ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Είκοσι άρθρα του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη (14ο)


 Το Istologio G. Mosxou στην προσπάθειά του να ρίξει φως στην πρόσφατη 20ετία που αποτελεί τυπικό δείγμα μίας εποχής ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σύστημα, άρχισε από την 25 Ιουνίου την αναδημοσίευση είκοσι άρθρων του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη, με την άδεια του συγγραφέα.


 
Είναι 2 Ιούνιου του 2010, έχουν περάσει ενάμισι μήνας από την Παρασκευή 23 Απριλίου, που ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιωργάκης Παπανδρέου έχει διακηρύξει, παραμονές του Πάσχα, από το γραφικό νησί του Αιγαίου, το Καστελλόριζο, πως η κυβέρνησή του πήρε την απόφαση, λόγω των οικονομικών δυσκολιών της χώρας, να καλέσει ως σύμβουλο το ΔΝΤ, για να λύσει το πρόβλημα.
Πολύ αργότερα έγινε γνωστή η στιχομυθία του Γ. Παπανδρέου με τον Στρος Σκαν  του ΔΝΤ. Ερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, από τον Σκαν:
-Οι Ευρωπαίοι τι λένε; Θα συμφωνήσουν να μπει το ΔΝΤ στην υπόθεση που είναι της Ευρώπης θέμα;
-Άστο σε μένα αυτό, θα το κανονίσω, ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου.
Το πως κανόνισε και με τι κόστος είναι άλλο θέμα. Άλλωστε το ζήσαμε στην εφιαλτική τετραετία που πέρασε από τότε, μέχρι την κατάρρευση αυτών που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις της χώρας.
Νωρίς, από τον Ιούνιο του 2010, ο Τρ. Μασμανίδης επισημαίνει:
«Πιάσαμε πάτο! Και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να το θέλει, παίρνει σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, για να μη χρεοκοπήσουμε».
«Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά είναι και ψυχολογικό. Πώς να κερδίσεις την ψυχή και το νου του Έλληνα, όταν π.χ. ένας μακροχρόνια άνεργος έχει να κολλήσει ένσημα 4 χρόνια, ένας εργαζόμενος αναγκάζεται από “εργοδότες” να κάνει ορισμένου χρόνου μαύρα μεροκάματα, όταν τα μεροκάματα πάνε κατά διαβόλου πώς θα λειτουργήσει η αγορά;» γράφει ο Τριαντ. Μασμανίδης στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Πάτρας στις 2 Ιουνίου 2010.
Ως συνδικαλιστής, έχει γνώσει και του αντικειμένου και των σκοπιμοτήτων της τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής ηγεσίας, που από την αρχή ταυτίστηκε με τον προσανατολισμό της κυβέρνησης, μέχρι την ανατροπή του ηγέτη της, μέσα σε ένα βράδυ, όταν απείλησε με αντιευρωπαϊκή διάθεση.
Οι επόμενοι ένοικοι  στις 6 Μαΐου 2012, της συμμαχικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που αντικατέστησε, άνευ εκλογών, αυτήν του Παπανδρέου με την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011, όπου συμμετείχε και ο ΛΑΟΣ, που έληξε άδοξα με 2,90%, βρήκαν εξ ίσου την αφοσίωση της ΠΑΣΟΚικής ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και έτσι η ΓΣΕΕ σταδιακά απομακρύνονταν από τις επιθυμίες των εργαζομένων.
Στις εκλογές της 6 Μαΐου 2012, σε 7κομματική Βουλή. η ΝΔ λαμβάνει 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, το ΠΑΣΟΚ 13,18% οι ΑΝΕΛ 10,60%, το ΚΚΕ8,48%, η ΧΑ 6,79%, η ΔΗΜΑΡ 6,11%. Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ.
«Σε τελική ανάλυση, πώς θα βρούμε το κουράγιο να ξεκολλήσουμε από τον πάτο και γρήγορα να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στην επιφάνεια;» αναρωτιέται ο συνδικαλιστής Μασμανίδης και προτείνει:
«Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με καθαρές διαδικασίες, να σταλούν “Παλιά” και “Νέα” λαμόγια στη φυλακή!».
Νταντονική, Ροβεσπιερικού ύφους η πρόταση, αλλά οι συνθήκες κάθε άλλο παρά επαναστατικές. Οι δανειστές έχουν θέσει λεόντειους όρους και κυρίως κάθε σκέψη του ΠΑΣΟΚ και πρόταση από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ για αντίσταση παραλύει την σκέψη των ιθυνόντων του  ΠΑΣΟΚ, πολλοί των οποίων ακόμη βουτάνε το δάκτυλο στο μέλι του Δημόσιου κορβανά, αντιγράφοντας αυτούς της ΝΔ.
Στις 17 Ιουνίου του 2012, γίνονται νέες εκλογές κια η Δ έρχεται πρώτη με 29,70%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε ποσοστό 26,90%, που δεν αρκεί να κάνει κυβέρνηση. το ΠΑΣΟΚ παίρνει 12,30%, οι ΑΝΕΛ 7,51%, η ΔΗΜΑΡ 6,26% και το ΚΚΕ4,51%. Κυβέρνηση συγκροτούν τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η οποία βγήκε από την κυβέρνηση όταν οι Σαμαράς-Βενιζέλος έβαλαν μαύρο στην ΕΡΤ.
Τα δύο κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ούτε καν κατάλαβαν πως η χώρα είχε μπει σε μία νέα μεταπολίτευση, με τους πολίτες να απορρίπτουν στερεότυπα, πολιτικά πρόσωπα και σχήματα. Άργησαν, αλλά το είδαν τον Ιανουάριο του 2015, όταν γκρεμίστηκαν με πάταγο πάνω στην σκληρή πραγματικότητα!        


Σχετικά με το νέο πατριωτισμό


Του Τριαντ. Ι. Μασμανίδη

14ο

Ήταν 8 Μάρτη του 2007, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όταν δημοσιεύθηκε το άρθρο μου με τίτλο: «Ήρθε η ώρα ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ να γίνει Κόκκινος». Ήταν μια γνώμη σχετικά με το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ για να ξανάρθει στην εξουσία.
Το κείμενο ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη:  
α) «Το Ταξίδι»,
β) «Η Γραμμή» και
γ) «Ο Γάμος».
Εκείνο όμως που έγραψε ήταν ο όρος ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ που υπήρχε στο παρακάτω απόσπασμα.
«Γιατί είναι ΜΕΓΑ το ιδανικό εκείνο που θέλει η Πατρίδα μας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση όλων των Λαών της γης. Αυτός να είναι ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων!»
Πέρασαν από τότε τρία χρόνια .Το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, για να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο και να αποτελέσει το «θεμέλιο λίθο» της οικοδόμησης της Ελλάδας του 21ουαιώνα, αλλά και τη συνείδηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, πρέπει η ηγεσία να δώσει το παράδειγμα. Αναφέρομαι γενικά στις πολιτικές ηγεσίες, γιατί ως γνωστόν από το “κεφάλι βρωμάει το ψάρι” και είναι αλήθεια πως χωρίς να έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, “βρωμίσαμε” όλοι οι Έλληνες!
Δυστυχώς, αφ’ ενός γιατί η Δεξιά ξεμπροστιάστηκε και αφ’ ετέρου γιατί τα ευθυνόφοβα κόμματα της άλλης Αριστεράς ψευτοβολεύονται στα μικρομαγαζάκια τους, η μόνη πολιτική δύναμη που επωμίστηκε το βαρύ φορτίο της “καθαριότητας” είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Πραγματικά, είναι μεγάλη ευθύνη, αφού μέρα με τη μέρα όλοι κατανοούμε ακόμα περισσότερο πως το οικοδόμημα της μεταπολίτευσης έχει καταρρεύσει.
Πιάσαμε πάτο! Και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να το θέλει, παίρνει σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, για να μη χρεοκοπήσουμε.
Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά είναι και ψυχολογικό. Πώς να κερδίσεις την ψυχή και το νου του Έλληνα, όταν π.χ. ένας μακροχρόνια άνεργος έχει να κολλήσει ένσημα 4 χρόνια, ένας εργαζόμενος αναγκάζεται από “εργοδότες” να κάνει ορισμένου χρόνου μαύρα μεροκάματα, όταν τα μεροκάματα πάνε κατά διαβόλου πώς θα λειτουργήσει η αγορά;
Πώς και πόσο θα πωλήσουν την σοδειά τους οι αγρότες, πώς θα τα φέρουν βόλτα τα μαγαζιά, που θα βρεθούν τα χρήματα για να “μπουκώσουμε”  το τέρας, που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να περισσέψουν λεφτά να πληρώσουμε τα χρέη μας.
Σε τελική ανάλυση, πώς θα βρούμε το κουράγιο να ξεκολλήσουμε από τον πάτο και γρήγορα να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στην επιφάνεια και κυρίως, πώς θα αποκτήσουμε τη δύναμη να φτάσουμε στην κορυφή του “Ολύμπου”.
Ναι! Παρ' όλες τις δυσκολίες, μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία των Ελλήνων. Όχι μόνο γιατί μας βοηθά ο τόπος μας, που είναι ο “Παράδεισος” της γης, αλλά διότι ο Λαός μας μέσα από τη σοφία του γνωρίζει πως: “Αν δε στοιχειώσει άνθρωπος γεφύρι δε στεριώνει”.
 Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ για να γίνει κτήμα του Ελληνικού Λαού πρέπει “να χυθεί αίμα”!
Στο ΠΑΣΟΚ από τότε που έγινε Αρχηγός ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα, όμως η αποψίλωση των “ζιζανίων” δεν πρέπει να σταματήσει. Στον καπιταλισμό ζούμε στην “Ελεύθερη αγορά” και ξέρουμε τις αδυναμίες του συστήματος και τις παγίδες που εύκολα ο κάθε πολίτης μπορεί να πέσει.
Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με καθαρές διαδικασίες, να σταλούν “Παλιά” και “Νέα” λαμόγια στη φυλακή!          
Μόνο τότε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν τον όρο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.
 (Εφ. “Τα Γεγονότα”)                                                             Ιούνιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: