ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Κατατέθηκε η τροπολογία για το θαλάσσιο πρόσωπο

 

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», και στη δημοσιογράφο Βίκυ Δρακούλη, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «δίνουμε στον πατραϊκό λαό και στον δήμο ένα κομμάτι του θαλασσίου μετώπου της πόλης για να αξιοποιηθεί»

Το υποσχέθηκε ο
Τσίπρας και έγινε

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ - ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» αναφορικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, όπου περιλαμβάνεται η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο δήμο της πόλης, τόνισε ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Τελειώνει μια εκκρεμότητα δεκαετιών και γίνεται επιτέλους πράξη μια δίκαιη δέσμευση, που είχε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Πάτρας προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που δεν ήταν άλλη από την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων.
Το θαλάσσιο μέτωπο παραδίδεται στην πόλη, άνευ τιμήματος, για 99 χρόνια ενώ δίνεται και μια προθεσμία 5 ετών στον Δήμο προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες με τα κτίρια που υπάρχουν εντός του υπό παραχώρηση οικοπέδου. Άρα λοιπόν θα έχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα είτε για να τα νομιμοποιήσει, όσα έχουν κριθεί παράνομα, είτε να αλλάξει σε άλλα χρήσεις. 

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», και στη δημοσιογράφο Βίκυ Δρακούλη, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «δίνουμε στον πατραϊκό λαό και στον δήμο ένα κομμάτι του θαλασσίου μετώπου της πόλης για να αξιοποιηθεί», ενώ αναφορικά με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων σημείωσε ότι «όλα τα έργα, που βρίσκονται πάνω στην χερσαία ζώνη, η οποία παραχωρείται και δεν είναι νομιμοποιημένα από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και παραδίδονται αυτή την στιγμή στον δήμο, δίνεται η δυνατότητα  5 ετών για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν ότι χρειάζεται για να γίνει η νομιμοποίηση των έργων. Για αυτό τον λόγο αναστέλλονται και τα διοικητικά μέτρα και οι ποινικές διώξεις. Επίσης αναβάλλονται ποινικές δίκες, που είχαν αρχίσει και αν τελικά τα έργα δεν νομιμοποιηθούν λαμβάνονται όλα τα μέτρα, που είχαν ανασταλεί. 

Σε περίπτωση, που νομιμοποιηθούν τα έργα, τυχόν μέτρα, που είχαν εκδοθεί παύουν να ισχύουν». Επιπλέον δίνεται με την τροπολογία αυτή και λύση στα πρωτόκολλα αποζημίωσης, που έχουν εκδοθεί από την Κτηματική Υπηρεσία, που ήταν αίτημα του Δήμου Πατρέων και έτσι σταματάνε οι μηνύσεις ή οι εκδόσεις ή εκτελέσεις πρωτοκόλλων κατεδάφισης. 

Αναφορικά τώρα με κάποια δημόσια κτίρια και υπηρεσίες του δήμου, που υπάρχουν στο κομμάτι, που παραχωρείται, όπως το τελωνείο Πατρών, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για μετεγκατάσταση του, και σύμφωνα με την τροπολογία θα πρέπει να μετακομίσει μέσα σε 6 μήνες εφόσον βρεθεί κατάλληλο κτίριο. Παρόμοια διαδικασία θα ακολουθηθεί με το ΕΚΑΒ και τον Πυροσβεστικό σταθμό, «δεν μπορούμε να βάλουμε κανέναν περιορισμό αυτή την στιγμή στην τροπολογία, που καταθέσαμε, αυτά όμως, όπως είχαμε πει και με τον δήμαρχο Πατρέων, το ΕΚΑΒ είναι θέμα της πόλης, που θα πρέπει να είναι και για την πυροσβεστική πάλι θεωρούμε ότι και αυτό είναι θέμα, που θα πρέπει να λυθεί από την δημοτική αρχή» σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών.
 
Ερωτηθείς η κ. Παπανάτσιου αν το τελικό κείμενο έχει αποσταλεί και στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, η ίδια απάντησε ότι «ότι είχαμε συζητήσει και ότι είχαμε συμφωνήσει με την δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα το συμπεριλαμβάνουμε. Η τροπολογία έχει αναρτηθεί στο site της Βουλής από χθες. Δεν θα στέλναμε κάτι εμείς στον κ. Πελετίδη, απλά τον ενημερώσαμε ότι θα ερχόταν στην Βουλή και επειδή είναι αναρτημένο πιστεύω ότι το έχει δει. Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάτι, που δεν έχει συμπεριληφθεί είμαστε ανοικτοί να το ξανασυζητήσουμε. 

Δεν μπορούσαμε όμως να περιμένουμε άλλο, γιατί έπρεπε να προλάβουμε, πριν κλείσει η ολομέλεια της βουλής. Ήταν κάτι, που το καθυστερούσαμε ήδη αρκετό καιρό μεταξύ μας για να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, πιστεύω ότι τις βρήκαμε και προχωράμε».
Παράλληλα η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι «στην αιτιολογική (τροπολογίας) αναφέρουμε ότι η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να προέρχεται και από κρατική χρηματοδότηση ή ευρωπαϊκά προγράμματα, ικανοποιώντας έτσι εν μέρη και το αίτημα του Δήμου Πατρέων».

Πλέον, εάν δεν υπάρξουν άλλες ενστάσεις από το Δήμο, και μετά την ψήφισή του από τη Βουλή θα απομένει μόνο η τυπική υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή της πολιτείας και του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: