ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Με το τέλος των μνημονίων η Ελλάδα παίρνει τα κλειδιά


Το τέλος των μνημονίων συνεπάγεται την επιστροφή των κλειδιών της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, περιγράφοντας το πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που θα αποκτήσει η χώρα μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.



Ο Δ. Τζανακόπουλος  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm διευκρίνισε, «μόνη υποχρέωση για τη χώρα τη διατήρηση του στόχου 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα - πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή οικονομικής πολιτικής για τη στήριξη των αδύναμων και για την κοινωνική συνοχή».


Σε σχέση με την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης με αφορμή το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση και τη στάση του Βερολίνου, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «μια ακραία δεξιά ομάδα στο κυβερνών κόμμα (της Γερμανίας) για λόγους υπερβολικής σχολαστικότητας θεώρησε ότι πρέπει να υπάρξει επανέγκριση της συγκεκριμένης κίνησης από τη μεριά της επιτροπής προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής».


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».


«Από τον Αύγουστο του 2018 και μετά η κυβέρνηση αποκτά τα «κλειδιά» της άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής με ένα και μόνο περιοριστικό όρο, να τηρείται το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στη βάση της συμφωνίας που έχουμε κάνει με τους θεσμούς, νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε ανάλογα μέτρα» τόνισε.


Συμπλήρωσε πάντως πως, λόγω της δυνατότητας που θα αποκτήσει η Ελλάδα, η κυβέρνηση θα μπορεί να συζητά και να αποφασίζει για το ποια μέτρα είναι τα πιο αποτελεσματικά και ποια μέτρα είναι αυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην κοινωνική συνοχή και τη στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: