ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ανάγκη ο προοδευτικός κοινωνικός και πολιτικός πόλος


  «Το τέλος των Μνημονίων: Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση» ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Αγρίνιο με ομιλητές τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.   
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα «Το τέλος των Μνημονίων: Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση», κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο, την φορολογία αλλά και την συμφωνία Πρεσπών. 
 
«Η νέα σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δείχνει να ανακαθορίζεται μετά την έξοδο από τα μνημόνια, διαμορφώνει νέες δυνατότητες για συγκεκριμένες διεκδικήσεις, καθώς αυτές ενισχύουν τα θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δεν μπορεί να είναι ένα τεχνοκρατικό αφήγημα που θέτει εκτός τη μισή ευρωπαϊκή κοινωνία».
 
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, είναι μπροστά σε μια πρόκληση: προϋπόθεση για να έχει μέλλον είναι να αναθεωρήσει την πολιτική της σύμπλευσης με το νεοφιλελευθερισμό, να απεγκλωβιστεί από το φαύλο κύκλο της αυτοαναίρεσης  και να ανακαθορίσει  την ταυτότητα της, συνομιλώντας με τις κοινωνίες». 
 
Αναφερόμενος στις πολιτικές της λιτότητας στην Ευρώπη, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως «η διεύρυνση των ταξικών και κοινωνικών ανισοτήτων, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, η υπονόμευση των κρατικών δομών πρόνοιας, έφεραν στο προσκήνιο της πολιτικής την ακροδεξιά, τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις και κινήσεις» και σημείωσε ότι «στη νέα ελπιδοφόρα περίοδο που ανοίγεται, χρειάζεται ένας προοδευτικός κοινωνικός και πολιτικός πόλος. 
 
Ένας προοδευτικός πόλος που θα στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους, τις δημοκρατικές θεσμικές τομές και θα συμπαρατάσσεται στην απόκρουση των σχεδίων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της».
 
Στην πολιτική εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς ομιλητής ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι  «το 2015 έγινε μια προοδευτική αλλαγή κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, γιατί η χώρα ήταν κάτω από οικονομική "κατοχή", αυτή είναι η αλήθεια», ενώ στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο εξής ερώτημα. 
 
«Θα συγκροτηθεί μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο, που θα αναχαιτίσει την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, στις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις ή στην προσπάθεια χτισίματος ενός σύγχρονου, λειτουργικού, διαφανές στην λειτουργία του κοινωνικού κράτους μετά την έξοδο από τα μνημόνια; Εδώ καλούνται οι σύντροφοι, που για δικούς τους λόγους έμειναν στον χώρο τον συγκεκριμένο να απαντήσουν. Δεν μπορούν να κρατούν τις ίδιες αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη. Θα πρέπει να το καταλάβουν, και όχι με το "ψευδεπίγραφο" επιχείρημα, ότι συνεργάστηκε ο Τσίπρας με τον Καμμένο. 
 
Η συνεργασία αυτή έχει ημερομηνία λήξης στο τέλος της τετραετίας. Από εκεί και πέρα δημιουργούργουνται όλες οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγήσουμε την χώρα σε μια προοδευτική εξέλιξη και τον λαό μας σε μια καλύτερη πορεία».
 
Από την άλλη πλευρά ο καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος  ανέφερε ότι  «αν στην Ευρώπη η Κεντροδεξιά τα βρίσκει με την Ακροδεξιά (με τον Κούρτς στην Αυστρία, τον Όρμπαν στην Ουγγαρία, τον Σαλβίνι στην Ιταλία και εσχάτως τον Ζεεχόφερ στη Γερμανία), στην Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση τα έχει ενσωματώσει, κάτι σαν «δύο σε ένα», καθώς η πολιτική πρόταση της ΝΔ είναι ένα υβρίδιο ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού. Όπου ο εθνικισμός, η μισαλλοδοξία, ο αυταρχισμός και η ολιγαρχική διακυβέρνηση συνδυάζονται με τον νεοφιλελευθερισμό της φτώχειας για τους πολλούς και του πλούτου για τους λίγους και τους προνομιούχους.
Η προοδευτική απάντηση δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον αντίποδα ενός ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή σε ένα νέο μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης». 
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο νέος πατριωτισμός στηρίζεται σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, αποκεντρωμένο, με διαφάνεια και Δημοκρατία και επιδιώκει την καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, την οικονομική ανάπτυξη για όλους και την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική ευημερία. «Αντίθετα, η επιστροφή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης θα ανακυκλώσει την οικονομική κρίση, ενώ η ακροδεξιά ως διέξοδος είναι απειλή και υπαρκτός κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».
 
Πηγή: stokokkino107,7

Δεν υπάρχουν σχόλια: