ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Για την απόδοση του Θαλάσσιου Μετώπου της Πάτρας

Για την απόδοση του Θαλάσσιου Μετώπου της Πάτρας Του Ανδρέα Φίλια
 
Προτάσεις του τέως αντιδημάρχου της παράταξης Δημαρά, Ανδρέα Φίλια
 
«Υπάρχουν φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο το Πανεπιστήμιο -μια μελέτη του οποίου είναι ήδη στο αρχείο του Δήμου εδώ και χρόνια- και άλλοι πολλοί που μπορούν μέσω της τεχνογνωσίας τους και φυσικά την αποδεδειγμένη εθελοντική προσφορά τους να συμβάλουν και να καθοδηγήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σημαντικές αποφάσεις γρήγορα αλλά ταυτόχρονα και ορθά.


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι Πατρινοί πληροφορήθηκαν ότι επιτέλους μετά από πολύχρονους αγώνες παραχωρήθηκε για ένα αιώνα η χρήση του θαλάσσιου μετώπου. Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη ενός αγώνα που δόθηκε για αρκετά χρόνια από πολλούς φορείς αλλα και μεμονωμένα άτομα».

Με τα παραπάνω ολοκληρώνει την πρότασή του  ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» Ανδρ. Φίλιας, σε επιστολή του στο Thebest.gr και ιεραρχόντας τους στόχους θέτει ως πρώτον αυτόν που αφορά την δημοτική Αρχή που οφείλει  «να προγραμματίσει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από την τροπολογία διαδικασίες νομιμοποίησης των υφιστάμενων κτιρίων και κατασκευών εντός των δεδομένων χρονικών Ορίων που προβλέπονται. Παράλληλα να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να προβεί σύντομα στη διευθέτηση μέσω νέας νομοθετικής ρύθμισης των ζητημάτων που υφίστανται σε σχέση με τον αιγιαλό και την παραλία». 

Ξεκινώντας τις προτάσεις του ο Ανδρ. Φίλιας αναφέρει:

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε σε όλους αυτούς τη συμβολή τους και να αφήσουμε την κοινή γνώμη να αποδώσει στον καθένα τα εύσημα που του αναλογούν, αν αυτό για κάποιους θεωρείται σημαντικό. 

Αλλωστε οι κοινωνικές κατακτήσεις ανέκαθεν υπήρξαν αποτέλεσματα συλλογικής προσπάθειας και ουδέποτε ατομικά επιτεύγματα. Οπωσδήποτε πρωταγωνιστές πάντοτε υπήρχαν όπως και στην προκειμένη περίπτωση και κατά κανόνα αυτοί αναδύθηκαν, αναγνωρίστηκαν και τιμήθηκαν από την κοινή γνώμη και την ιστορία. 

Ας αφήσουμε λοιπόν την ιστορία να κάνει τη δουλειά της και ας κάνουμε κι εμείς, όλοι αυτοί που διααχειριζόμαστε την τύχη αυτής της πόλης τη δικιά μας όπως η εντολή που έχουμε από τους συμπολίτες μας έχει ορίσει.

Οφείλουμε λοιπόν να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να λειτουργήσουμε συλλογικά και μεθοδευμένα, ώστε η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου να πάρει σάρκα και οστά ολοκληρώνοντας έτσι σύντομα το όραμα του μέσου πατρινού. 

Αρχικά οφείλει η Δημοτική αρχή να προγραμματίσει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από την τροπολογία διαδικασίες νομιμοποίησης των υφιστάμενων κτιρίων και κατασκευών εντός των δεδομένων χρονικών Ορίων που προβλέπονται. Παράλληλα να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να προβεί σύντομα στη διευθέτηση μέσω νέας νομοθετικής ρύθμισης των ζητημάτων που υφίστανται σε σχέση με τον αιγιαλό και την παραλία. 

Είναι γνωστό ότι αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε παρέμβαση του Δήμου στο θαλάσσιο μέτωπο είναι αδύνατη, με δεδομένη την υφιστάμενη νομοθεσία, κάτι που και η ίδια η κ. Παπανάτσιου είχε αναγνωρίσει στη συναντησή της με τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης τον περασμένο χειμώνα, δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι παράλληλα με την παραχώρηση θα προχωρήσει σύντομα σε τακτοποίηση των ζητημάτων που προκύπτουν σε θέματα που αφορούν τον αιγιαλό και παραλία. Είναι πλέον κατανοητό ότι η νομοθέτηση της λεγόμενης αστικής παραλίας που εδώ και αρκετά χρόνια είχε επισήμως προταθεί από τη Δημοτική Αρχή Δημαρά αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Τέλος πολύ σημαντικό που έχει σχέση με την αξιοποίηση αλλα και τη διεκδίκηση πόρων για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου είναι και η χρήση που η πόλη θέλει να έχει για το συγκεκριμένο χώρο. 

Για να απαιτείς χρηματοδότηση πρέπει να τεκμηριώνεις δράσεις. Με απλά λόγια τι θέλεις να φτιάξεις στα 270 αυτά στρέμματα που παρεπιπτώντος πρέπει να πιέσεις να γίνουν 340 με την άμεση αποχώρηση υπηρεσιών όπως το εμπορικό λιμάνι τελωνείο κλπ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ποιος όμως είναι αυτος που θα αποφασίσει ποιο είναι το όραμα της πόλης; Φυσικά η ίδια η πόλη. 

Υπάρχουν φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο το Πανεπιστήμιο, μια μελέτη του οποίου είναι ήδη στο αρχείο του Δήμου εδώ και χρόνια, και άλλοι πολλοί που μπορούν μέσω της τεχνογνωσίας τους και φυσικά την αποδεδειγμένη εθελοντική προσφορά τους να συμβάλουν και να καθοδηγήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σημαντικές αποφάσεις γρήγορα αλλά ταυτόχρονα και ορθά.
_________________
(*) Ανδρέας Φίλιας, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: