ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Είκοσι άρθρα του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη (15ο)


Το Istologio G. Mosxou στην προσπάθειά του να ρίξει φως στην πρόσφατη 20ετία που αποτελεί τυπικό δείγμα μίας εποχής ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σύστημα, άρχισε από την 25 Ιουνίου την αναδημοσίευση είκοσι άρθρων του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη, με την άδεια του συγγραφέα.



Είναι 6 Ιουνίου του 2012, όταν ο Τρ. Μασμανίδης απευθύνει το γράμμα στους Έλληνες και τους καλεί για «έναν νέο πατριωτισμό» μέσα από το σχήμα «που θα συμπεριλαμβάνει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων προοδευτικών δυνάμεων».


Μόνον που οι δανειστές, οι Ευρωπαϊκές τράπεζες, το ΔΝΤ και ντόπιοι βιομήχανοι του ΣΕΒ, από τις 6-5-2012, που οι εκλογές ανέδειξαν νικητή την ΝΔ του Αντ. Σαμαρά έχουν επιβάλλει μία νέου τύπου ενότητα στην κυβέρνηση, που συμπεριλαμβάνει πλέον ένα καθαρά αντιαριστερό σχήμα.


Στις εκλογές της 6 Μαΐου 2012, με 7κομματική Βουλή, η ΝΔ λαμβάνει 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, το ΠΑΣΟΚ 13,18% οι ΑΝΕΛ 10,60%, το ΚΚΕ 8,48%, η ΧΑ 6,79%, η ΔΗΜΑΡ 6,11%. Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ με 2,90%.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερβεί σταδιακά τα στενά όρια του 4%, άλλων εποχών, έχει καταλάβει την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της Αριστεράς, και νέα δύναμη της Δεξιάς οι ΑΝΕΛ, βρίσκεται σε άτυπη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο  ΛΑΟΣ, υπό τον Καρατζαφέρη που είχε «φλερτάρει» στην προηγούμενη Βουλή κοντά στο ΠΑΣΟΚ, βγήκε εκτός τερέν, το δε ΚΚΕ έχει δώσει την έβδομη θέση στην ΔΗΜΑΡ που ποζάρει ψευδεπίγραφα εκσυγχρονιστικά στο όριο εξόδου από τη Βουλή, αυτό, το ΚΚΕ, εμπεδώνει προγεφύρωμα μέσα από την πέμπτη θέση που κατέλαβε, ανεβαίνοντας δύο σκάλες στο Χρηματιστήριο πολιτικών αξιών.


Η μεγάλη ευκαιρία της συμμαχίας που προσφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ, ισχυροποιεί τον Σαμαρά και την ΝΔ, αφοπλίζει και απορροφά τους συμμάχους της, που σταδιακά τουλάχιστον το μεν ΠΑΣΟΚ δια της διακυβερνητικής συνεργασίας ενσωματώνεται στον νεοφιλελευθερισμό πλήρως μετά τις πιέσεις του Βενιζέλου και της αντικομμουνιστικής πλευράς του, η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑΟΣ νωρίτερα, ωθούνται κοντά στην ζώνη της εξαφάνισης, ενώ όπως προαναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ μπολιάζεται στην ακραία δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, ώσπου έκτοτε κινείται σε ολισθηρά ποσοστά.



Στις 17 Ιουνίου του 2012, έντεκα μέρες πριν τις δεύτερες εκλογές, ο Τρ. Μασμανίδης στην ουσία με το άρθρο του ζητά αλλαγή κατεύθυνσης από το ΠΑΣΟΚ. Γίνονται νέες εκλογές και η ΝΔ έρχεται πρώτη με 29,70%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε ποσοστό 26,90%, που δεν αρκεί να κάνει κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει 12,30%, οι ΑΝΕΛ 7,51%, η ΔΗΜΑΡ 6,26% και το ΚΚΕ 4,51% χάνοντας την μισή του δύναμη. Κυβέρνηση συγκροτούν τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μέχρι τις 21-6-2013, όπου η ΔΗΜΑΡ εξ αφορμής του μαύρου στην ΕΡΤ βγήκε από την κυβέρνηση επιρρίπτοντας ευθύνες στους  Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, ως αυτούς που έβαλαν το μαύρο στην ΕΡΤ.

Η πρόταση Μασμανίδη στις 6-6-2012, για συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στην φάση που γίνεται, παραβλέπει την δυναμική που έχει αναπτυχθεί στις μνημονιακές δυνάμεις την εποχή αυτή, αλλά και την ενσωμάτωση σε κάθε τι σταλινικό του απομονωτικού ΚΚΕ, που η ηγεσία του λειτουργεί ως οι σέχτες  της προχριστιανικής εποχής. Όπως επίσης την βολή του ΠΑΣΟΚ στη θερμή αγκαλιά Σαμαρά μέσω Βενιζέλου με την συνέχιση της παραμονής στην εξουσία, αλλά και την εμμονή της ΔΗΜΑΡ για εκσυγχρονισμό νέου τύπου, με βολονταρισμό του πολιτικού σκηνικού.

                 ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Του Τριαντ. Ι. Μασμανίδη

15ο
Φίλε Ελληνα, φίλη Ελληνίδα.
Αν θέλουμε να τοποθετηθούμε αντικειμενικά, δίκαια και διεξοδικά, απέναντι στις εξελίξεις και στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το “μνημόνιο”, πρέπει να ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας από τα θεμέλια του σημερινού οικοδομήματος, δηλαδή του νεοφιλελεύθερου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.
Η Ελλάδα αποτελεί μέρος αυτού του οικοδομήματος, με μια διαφορά όμως, γιατί η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει ένα “κουσούρι” παραπάνω, αφού έχει τραυματιστεί βαριά από τα οικονομικά πλήγματα που δέχεται λόγω της κατάρρευσης της “μεταπολίτευσης”. Το άγχος που διαπερνά όλους, ιδιαίτερα τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων, για το πώς θα διαχειριστούμε “τη φτώχια που μόνο γκρίνια φέρνει” δεν πρέπει να μας παραπλανά από το κυρίαρχο ζητούμενο που είναι το ξεμπλοκάρισμα της χώρας από τη μιζέρια. Η Ελλάδα υπάρχει! Κρατιέται ακόμα στα πόδια της.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ! Και έχει όλους τους όρους και όλες τις προϋποθέσεις να γίνει, για άλλη μια φορά, «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»!
Μήπως όμως ένας τέτοιος στόχος είναι παράλογος, μια υπερβολή, ένας αποπροσανατολισμός από τα επείγοντα καθημερινά προβλήματα μας. Όχι βέβαια!
Αν η Ελλάδα, ακόμα και τώρα, μπορεί με απλοχεριά να σκορπά στα πέρατα του κόσμου το ΜΕΓΑ ΦΩΣ της Ολυμπιακής Φλόγας, τότε πραγματικά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες στο πιο προνομιούχο “χωράφι” της γης, να ξαναδώσει το παράδειγμα της πρωτοπορίας σχετικά με την παγκόσμια ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη και προκοπή των ανθρώπων, ιδιαίτερα των μη προνομιούχων.
Φίλε Έλληνα, φίλη Ελληνίδα.
Ένας τρόπος  υπάρχει για να φύγουμε μπροστά. Να αλλάξουμε!
Ολοι να αλλάξουμε!  Ανατρεπτικά, δημιουργικά, αποτελεσματικά. Έχω ονομάσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα, για να μπει στην αφετηρία εκκίνησης για το μεγάλο άλμα προς τα μπρος, ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ αυτός μπορεί να αγκαλιάσει το σύνολο των Ελλήνων και ο καθένας από το μετερίζι του, για τους δικούς του λόγους και για τα δικά του συμφέροντα, να δοθούμε ολόψυχα στην προσπάθεια να απογειώσουμε την πανέμορφη και αδικημένη χώρα μας.
Όμως, με βάση τα πολιτικά δεδομένα και τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, είναι δύσκολο να εκφραστούν όλοι σ’ εκείνο το «ΣΧΗΜΑ» που θα εξουσιοδοτηθεί να υλοποιήσει το απαιτούμενο καθήκον. Γι αυτό και η δική μου σκέψη δε μπορεί να πάει παραπέρα από εκείνο το «ΣΧΗΜΑ» που θα συμπεριλαμβάνει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων προοδευτικών δυνάμεων. Οι “διαφορές” που υπάρχουν σήμερα ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα, σε σχέση με την τραγική κατάσταση όπου βρίσκεται η χώρα, δεν είναι ουσιώδεις και εύκολα ξεπερνιούνται.
Άλλωστε αυτό που προηγείται είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας στο σκληρό περιβάλλον του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και όχι το πότε και το πώς το κάθε κόμμα χωριστά θα εφαρμόσει τη σοσιαλιστική του “συνταγή” σε όλη την ανθρωπότητα!
Φίλε Ελληνα, φίλη Ελληνίδα.
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις, αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
(Εφ. “Πελοπόννησος")                                                            Ιούνιος 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: