ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Το πρόβλημα του Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται


«Η πΓΔΜ δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αν δεν αλλάξει την ονομασία της και αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία με την Ελλάδα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σήμερα από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το λαό της πΓΔΜ και είναι δική τους η απόφαση», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ , ξεκαθαρίζοντας ότι αν ο λαός της πΓΔΜ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το όνομα, η χώρα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αλλάξει το όνομά της η χώρα», ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

 Ο ίδιος τόνισε ότι «ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας».

Το πρόβλημα του Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται

Καυστική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και τις νέες δηλώσεις του στο «Μακεδονικό» δίνουν από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το «πρόβλημα του προέδρου της ΝΔ φαίνεται πως επιδεινώνεται».

«Αφού έβγαλε ψεύτες τους θεσμούς για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα σενάρια περί δήθεν τέταρτου μνημονίου, τώρα καταπιάνεται και με τον γγ του ΝΑΤΟ» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν στον Κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ είναι η «πλήρης επικύρωση της συμφωνίας»  με την πΓΔΜ, δηλαδή η θετική ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Επομένως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει: ή και ο κ. Στόλτενμπεργκ είναι  ψεύτης ή η Ελλάδα δεν παραδίδει κανένα απολύτως διαπραγματευτικό όπλο και ο ψεύτης είναι ο ίδιος.
Όσο για το διαρκές ψέμα του περί αναγνώρισης «εθνότητας», ο πρωθυπουργός προ ημερών τον κάλεσε να κοιτάξει την ταυτότητά του για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Άλλο ιθαγένεια και άλλο εθνότητα. Τόσο δύσκολο είναι για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας;» αναφέρουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Τι είχε δηλώσει ο Κ. Μητσοτάκης

«Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση - και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών» σημείωνε σε δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης.

«Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε - και μάλιστα σύντομα. Σήμερα στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: