ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Το 70-80% των πολιτών της ΠΓΔΜ υπέρ ένταξης στην ΕΕ

Την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών παρέδωσε στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας. Ο Ζ. Ζάεφ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ που βοήθησαν στο όραμα της πΓΔΜ.

Το 70-80% των πολιτών της ΠΓΔΜ είναι υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Το 70-80% των πολιτών της ΠΓΔΜ είναι υπέρ της ένταξης στην ΕΕ, τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ. «Ζούμε τώρα μια συγκυρία σαν του 2004, όταν λάβαμε το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Έπρεπε λόγω της διένεξης για το ονοματολογικό να περιμένουμε πολύ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Λάβαμε την ένατη θετική σύσταση από τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στη γερμανική Die Welt και σημείωσε ότι «τα 3/4 του εμπορίου μας γίνονται με την ΕΕ. Το ίδιο μεγάλο είναι το ποσοστό των ξένων επενδυτών. Για μας δεν υπάρχει άλλο σχέδιο από την ενσωμάτωση στην ΕΕ.Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να είναι δική μας απόφαση και μόνο δική μας. Κανείς δεν μας ανάγκασε να ενσωματωθούμε στη Δύση. Μακροπρόθεσμα η ένταξή μας θα είναι καλή για τη σταθερότητα στη Βαλκανική».

«Το προσφυγικό έγινε τόσο μεγάλη πρόκληση, επειδή δεν έχουμε παγκόσμια λύση ούτε καν μια ευρωπαϊκή λύση, από μόνη της, δεν αρκεί. Γι’ αυτό κάθε εθνικός μονόδρομος είναι καταδικασμένος να αποτύχει», ο υπουργός Εξωτερικων της πΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: