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, στις προσλήψεις στο Δήμο!

Ένα περιστατικό με άνεργο οικοδόμο της Πάτρας, κατέχοντας  τα κριτήρια της μακροχρόνιας ανεργίας -έτσι πίστευε- έγινε γνωστό στο Istologio και ήρθε να καταδείξει την απονιά του δημάρχου Πατρέων. Αλλά και την έλλειψη πρόβλεψης για τις ειδικές περιπτώσεις.

Πρόκειται για άνεργο, που πλησιάζει στην συνταξιοδότηση και ήλπιζε με την πρόσληψη του στο Δήμο Πατρέων για ένα οκτάμηνο, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα, θα εξασφάλιζε μισθό και κουπόνια, που θα του επέτρεπαν να λάβει μια ελάχιστη σύνταξη.

Όμως  εμπόδιο στάθηκε η πρόβλεψη των κριτηρίων, που εξισώνουν τους μακροχρόνια ανέργους και αποκλείουν αυτούς που έχουν πραγματοποιήσει ακόμη και ένα ημερομίσθιο! Ο εν λόγω άνεργος είχε πραγματοποιήσει οκτώ (8) ημερομίσθια  την τελευταία τριετία  και έτσι θεωρήθηκε ως εργαζόμενος! Ο παραλογισμός του συστήματος στο μεγαλείο του!  

Αποκλείστηκε λοιπόν από την κατάσταση των προσλήψεων και έμεινε να αναλογίζεται τι θα κάνει. 

Σε συνάντηση του γιου του ανέργου οικοδόμου, με τον Κ. Πελετίδη,  ο γιος  έθεσε το ζήτημα στον δήμαρχο και έλαβε την αλύγιστη στάση του, που εκφράστηκε με τα εξής λόγια:

Ο πατέρας σου είναι εργαζόμενος, πως  θα προσληφθεί από τον Δήμο;

Αγανακτισμένος ο γιος, που δεν έδειξε ο δήμαρχος την παραμικρή συμπόνια στον άνεργο πατέρα του απάντησε:

Δηλαδή δήμαρχε, εσύ ένας κομμουνιστής, που η οικογένειά μας  ψήφισε γιατί πιστέψαμε στην ευαισθησία σου, μου λες πως μπορεί να ζήσει ένας άνεργος επί τρία χρόνια, με οκτώ μεροκάματα; Καλά δήμαρχε, κατάλαβα τι πρέπει να μην ξανακάνω.

Κι έφυγε αφήνοντας τον Πελετίδη με ανοικτό το στόμα, που προφανώς κάτι ήθελε να απαντήσει.

Θα ήθελε άραγε να του πει για τον κακό καπιταλισμό, που άφησε άνεργο τον πατέρα του. Ίσως, αλλά αυτό πάλι που κολλάει, με την άπονη στάση του; 

___________

Τα στοιχεία του ανέργου είναι στη διάθεσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: