ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Με επιτυχία οι εκδηλώσει ΤΕΙ Δ.Ε. για επιχειρηματικότητα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα επιχειρηματικότητας «Startup Europe comes to Universities» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας σε Πάτρα και Μεσολόγγι.

Με διάθεση συνέργειας, στις 23 Οκτωβρίου, στο Μεσολόγγι, το ΤΕΙ συνέπραξε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το έργο Rural SMEs συνδιοργανώνοντας τη 2η συνάντηση εργασίας εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτή τη θεσμική ανοικτή συνάντηση, παρουσιάστηκε το δίκτυο Startup Europe Universities Network και το έργο RURAL SMEs, και ακολούθησαν στοχευμένες παρουσιάσεις διασύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας στην αγροτική οικονομία, με παραδείγματα έρευνας του εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΤΕΙ και οι καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές του Οινοποιείου Κολυπέρα. 


Ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλους τους συμμετέχοντες προκειμένου να συλλεχθούν απόψεις και ανάγκες για την περαιτέρω διασύνδεση της ακαδημίας με την παραγωγή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ στις αγροτικές περιοχές, οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη στα πλάνα δράσης και τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Σε ένα νεανικό event που φιλοξενήθηκε στο συνεργατικό χώρο POS4WORK στην Πάτρα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, το ΤΕΙ συναντήθηκε με φοιτητές και επίδοξους επιχειρηματίες ώστε να παρουσιάσει τα δύο νέα έργα επιχειρηματικότητας (AGROINNOECO και i3) που θα υλοποιήσει με την υποστήριξη του προγράμματος BALKANMED αλλά και τον 3ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Νέοι Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» που φέτος διεξάγεται από το ΕΑΠ για πρώτη φορά σε συνεργασία με δεύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα.


Η δεύτερη εκδήλωση είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει το τοπικό μας οικοσύστημα για τις ευκαιρίες που έρχονται στο άμεσο μέλλον για ανταλλαγή γνώσης, κατάρτιση, κινητικότητα και θερμοκοίτιση ιδεών από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας για το θέμα ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Συρμακέσης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι μια ευρωπαϊκή εβδομάδα, γίνεται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη κι εξελίσσεται σε αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη. Το ξεκινήσαμε από πέρυσι και το συνεχίζουμε και φέτος καθώς βλέπουμε να υπάρχει ενδιαφέρον και πρόσφορο έδαφος στη  Δυτική Ελλάδα. Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε δύο εκδηλώσεις σε διαφορετικές περιοχές της ακτίνας δράσης μας, με διαφορετικό αντικείμενο. Είναι μια δράση που γίνεται από ιδίους πόρους, δηλαδή δεν χρηματοδοτείται από κάποιο ευρωπαϊκή πηγή, πρέπει το Ίδρυμα να πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Εμείς επενδύουμε τη δική μας δουλειά πάνω σε αυτό και σκοπό έχει να δείξει ότι τα Πανεπιστήμια έχουν μέσα στην κουλτούρα τους την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στους νέους ανθρώπους». 


Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ανανεώνει το ραντεβού του στην εκδήλωση ανάδειξης των νικητών του 2ου Διαγωνισμού Blue Growth Patras, στις 13 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: