ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Δραματική η κατάσταση από τις επιπτώσεις του κορονοϊού

Σε καραντίνα οι 35 φοιτητές της Εστίας Κούκου στην Πάτρα

Νέο κτύπημα δέχεται η μεσαία τάξη με την απαγορευτική ανακοίνωση του Υπουργείου, ισχύουσα από την Κυριακή μεθαύριο, όπου θα άρχιζαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες καθώς ανέμεναν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, θα έδινε σχετική ζωή στο ετοιμοθάνατο εμπόριο.

Σχετική ανακοίνωση για τα εμπορικά μαγαζιά την Κυριακή, αναφέρει:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά». 

Στο μεταξύ, μέχρι την Κυριακή θα παραμείνουν σε καραντίνα στα δωμάτια της εστίας του πρώην ΑΤΕΙ  Πάτρας 35 φοιτητές μετά τον εντοπισμό 5 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Ήδη η πλειοψηφία έχει υποβληθεί σε τεστ και παραμένουν στο χώρο με την εξυπηρέτηση σε τροφοδοσία να γίνεται από ντελίβερι.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε προσπάθειά του να ξεκαθαρίσει την θολή αντίληψη περί ευθυνών του για τα κρούσματα, αναφέρει τα εξής: 

"Το Πανεπιστήμιο Πατρών επιθυμεί να κάνει γνωστό ότι, η φοιτητική εστία Κούκος στο Κουκούλι ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όλες οι ενέργειες που γίνονται εκεί σε συνέχεια των κρουσμάτων, γίνονται από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου".

Αυτά, ενώ κλειστά παρέμειναν χθες Πέμπτη τμήματα σε έξι σχολικές μονάδες της Πάτρας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα κλειστά παρέμειναν:

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (τμήμα ΣΤ 1)

Το Γυμνάσιο Οβρυάς (τμήματα Β1, Β2, Β3, Β4, Γ3)

Το 1ο Γυμνάσιο Πατρών (τμήμα Γ1)

Το 15ο Γυμνάσιο Πατρών (τμήμα Γ2)

Το 12ο Γυμνάσιο Πατρών (τμήματα Α5, Β1, Β4 και Γ4)

Και το 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών (τμήματα Β1, Β2 και Β3).

Τέλος,  ματαιώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ που ήταν προγραμματισμένη για απόψε στις 12.00, με αρνητές του κορονοϊού και της μάσκας. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σχετικά με την έκθεση τέτοιων απόψεων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: