ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Παράνομη η κράτηση αξιωματικών

Στην Ελλάδα έχουμε απαρέγκλιτη τήρηση του Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών για τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο, στην Τουρκία μη τήρηση της διαδικασίας που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει πολύ μεγάλη ασυμμετρία στις δύο υποθέσεις, που κατά κανένα τρόπο δεν μπορούν ούτε να συμψηφιστούν ούτε να συσχετιστούν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» και στον Νίκο Σβέρκο.

Σχολιάζοντας την συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να κάνει μία συσχέτιση των 8 (σ.τ.σ. Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα) με τους 2 (σ.τ.σ. Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία). Η διαφορά είναι ότι από την μία πλευρά έχουμε απαρέγκλιτη τήρηση της διαδικασίας που προβλέπει το ελληνικό Δίκαιο και οι Διεθνείς Συνθήκες, από την άλλη μία μη τήρηση της διαδικασίας που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουμε μία πολύ μεγάλη ασυμμετρία στις δύο υποθέσεις, που κατά κανένα τρόπο δεν μπορούν ούτε να συμψηφιστούν ούτε να συσχετιστούν».
 
«Τέσσερις μήνες δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, κρατούνται οι δύο Έλληνες χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία και άμεσα να επιστρέψουν χωρίς άλλη προσπάθεια συμψηφισμών. Εξαντλούμε κάθε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό μέσο που διαθέτουμε, στο πλαίσιο αυτό περιμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματα της Τουρκίας. Από εκεί και πέρα,  θα δούμε και άλλες πρωτοβουλίες».
 
Επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα με την δόση
 
«Απολύτως αναμενόμενη» χαρακτήρισε την μετάθεση της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του τρίτου προγράμματος ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα στο eurogroup» και «σε λίγη ώρα θα έχουμε και επί της αρχής απόφαση που θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης τον Αύγουστο. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι κάποιες τυπικές διαδικασίες στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα ... Αυτό που απομένει είναι η τελική εκταμίευση του τρίτου προγράμματος, ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ. Με τον κ. Σολτς και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ υπήρξε άριστη συνεργασία».
 
Σημειώνεται ότι ελάχιστη ώρα μετά, η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε, καθώς από τον ESM ανακοινώθηκε η έγκριση επί της αρχής των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Μόλις ολοκληρωθεί η εθνική διαδικασία, η εκταμίευση θα ακολουθήσει γρήγορα πολύ πριν το τέλος του προγράμματος του ESM», όπως τονίζεται.
 
«Υπήρξαν κάποιες περιθωριακές προσπάθειες από κάποιους δεξιούς κύκλους να δημιουργηθεί θέμα, αλλά φάνηκε ότι είναι ανταντίστρεπτη πλέον η πορεία της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο», όπως υπογράμμισε.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «απομένει να υπάρξει ισοδύναμη δημοσιονομική ρύθμιση για τα 24  εκατ. ευρώ του ΦΠΑ που "χάνονται" από την αναβολή αύξησης στα 5 νησιά. Είναι μία πάρα πολύ μικρής σημασίας και μεγέθους ρύθμιση, που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών. Τον Αύγουστο θα γίνει κανονικότατα η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα», επανέλαβε.
 
Παρά ταύτα, «βλέπουμε και πάλι ότι σειρά από συγκροτήματα του Τύπου ψάχνουν να βρουν και την παραμικρή ανθυπολεπτομέρεια για να δημιουργήσουν ανησυχία, φόβο, να παραπλανήσουν, να συνεχίσουν το αφήγημα ότι δήθεν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου. 
 
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά κρίνονται κατόπιν εορτής, το τι θα πουν όταν θα γίνει η εκταμίευση. Έχω πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δω ποια θα είναι τα πρωτοσέλιδα όλων αυτών που μιλούν για πρόβλημα, όταν γίνει κανονικά η εκταμίευση, εκπνεύσει το πρόγραμμα και περάσουμε στην μεταμνημονιακή εποχή. Νομίζω ότι θα θάψουν το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: