ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σημαντικότερη αστική παρέμβαση μετά το σχέδιο Βούλγαρη


Φωτογραφία αρχείου της 24-1-2012, όταν υπεγράφη η προσωρινή σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού Πάτρας. Η οποία όμως και αυτή εν συνεχεία αναθεωρήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στο στιγμιότυπο οι υπογράφοντες Δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΠΑ κ. Πλατυκώστας.
Αναμόρφωση της

παράλιας Πάτρας

ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΑΙΖΩΝΟΣ, ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΩΣ «ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙΣ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ»!


Από το κόψιμο των κιγκλιδωμάτων.
Σχεδόν από το πρώτο λεπτό, που εγνώσθη η παράδοση του παραλιακού προσώπου της Πάτρας στους πολίτες της, η δημοτική αρχή και οι σμπίροι του ΚΚΕ στην πόλη, εξαπολύθηκαν για να μας πείσουν ότι παραχώρηση αυτή δεν ήταν ανόθευτη.

Αγνοούν αυτό που τονίζει η δημοτική παράταξη ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη:

«Μαζί με την υπογειοποίηση του τραίνου που υλοποιείται, μπορεί να απελευθερώσει κρίσιμους χώρους στο ιστορικό κέντρο και όχι μόνο, να επιτρέψει ένα σχεδιασμό ευρείας κλίμακας, που όταν υλοποιηθεί θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Μπορεί να αποτελέσει τη σημαντικότερη αστική παρέμβαση μετά το σχέδιο Βούλγαρη, σχεδόν δύο αιώνες πριν».

Κυκλοφόρησε η φήμη πως εάν ήθελε η κα Παπανάτσου θα υπέγραφε παράδοση οριστική στην πόλη με όριο τα 100 χρόνια, ώστε να μην μπορεί να το πάρει πίσω η κυβέρνηση!

Η μικρόψυχη αντίληψη μιας ανοιχτόκαρδης αντιμετώπισης του ζητήματος της παράδοσης, θέλει να βλέπει τον εκσυγχρονισμό και την ύπαρξη της πόλης, μόνον στα στενά όρια της παραμονής της στην κεφαλή της δημοτικής  Αρχής και όσοι άλλοι έρθουν να είναι οι... καταστροφείς. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη των κοινών στο μεγαλείο της!

Θέλουν να αγνοούν πως στο Ν/Σ γίνεται αναφορά πως η παράδοση λαμβάνει χώρα ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος. Που σημαίνει ότι η δημοτική Αρχή δεν θα επαναλάβει ότι έκαναν παρελθούσες δημοτικές Αρχές με το χώρο του Έλους Αγυιάς, όπου ορίστηκε το χρονικό περιθώριο των 30 χρόνων για την αξιοποίησή του, ειδάλλως την επιστροφή του στους πρώην ιδιοκτήτες του, από τους οποίους το παρέλαβε το κράτος με αναγκαστική απαλλοτρίωση, αλλά όταν πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου, αυτό το Έλος αφέθηκε στην τύχη του και μόνον τα τελευταία χρόνια πριν την λήξη της δικαστικής απόφασης κι αφού θα προσέφευγαν οι ιδιοκτήτες στον νόμο ζητούντες επιστροφή του χώρο τους, κινήθηκε η τότε δημοτική Αρχή (Φούρα εν προκειμένω) για να διασώσει την παρτίδα!  

Ακόμη, καταλογίζεται πονηρή σκοπιμότητα, χωρίς να ληφθεί υπόψη το υποκείμενο της υπόθεσης, που δεν είναι άλλο παρά ο  Πρωθυπουργός που δεσμεύτηκε προεκλογικά πως θα ξεμπλοκάρει το παραλιακό πρόσωπο από την Γραφειοκρατία και θα το αποδώσει στους Πατρινούς σε έκταση εφτάμισι χιλιομέτρων, ολόκληρο δηλαδή το πρόσωπο, όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας ενέπαιζαν μεταξύ του λιμενικού μετώπου και των 350 μέτρων.  

Ο πόνος τους είναι πως δεν παραδόθηκε και η έκταση της  βόρειας εμπορικής λιμενολεκάνης, ώστε να αποδοθεί το σύνολο  της παραλίας στο Δήμο και το εμπορικό λιμάνι  που υπάρχει και φιλοξενεί ένα σύνολο δραστηριοτήτων να μεταφερθεί, άγνωστο που!

Ακόμα θέτουν ζήτημα των παράνομων καταστημάτων της Ηρώων Πολυτεχείου, παρόλο που ο Ν/Σ δίνει περιθώριο 5 ετών για την νομιμοποίηση όσων επιτρέπονται και την απαλλαγή στο διάστημα αυτό από πρόστιμα και δικαστικές παραπομπές.

Και φυσικά ως κατακλείδα έρχεται το νόστιμον ήμαρ της πολιτικής του ΚΚΕ. Τα χρήματα. Τουτέστιν  καλά μας το δώσατε το παραλιακό μέτωπο, αλλά θέλουμε και λεφτά για την αξιοποίησή του. Όχι, δεν θέλουμε και Δήμαρχο, θα μπορούσε να πει κανείς, από αυτόν έχουμε! Αυτό είναι το νέο αφήγημα του ΚΚΕ για την παραχώρηση του θαλάσσιου προσώπου.

Αλλά σε αυτήν την παράδοση στους πολίτες της Πάτρας, συνέβαλε η διεκδίκηση του Λαού, λέει το Ιερατείο του ΚΚΕ στην Πάτρα και ο κατώτερος κλήρος, λαμβάνοντας το σήμα εκκίνησης από την Ι. Μονή της Μαιζώνος, την δημοτική Αρχή!

Αντί να βγουν και να πουν με ανοικτή καρδιά: Ναι ο Πρωθυπουργός το έταξε και δεν μας ξέχασε. Μας χωρίζουν πολιτικές αντιλήψεις, αλλά αφού πρόκειται για το κοινό συμφέρον της πόλης, εδώ είμαστε και από κοινού θέλουμε να σχεδιάσουμε και να χαράξουμε το μέλλον του δήμου μας, για το καλό των πολιτών του, βγήκαν να μας πείσουν και πάλι πως όταν δεν θες να ζυμώσεις, σαράντα μέρες κοσκινάς!  

Μίλησε ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης για τους αγώνες του λαού, που κατήγαγαν περιφανή νίκη παίρνοντας ακόμη το Πάρκο της Ακτής Δυμαίων, και την παραχώρηση όσων δόθηκαν ως δωράκια από την κυβέρνηση στον ευνοημένο δήμαρχο Πατρέων.

«Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο και αλλού».

Αλλά ο πατραϊκός λαός δεν γεννήθηκε επί δημαρχίας του ΚΚΕ, εκτός εάν λαό εννοούν τους πεντακόσιους, χίλιους ακόλουθους του κ. Πελετίδη σε δραστηριότητα επαναστατικής γυμναστικής. Αλλά αυτός ο λαός, που εννοεί ο κ. Πελετίδης, ήταν στην πόλη, ακόμη και όταν άλλες κυβερνήσεις διαχειρίζονταν την τύχη του, μα όλα τα παραπάνω δεν του είχαν αποδοθεί.

Τούτη η κυβέρνηση με το πολιτικό προσωπικό της είναι που έσκυψε και σκύβει ακόμη, πάνω στα προβλήματα του πολίτη!

Και βέβαια  πρέπει να μην ξεχάσουμε την  προεδρία Δημ. Γιαννακόπουλου

Γ. Σιγαλός, κρατούμενος των Λιμενικών.
Και βέβαια  πρέπει να μην ξεχάσουμε ότι επί δημαρχίας Δημαρά και προεδρίας Δημ. Συμβουλίου Δημ. Γιαννακόπουλου, όταν ελήφθη η απόφαση για συμβολικό κόψιμο των κιγκλιδωμάτων του Λιμανιού, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κατέβασαν δικό τους άσχετο ψήφισμα, αντί να ευθυγραμμιστούν με το δίκαιο αίτημα των πολιτών.
«Γι αυτό όταν ήρθε η ώρα της παραπομπής στον Εισαγγελέα, για την πράξη του Δήμου Πατρέων και στο Δικαστικό Μέγαρο οδηγούνταν το Δημ. Συμβούλιο με επικεφαλής τον Κ. Μπουρδούλη οι της παράταξης του ΚΚΕ δεν παραπέμφθηκαν, αφού δεν ψήφισαν την απόφαση του Δήμου» λέει ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ερωτώμενος από το Istologio G. Mosxou.
Κι ακόμη όταν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, επί δημαρχίας Δημαρά, ανέβηκε στο Υπουργείο στην Αθήνα  για το ζήτημα του παραλιακού προσώπου, η παράταξη του ΚΚΕ ήταν απούσα. Και πάλι πλην... Λακαιδεμονίων!
Αυτά για να μην θυμίσω  ότι κατά την υπογραφή της προσωρινής παραχώρησης από τον ΟΛΠΑ επί Πλατυκώστα, εντός του Δημαρχιακού μεγάρου, η παράταξη του ΚΚΕ ήταν βροντερά απούσα! Εν αντιθέσει με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου!


Φωτογραφία της 15-4-2015, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αναλάβει μόλις πριν 3 μήνες. Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, η οποία και κοινοποιήθηκε στους 31 δημοτικούς συμβούλους που κατηγορούνταν για την κοπή των κάγκελων του λιμανιού της Πάτρας, λαμβάνει τέλος ο παραλογισμός που ήθελε όλο το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας στο σκαμνί ως ηθικούς αυτουργούς της κοπής των κιγκλιδωμάτων του λιμανιού. Όλο; Όχι και όλο. Εξαίρεση αποτέλεσαν  οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Πελετίδη (ΚΚΕ), που στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφώνησαν και κατέβασαν ξεχωριστή δική τους πρόταση! Μπροστά με τον φάκελο ανά χείρας ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: