ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Νέα από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας (workshop) για την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει συνάντηση εργασίας-workshop με θέμα: «Kαινοτομία στην Αγροδιατροφή - Ο ρόλος των ομάδων τοπικής δράσης -Συνέργειες», την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Γεωργία Ακριβείας που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (UPATRAS).

Το workshop στοχεύει να φέρει σε επαφή δημόσιες αρχές, πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς Οργανισμούς Έρευνας και Τεχνολογίας, επαγγελματικές ενώσεις, γεωργικές επιχειρήσεις και ομάδες τοπικής δράσης, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για την δημιουργία συνεργειών, ώστε να εφαρμοστεί η καινοτομία στον Αγροδιατροφικό Tομέα.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Precision agriculture and Innovation in Greece and Italy» διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου TAGs – «Υπηρεσίες τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας για την τόνωση των τοπικών οικοσυστημάτων γεωργικών τροφίμων και για τη στήριξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ομάδων τοπικής δράσης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα InterregV/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται κατά της πανδημίας COVID-19, οι ομιλίες και παρουσιάσεις θα γίνουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (εκτός συγκεκριμένων ομιλητών που θα γίνουν διαζώσης) ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών μέσω livestreaming.

Για την παρακολούθηση του συγκεκριμένο workshop που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι απαραίτητη η εγγραφή των συμμετεχόντων στην φόρμα: https://forms.gle/rarsS94TP2ezPT3JA

 

 Δωρεά προστατευτικών μασκών & αντισηπτικών σκευασμάτων
στο ΚΕΤΧ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΕΤΧ και παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο Απόστολο Κόγκα τριακόσιες (300) προστατευτικές μάσκες και κιβώτιο με αντισηπτικά σκευάσματα, τα οποία θα διανεμηθούν άμεσα στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου. Η δωρεά αυτή σηματοδοτεί την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην σχετική επιστολή του Σωματείου της 8ης Οκτωβρίου 2020 με την οποίαζητούσαμε την υποστήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε υγιές και προστατευμένο από τον κορωνοϊό το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Τρύφωνας Κούκος και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκ μέρους όλου του προσωπικού του στρατοπέδου, επιθυμούν και δημοσίως να εκφράσουν εκ βαθέωντις θερμές και ειλικρινείς τους ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και τις υπηρεσίες του για την πολύτιμη συνεργασία, βοήθεια και υποστήριξή τους.

«Είναι ευρύτερα γνωστό, ότι η πρόσφατη πανδημία του Covid-19 έκανε ακόμα πιο δύσκολες τις στριμωγμένες οικονομικά εποχές που περνάνε όλοι οι δημόσιοι φορείς με τις συνεχείς περικοπές δαπανών και αυτό κάνει απολύτως σημαντική και ουσιαστική την υποστήριξη της Περιφέρειας προς το προσωπικό των μονάδων του ΓΕΣ στο νομό μας. Δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε ότι στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΚΕΤΧ και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα βρήκαμε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη στο έργο μας υπέρ του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού του στρατοπέδου. Είμαστε βέβαιοι, τέλος, ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει να υπάρχει η άριστη συνεργασία και κατανόηση, που έχουμε μέχρι σήμερα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου.

 

Παρούσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (#EURegionsWeek 2020)


Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Regio) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και Πόλεων (CoR).

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα, η οποία λόγω της πανδημίας COVID-19 και των σχετικών μέτρων για την υγεία ήταν ψηφιακή, συμμετείχαν περίπου 200 περιφέρειες, 40 δήμοι, 70 πόλεις, φορείς της Γενικής Διεύθυνσης για την Περιφερειακή και Αστική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Regio), φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CoR), καθώς και άλλοι ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση με έδρα τις Βρυξέλλες αφιερωμένη στην περιφερειακή πολιτική. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης, ενώνοντας περιφέρειες και πόλεις από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών εκπροσώπων τους, εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών. 

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας συμμετείχε στις εξής δράσεις:

-      Workshop  με τίτλο “Regions & cities 4 entrepreneurship skills”, με ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη με τίτλο: Re-brain: supporting entrepreneurship & society σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αλεντέζου (Πορτογαλία), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Σλοβενίας (Σλοβενία), την Περιφέρεια Κέντρο (Πορτογαλία), τη Μέριδα (Ισπανία), την Περιφέρεια της Εξτρεμαδούρας (Ισπανία), την Περιφέρεια Ποντλάσκι (Πολωνία), την Περιφέρεια Αιμίλια-Ρομάνα (Ιταλία) και την Επαρχία Μπακάου (Ρουμανία). (Οι εργασίες, στον σύνδεσμο: https://euregionsweek2020-video.eu/video/regions-and-cities-4-entrepreneurship-skills)

-      Exhibitors’ pitch με τίτλο: Suggestions for regional cooperation με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε ρόλο συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης. Στην συνεδρία συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι ελληνικών και ευρωπαϊκών περιφερειακών αρχών, διαχειριστικών αρχών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της CPMR και εμπειρογνώμονες. Οι εργασίες, στον σύνδεσμο: https://euregionsweek2020-video.eu/video/suggestions-for-regional-cooperation

 

-       Workshop “Cultural and Creative Regional Ecosystems (CCRE-S3)” με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και σε ρόλο συντονιστή τον Κωνσταντίνο Τζαμαλούκα, στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας. Παρουσιάστηκε η πρόταση, στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι επικεφαλής, για τη δημιουργία Πολιτιστικού και Δημιουργικού Περιφερειακού Οικοσυστήματος στην πλατφόρμα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ενότητα που αφορά στο βιομηχανικό εκσυγχρονισμό. Η παρούσα εταιρική συμφωνία για το CCRE-S3 υποστηρίζεται από το δίκτυο ERRIN, την πρωτοβουλία AI-NURECC και τη CPMR. Οι εργασίες, στον σύνδεσμο: https://euregionsweek2020-video.eu/video/cultural-and-creative-regional-ecosystems-ccre-s3

-      Online exhibition stand με τίτλο “European projects for Growth” με επικεφαλή εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργασίες, στον σύνδεσμο https://euregionsweek2020-interactiveplan.tw.events/cohesion-and-cooperation/70-european-projects-for-growth

Μέσω των παραπάνω δράσεων στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι δυνατότητές της και το έργο της προβλήθηκε σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο (ευρωπαϊκά προγράμματα, έργα υποδομής, πρωτοβουλίες στον αγροδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα, δράσεις για το περιβάλλον και το κλίμα, τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης, το ακαδημαϊκό και επιστημονικό της δυναμικό, οι επενδυτικές της ευκαιρίες κ.ά.).

Μεταξύ άλλων επετεύχθη ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και δικτύωση με εποικοδομητικούς διαλόγους και προτάσεις για νέες μελλοντικές συνεργασίες. 

- Ψηφιακά όλες οι συνεδρίες στον σύνδεσμο https://euregionsweek2020-video.eu/replay

Δεν υπάρχουν σχόλια: